Skills-clinic voor de MO17-2 door Skills2Goals

8 september 2017

Op woensdag 6 september jl. kregen de meiden van de MO17-2 een TotalSkills- en een Freestyletraining van Mark Heimgartner en Julia Besselsen van Skills2Goals uit Barneveld.

Speelster Romy Vahlkamp van de MO17-2 had met een winactie op Facebook een half jaar freestyle training gewonnen bij Julia. Daarnaast volgt Romy ook sinds kort de TotalSkills training bij Mark. VIa Romy kwam de MO17-2 in contact met Mark en Julia en nodigden het tweetal uit voor een clinic. En daar hebben ze totaal geen spijt van.


 

Woensdagavond om 19.00 uur stond veld 4 vol met trainingsattributen en stonden Mark en Julia de meiden op te wachten. De meiden en hun trainers waren verrast over de hoeveelheid attributen en werden nieuwsgierig naar wat er zou gaan komen. Maar niet alleen zij werden nieuwsgierig, de felgekleurde trainingstenues van Mark en Julia trokken veel geïnteresseerden naar het veld.

Na een warm welkom van beide kanten begon de training met een warming-up met de bal.   Dribbelen in een kleine ruimte met beide benen met 4 speelsters en een oefening waarbij de meiden moesten ‘tussentikken’ vanuit stand zonder naar de bal te kijken (Skills balbeheersing en balcontrole)

Na de warming-up was het de beurt aan Julia met een freestyletraining. De meiden hebben geoefend in hooghouden met beide benen. Ook hebben ze een mooie freestyletruc geleerd.
De bal vanaf de grond geklemd voorlangs en achterlangs omhoog brengen d.m.v. een sprong en hooghouden. En de laatste oefening was om de bal in de nek stil te laten liggen en een rondje te draaien. Toen ze dat onder de knie hadden werd er een wedstrijdje gedaan met de bal in de nek heen en weer lopend op het veld.

Na de freestyletraining hebben de meiden gewerkt aan de skills looptechniek en coördinatie. Met de loopladder, de ringen en de latjes werden er toch wel lastige maar effectieve oefeningen gedaan. De meiden pikten dit supersnel op en merkten al snel het effect van deze oefeningen. Daarna werd er gewerkt aan de skills passeer- en schijnbewegingen. Ook dat was in het begin even lastig maar ook dit werd snel opgepikt. Kappen van de bal met binnen- en buitenkant voet, enkele schaar, dubbele schaar, de Zidane oefening en alles met beide benen.
Als afsluiting werd er een partijvorm gedaan van 3 tegen 2 en keeper. Hier werd vooral geoefend naar welke aanvaller de verdediger moet lopen na het uittrappen en het vervolg daarvan.

Na 75 minuten was de training klaar en dat vonden al de meiden best wel jammer. Ze hadden nog graag even door willen gaan. Zowel de meiden als de trainers waren enthousiast en vonden het een leuke, coole maar vooral zeer leerzame clinic. Ook Mark en Julia vonden het erg plezierig om de MO17-2 te mogen trainen.
 

Mark en Julia worden dan ook erg hartelijk bedankt namens de meiden van de MO17-2 en hun trainers en ze hopen hen vaker op het G.V.V.V.-terrein tegen te mogen komen.
 

En ook de meiden van de MO17-2 kunnen nu zeggen….. I´ve got the Skills 2 reach my Goals!!!!!!!!

Tekst: Githa Vahlkamp