‘Blauwe Leeuwinnen’ brullen op eigen toernooi

10 juni 2019

Op Pinksterzaterdag sloot de toernooicommissie haar jaarprogramma af met het Blauwe Leeuwinnen toernooi. Waar volgens de etiquette dames voor gaan, was dit nu omgedraaid. Want na twee toernooien voor de jongemannen, was het nu de beurt aan het vrouwelijk geslacht.

In totaal 7 poules van 5 teams in de leeftijdscategorieën MO11 / MO13- 1 / MO13-2 / MO15-1 / MO15-2 / MO17 en VR1 gingen die strijden om de weer in grote getale aanwezige bekers.
Het toernooi bestond uit een ochtend programma (09.00 uur de eerste wedstrijden), 4 poules in verschillende leeftijdscategorieën en 's middags 3 poules. De laatste wedstrijden begonnen om 17.15 uur. Kortom de volledige dag werd het sportpark Panhuis bevolkt door meisjes, meiden, jongedames en vrouwen.

De teams die ‘s morgens in actie kwamen hadden de pech dat de wind een grote spelbreker was, en er viel zo af en toe ook nog een regenbuitje. Maar dat alles deerde de jonge voetballiefhebsters niet, en op sportieve en enthousiaste wijze werden de poule wedstrijden afgewerkt. Later op de dag knapte het weer gelukkig op en zo tegen 15.00 uur brak zelfs een zonnetje door en mocht je zelfs spreken van een lekker voetbalweertje.
   
De deelnemende teams kwamen ook dit jaar weer overal vandaan, o.a. uit Spakenburg, Utrecht, Woerden, Nijkerk, Marken, Lunteren, Renswoude, Wageningen, en natuurlijk Veenendaal. Want in alle poules was G.V.V.V. uiteraard vertegenwoordigd, en hoe?

De thuisclub pakte in de poules MO13-1 en MO15-1 de eerste plaats en in de poules MO17 en VR1 een mooie 2de plaats. Met dus vier prijzen in zeven poules kun je gerust zeggen dat onze ‘Blauwe Leeuwinnen’ haar woordje meer dan voldoende meespraken. Of zoals je in het dierenrijk zegt, de Leeuwinnen brulden dat het een aard had.Dat iedereen het meer dan prima naar de zin had gehad bleek net voor de prijsuitreiking. Want toen onze huisdj's Hennie en Harald de feestmuziek naar een lekker luid volume opstuwden ontstond onder aanvoering van de VR1 van EDO uit Utrecht op het veld met diverse teams een grote polonaise.

Voor de toernooicommissie zit het werk er voor het seizoen 2018 – 2019 weer op en zij kijken met veel genoegen, net als deelnemende teams, terug op drie zeer geslaagde toernooien. Die allen normaliter volgend jaar opnieuw haar beslag gaan krijgen.

Er staat nog een toernooi op de programmarol, dat staat dan niet onder onze auspiciën, maar is zeker aanbevelingswaardig.
Dat is namelijk het Panhuis toernooi op zaterdag 29 juni waarop samen met buurman DOVO de nieuwe selecties van de JO19, JO17 en JO15 hun kunnen zullen gaan tonen.

Ook van deze prijsuitreiking is weer een fotoreportage gemaakt klik hier om deze te bekijken.

Namens de toernooicommissie,
Hans van Eijk.