Arie Blankenspoor toernooi opnieuw prooi voor Quick Boys

3 juni 2019

Vorig jaar kon de Quick Boys jeugd door omstandigheden geen acte de presensce geven op het Arie Blankenspoor toernooi, waar zij voordien bijna altijd op aanwezig waren, en er ook vaak met de overall prijs vandoor gingen richting Katwijk. Afgelopen zaterdag was Quick Boys wel present met vijf teams, en opnieuw toonde de Katwijkse jeugd aan over veel voetbaltalent te beschikken en waren ze in totaal gezien de baas over DOVO, AZSV, Bennekom, DTS Ede en het organiserende G.V.V.V.

Bovengenoemde club waren met hun JO8-1 t/m 3 en JO9-1 t/m 3 uitgenodigd om deel te nemen aan dit naar onze, op veel te jeugdige leeftijd overleden jeugdsecretaris Arie Blankenspoor, vernoemde toernooi. Zeer toepasselijk vonden veel wedstrijden ook nog eens plaats op het veld dat de naam draagt van Arie Blankenspoor die het jeugdvoetbal bij G.V.V.V. in zijn hart had gesloten.

Helaas kreeg de organisatie op het laatste moment te maken met een afzegging van Quick Boys JO9-3. Die plek werd ingevuld door het jongste meisjes team van onze club de MO9-4. In al dat ‘mannen’ geweld stonden deze meisjes prima hun mannetje en veroverden tegen de jongens van AZSV een mooi gelijkspel.

Vooral bij de JO8 teams liet Quick Boys haar suprematie zien, Want alle drie de teams uit de badplaats wonnen de poule met vijf winstpartijen op rij. Dat betekende dus drie eerste plaatsen met de benodigde punten en daar viel voor de concurrentie nauwelijks nog tegenop te boksen.
Mede vanwege het feit de het eerste en tweede team van Quick Boys in deze categorie ook nog eens de penalty bokaal op haar naam schreef.
Buurman DOVO kwam met twee eerste poule plaatsen bij de JO9-1 en JO9-3 het dichtst in de buurt van de grote winnaar Quick Boys.Bij de JO8-1 veroverde onze jongens een uitstekende runner-up positie achter Quick Boys in de poule en G.V.V.V. JO9-1 hield het hoofd het beste koel, het was tenslotte een kleine 30 graden op de zonovergoten velden, bij het nemen van de strafschoppen. Zij deden dat als beste van de vijf mededingers.
DTS Ede, Bennekom en AZSV veroverden de penaltybokaal bij respectievelijk de JO8-3, JO9-3 en JO9-2.

Mede door het mooie weer, nauwelijks blessures en natuurlijk alle vrijwilligers, van scheidsrechters tot barmedewerkers, verliep het toernooi als het spreekwoordelijke zonnetje en toog Quick Boys met de grote bokaal terug naar Katwijk. Waar het wellicht later op de middag nog haar eerste elftal zag spelen die tegen s.v. O.S.S. ’20 een finaleplaats veroverde voor promotie naar de Tweede Divisie. Al met al een prachtige zaterdag voor deze overbekende club uit het zaterdagvoetbal.

Voor een fotorepotage van de prijsuitreiking door Matthy Spies van de toernooicommissie klik hier

Namens de toernooicommissie,
Hans van Eijk.