BFC grote winnaar Gerard Willemse toernooi 2019

31 mei 2019

Onder het ‘genot’ van een miezerige regentje werd er gistermorgen om 10.00 uur afgetrapt voor de 2019 versie van het Gerard Willemse toernooi. Maar hoe verder het toernooi vorderde des te beter werd het weer, en tijdens de finalewedstrijden was de zon zelfs volledig doorgebroken.
Kortom de weergoden werkten prima mee aan dit sinds 2017, naar de voormalig jeugdtrainer en materiaalman, vernoemde toernooi voor JO10 en JO11 teams, waarbij in iedere categorie 16 teams vertegenwoordigd waren.


G.V.V.V. JO10-1, van wiens uitstekende resultaten u in het afgelopen seizoen via deze website goed op de hoogte bent gehouden, bevestigde haar goede vorm en eindigde na de poulewedstrijden als eerste.
Ook in de halve finale stonden ze hun mannetje en versloeg de thuisclub VVIJ 10-1 uit IJsselstein met 2-1.
Dat de toernooifinale winnen een zeer zware opgave zou worden toen bekend werd dat BFC tegenstander daarin zou zijn, was nog zacht uitgedrukt. Want half april hadden de beide teams elkaar getroffen in de halve finale van de beker en daarin waren de jonge Bussumers twee maten te groot.
Ook dit keer was de ontmoeting een brug te ver voor de jongemannen van trainer Robin van den Berg. Het ijzersterke BFC uit Bussum won dik verdiend met 5-0. Zij wonnen alle 5 de wedstrijden, 3 poulewedstrijden, halve finale en dus ook de finale.


Een trotse Gerard Willemse in 2016, toen bekend werd gemaakt dat het pupillen toenooi in het vervolg zijn naam zou gaan dragen.

In de een jaar oudere categorie lieten de jonge voetballers uit het Gooi opnieuw zien dat ze veel kwaliteit in hun gelederen hebben. Want zowel BFC JO11-1 als de JO11-2 schopten het tot de finale.
Die broederstrijd werd een prooi voor de eerste selectie, zij waren met 2-1 te sterk voor BFC JO11-2.
G.V.V.V. JO11-1 acteerde in de poule prima, zij werden tweede achter BFC 11-2.
In de cross-finales verloren de jonge mannen trainer Germaine Chan nipt van Blauw Geel '38 uit Veghel. En ook in de strijd om de 7de/8ste plaats legden ze het loodje en verloren nipt met 0-1 van WSV uit Apeldoorn.

De grote overall winnaar van dit Gerard Willemse toernooi 2019 werd dus Bussumse Football Club met drie finale plaatsen!

Ook werd er tussen de voetbalwedstrijden door nog gestreden om de penaltybokaal.
Bij de JO10 werd Sparta Nijkerk eerste en bij de JO11 ging WSV Apeldoorn er met de beker er vandoor.

Helaas kon naamgever Gerard Willemse (84) zelf niet aanwezig om de prijzen uit te reiken, zijn gezondheid laat dit niet toe, maar zijn zoon Hans nam de honneurs waar en had beide handen meer dan nodig om alle teams te voorzien van een aandenken aan het toernooi.

Voor een fotorepotage van de prijsuitreiking door Hans Willemse klik hier

Namens de toernooicommissie,
Hans van Eijk.