Eerste vrouwelijke clubscheidsrechter een feit

13 maart 2019

G.V.V.V. beleefde afgelopen zaterdag een heuse primeur. Op de velden was de eerste vrouwelijke verenigingsscheidsrechter in actie te zien.

 

Sharona Terpstra, 14 jaar oud en speelster van de MO15-2, had enige tijd geleden aangegeven dat ze het leuk zou vinden om scheidsrechter te worden bij G.V.V.V. Na een goede voorbereiding was zij zaterdag klaar voor haar allereerste wedstrijd als scheidsrechter.

 

“Vond het erg leuk om te doen”

Onder begeleiding van scheidsrechtercoördinator Ed Meulenbroek floot zij de wedstrijd GVVV JO11-3 – Merino’s JO11-1. Deze pittige en spannende wedstrijd (uitslag 3-4) kende met Sharona een zeer goede wedstrijdleiding. Zij liet het spel lekker doorgaan waar het kon en greep kordaat in waar het nodig was. Sharona: “Ik was vooraf wel een beetje zenuwachtig, maar ik vond dat het wel redelijk goed ging. In ieder geval vond ik het heel erg leuk om te doen.” 

 

Ook scheidsrechtercoördinator Ed Meulenbroek was zeer tevreden. “Sharona heeft het heel goed gedaan in haar eerste wedstrijd, er zijn mij veel dingen positief opgevallen. Ik vind het super stoer dat Sharona naast het voetballen ook scheidsrechter wil worden. Ga het maar eens doen als 14-jarig meisje, daar is durf voor nodig.”

 

Nog meer versterking gezocht

Om zaterdags voor elke wedstrijd weer een scheidsrechter te vinden is voor veel clubs een probleem en dat is bij G.V.V.V. niet anders. De gemiddelde leeftijd van ons scheidsrechterskorps is relatief hoog en aanvulling van jonge(re) jongens én meiden vanuit de club is dan ook zeer welkom. Durf jij het net als Sharona aan om verenigingsscheidsrechter te worden? Dan kun je dit aangeven bij Ed Meulenbroek.