G.V.V.V. JO17-1 krijgt te weinig in Houten

23 september 2018

De jongens van G.V.V.V. JO17-1 hebben hun debuut gemaakt in de vierde divisie. De uitwedstrijd tegen Houten leverde helaas geen punten op. Na een zwakke eerste helft, waarin de blauwen twee tegentreffers moesten incasseren, herpakte het team zich en deed nog wat terug. De wedstrijd eindigde in 1-2 en dat voelde na afloop toch wel onterecht. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

 

In de eerste minuut laat Houten direct zijn tanden zien. Als een van de spelers van de thuisploeg gevaarlijk de 16 binnenkomt moet Robin een corner prijsgeven. Deze wordt goed genomen, de inzet gaat maar net over het doel van Olaf. Het tempo in de wedstrijd ligt meteen hoog en G.V.V.V. moet alle zeilen bijzetten om Houten buiten het strafschopgebied te houden. De thuisploeg probeert in de 7e minuut zelfs een extra geheim wapen in te zetten in de vorm van een flinke hond, die een aantal rondjes over het veld rende. Met behulp van de eigenaar werd het vrolijke beest naar de uitgang gedirigeerd.

 

Scherper Houten
Houten is scherper in de duels, waardoor G.V.V.V. vaak balverlies lijdt en de tegenstander gevaarlijk laat worden. Vooralsnog blijft het bij enkele schoten die voorlangs of over het doel gaan. Geleidelijk laat G.V.V.V. zich wat meer zien. Joey speelt zich goed vrij op het middenveld en kan meegeven aan Jaidy, die een hoge voorzet afvuurt richting de tweede paal. Daar duikt Maurits op, maar die kan helaas niet goed bij de bal. Even later komt Jaidy over rechts weer goed door en schiet zelf in de korte hoek. De inzet wordt door de keeper van richting veranderd en belandt bij de tweede paal. In de kluts kan niemand de bal in het doel werken.

 

Makkelijk gegeven penalty Houten
Bij een verdedigende actie van Maarten gaat de tegenstander in de 16 neer en wijst de scheidsrechter tot veler verbazing naar de stip. De penalty wordt onberispelijk ingeschoten, dus Houten komt op deze manier wel erg gemakkelijk aan een voorsprong. Er volgt een rommelige fase, waarin beide teams weinig creëren. Kort voor rust is het weer Houten dat aandringt en een voorzet vrij mag worden ingeschoten. Gelukkig weet de spits de bal naast te schieten. Houten krijgt een corner waaruit de 0-2 valt. G.V.V.V. krijgt de bal tot drie keer toe niet weg en de bal belandt uiteindelijk toch achter Olaf. In de laatste seconden had het zelfs 0-3 kunnen staan. Een (weer gemakkelijk gegeven) vrije trap gaat via de binnenkant van de paal het veld weer in.

 

Meer controle G.V.V.V.
De tweede helft start G.V.V.V. met Waylon en Anthony voor Bilal en Ruben. De administratieve perikelen rond Anthony zijn opgelost, waardoor hij eindelijk mag spelen. Het duel komt wat meer in evenwicht, met kansjes over en weer. In de 56e minuut wordt Rens gewisseld voor Jay. G.V.V.V. is feller dan in de eerste helft, waardoor ze veel meer controle hebben. In de 70e minuut mogen we eindelijk juichen, maar dat is helaas van korte duur. Een vrije trap wordt in de zestien doorgekopt door Robin. De bal kan vervolgens door Joey worden binnengekopt, maar de vlag gaat omhoog voor buitenspel. G.V.V.V. wordt gevaarlijker. Houten stuntelt achterin, waardoor Maurits kan overnemen, maar hij krijgt de bal niet tussen de palen. De rebound gaat net voorlangs.

 

Rood Jay
Vier minuten voor tijd is het eindelijk wel raak. Bij een goede aanval over de linkerkant weet Waylon de bal prachtig over de keeper in de verre hoek te krullen. Kort voor tijd ontvangt Jay een rode kaart. Een speler van Houten dreigt alleen door te breken. Jay weet hem van opzij te bereiken en vlak voor het strafschopgebied met een sliding te stoppen. Hierbij neemt hij de speler van Houten mee. De scheidsrechter aarzelt niet en stuurt hem van het veld. Ook hier is weer zwaar gestraft, gezien de aard van de overtreding was geel meer op zijn plaats geweest. De vrije trap wordt naast geschoten en daarna fluit de scheids voor het einde.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma, om 13.00 u tegen Buitenboys op het hoofdveld.

Tekst: Luc Scholtus