JO10-1 laat op gang

12 mei 2019
Nog nawenend van een bijzondere week op sportgebied moesten de peilers nu gericht worden op onze eigen prestaties. De wedstrijd stond niet onder leiding van Dennis Higler, de eredivisiescheidsrechter, (geboren in Hoogland, maar dat terzijde) maar gewoon onder de kalme en rustieke uitstraling van Jessica. De boys uit Hoogland lieten er geen kunstgras over groeien en bepaalden meteen de insteek van de wedstrijd d.m.v. goed combinatievoetbal. En zoals wij allen weten is voetballen simpel, maar het moeilijkste hieraan is simpel voetballen en dat ontbrak er bij ons aan in de eerste twee kwarten, oftewel de eerste helft. Gelukkig was Salman er na een flinke week ziek zijn ook weer bij.
 
Klungelig
Onze blauwen kregen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd via Sven maar die zag zijn schot wel op het doel maar niet tussen de touwen belanden. En dus dacht Bram, als mijn verdedigende collega kan schieten dan kan ik het ook. Zijn schot ging richting doelman, werd gepakt en de carambolerende bal ging via de voeten van Akram naast het vijandelijke doel. Mogelijkheid nummer twee dus al in de eerste minuut. Weer luttele seconden later via een pass van achteruit van Liam op Akram, zijn schot werd gekeerd door de keeper. Op de valreep van minuut drie, twee goede reddingen van Liam en Akram die hem te hulp schiet. Gevaar geweken. Daar was opeens Dylan met een schot en tjakkaa! weer een goede redding van de Hooglandse goalie. Het spel golfde op en neer en in de achtste minuut nog een goed schot van Oscar op doel wat er niet in ging. Wat een mogelijkheden kregen we zeg, tjonge! In de achtste minuut komen we klungelig op een 0-1 achterstand. Akram stond onder druk en tikte de bal op zeer korte afstand terug naar Liam, die moest de bal wegrossen en in de wirwar van spelers ging de bal tot ieders verbazing ons eigen doel in. Wat een sof! Maar niet getreurd, niets aan de hand. Hoogland bleef steeds zoeken naar de meest praktische voetballende oplossing en zodra wij in balbezit kwamen wilden we net een mannetje teveel uitspelen met als gevolg balverlies en dit had in dit duel dodelijk kunnen zijn. Maar wij zijn niet wij als wij ook onze fouten niet herstelden, alleen kost dit steeds veel (onnodige) energie.  En waar de dooddoener klinkt: 'het geeft niet hoe vaak zij scoren, als wij er maar één meer maken', ging ook niet echt op, omdat Hoogland voor de rust ook niet meer tot scoren kwam. Maar wij ook niet. En zo gingen we na 25 minuten rusten met een tussenstand van 0-1 die wij niet eerder hebben meegemaakt, omdat wij altijd wel scoren. 
 
Berlijnse muur
Het derde kwart ging van start en wij hoopten natuurlijk dat de spelers rustig bleven onder het feit dat er nog niet gescoord werd. Hopelijk gingen we elkaar beter inspelen en niet voetballen onder het motto “Je moet schieten, anders kun je niet scoren”. Eerst maar simpel voetballen dus. 
Wat er gezegd is in de rust wordt ons als ouders niet voorgeschoteld (en terecht), maar de boys gingen uit een ander vaatje tappen. Daar waar het glas halfleeg leek voor de rust, was het na de rust volledig gevuld met jongemannen energie, inzicht van heb ik jou daar en de volledige overtuiging dat ook deze opponent op de slachtbank kon belanden. Zeker niet met de intentie om Hoogland te kort te doen, maar wij konden echt wel beter. Voordat wij de gelijkmaker mochten produceren waren er schoten op doel van Jaylen (net naast en redding keeper) Akram (mooie redding keeper tweemaal).
Zij verzetten zich met hand en tand en wij gingen elkaar steeds beter inspelen.  Rustig opbouwen van achteruit, geen balverlies lijden en vooral simpel spelen. Hun keeper was een heuse Berlijnse muur want hij hield zijn ploeg zeer lang op de been, maar nadat Marinos op de linkerkant vrij kwam en de bal diagonaal op doel schoot en de keeper (hij weer!) de bal pareerde, ging dit schot omhoog en kwam voor de voeten van Oscar terecht. Die bedacht zich niet en schoot lekker binnen. 1-1!
Dat hadden we nodig. Oscar had tijdens het wissel staan even na kunnen denken over zijn toekomstige acties. Niet lang na zijn treffer schoot hij weer gericht op doel, en ja hoor….u raad het al…..iets met een keeper…


De uitblinker aan Hooglandse kant, de keeper.
 
Flying sliding
Het spreekwoordelijke verzet bij de Hooglanders was gebroken na onze voorsprong. Deze kreeg vorm door een pass van Oscar aan Marinos die dus de 2-1 maakte in de 40e minuut. Amper een minuut later was Mister Schoenpunt (Selim) belangrijk bij onze derde treffer. Via een gerichte sliding kon hij net voorkomen dat Hoogland kon counteren door de bal met zijn punt te beroeren zodat deze per direct bij Marinos terecht kwam. Die had geen moeite met dit buitenkansje en passeerde de uitkomende Hooglandgoalie: 3-1.
Bij goal nummer vier stond Oscar op de goede plaats om binnen te schieten na een lage voorzet van Marinos uit een corner, 4-1 in de 43e minuut. 
Zoals eerder gezegd was het Hooglandse verzet gebroken en zij pikten het heel sportief op en het laatste kwart bleven wij de druk erop houden waardoor zij er niet meer onderuit konden spelen. In de slotfase creëerden de superboeren, zoals de bijnaam luidt, nog drie goede kansen. Bij de eerste kans moesten Bram en Liam samen ingrijpen en vanuit de corner nogmaals Liam die de bal via zijn lichaam naast zag gaan. En daar waar onze vorige tegenstander (Victoria) heel vaak goed opbouwde vanachter uit en Hoogland dit ook goed deed, maakten ook zij een foutje achterin door de bal te kort terug te spelen op hun keeper vanuit een achterbal. Ook deze week mocht Marinos de keeper passeren en de bal in het lege doel schieten. 5-1.


Bram geeft aanwijzingen en Hoogland zoekt naar een voetballende oplossing.

Het slotakkoord qua doelpunten was dan toch voor het grote Hoogland, hoewel dit kleiner kleiner klinkt dan Amersfoort, maar het schijnt nogal gevoelig te liggen in die contreien, dus genoeg daarover. Slordig balverlies leverde ons de tweede tegentreffer op. Goed afgemaakt! 5-2. En dit vond ik verreweg de mooiste actie van de wedstrijd: Jaylen die zette weer eens het gas erop aan de linkerkant en liet zijn tegenstander de hielen zien en vanuit die snelheid gaf hij voor en zijn strakke voorzet spatte uiteen op de lat via een prachtige flying sliding van Oscar. Dit had zeker beloond moeten worden met een doelpunt, maar je kunt niet alles hebben tenslotte. Hierna ging het gas eraf en zaten de 50 minuten erop en konden we weer terugkijken op een leuke en boeiende wedstrijd. 
 
Statistieken:
 
  8e 0-1 Hoogland
36e 1-1 Oscar
40e 2-1 Marinos
41e 3-1 Marinos
43e 4-1 Oscar
48e 5-1 Marinos
50e 5-2 Hoogland
 
Tekst: Paul Verbaarschott