JO17-1 krijgt gasttraining van Ben Wijnstekers

4 maart 2019

 

Aanstaande donderdagavond is een bijzondere avond voor de JO17-1. Trainers William Bouman en Koen Horden hebben namelijk kunnen regelen dat Feyenoord-clubicoon Ben Wijnstekers een gasttraining komt verzorgen.

 

Wijnstekers kan met recht een clubicoon van Feyenoord worden genoemd. Hij maakte onderdeel uit van het succesvolle Feyenoord van 1984, dat het seizoen destijds besloot met het winnen van de dubbel. Als gevolg van zijn indrukwekkende prestaties in De Kuip ontwikkelde de verdediger zich al snel tot international, wat hem het uiteindelijke aantal van 36 interlands in het Nederlands elftal opleverde.


‘Bennie’ Wijnstekers, oud-Feyenoordspeler, is een Rotterdammer pur sang. Hij was van 1977 tot 1988 een vaste waarde in het eerste elftal van Feyenoord. In totaal speelde hij 352 competitiewedstrijden, waarvan een groot deel als aanvoerder. Sinds vijf jaar is hij hoofdtrainer van ‘Feyenoord on Tour’. Hiervoor organiseert en begeleidt hij clinics voor bedrijven, verenigingen en scholen, Soccercamps door heel Nederland en Feyenoord Talent Trainingen voor voetbalfanaatjes van 6 tot en met 14 jaar.

 

Het kampioenselftal van Feyenoord in 1984.

 

De spelers van de JO17-1 waren nog lang niet geboren toen Wijnstekers furore maakte in Rotterdam. Toch denken we dat het een leuke en leerzame training kan worden voor de selectie.

 

De training begint om 20:00 uur op veld 2.

 

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus