JO17-1 wint dik verdiend van WV-HEDW

28 oktober 2018

‘Een zes-puntenwedstrijd’, zo typeerde coach William Bouman het thuisduel tegen het Amsterdamse WV-HEDW. Gezien de stand voorafgaand aan de wedstrijd klopt dat ook wel. HEDW staat op een tiende plaats met 3 punten, G.V.V.V. staat een plaats hoger met een puntje meer. Bij winst van G.V.V.V. zou duidelijk afstand worden genomen van de concurrentie in de onderste regionen en een plaats bij de middenmoters in zicht komen. En dat lukte redelijk glansrijk. G.V.V.V. slaagde erin de hele wedstrijd te controleren en met een verdiende 3-0 overwinning van het veld te stappen.

 

William en Koen hebben de beschikking over een complete en fitte selectie. De wedstrijd start met Jay, Bilal, Maurits, Waylon en Anthony op de bank. De blauwen beginnen, zoals bijna gewoonlijk, scherp en goed aan de wedstrijd. Het leidt al snel tot de eerste kansen. Na een goede bal van Soufyan kan Joey voorzetten richting tweede paal, waar Rens de bal net niet goed kan raken om de keeper het nakijken te geven. De corner wordt afgeslagen, waarop HEDW er snel vandoor kan. Het schot op doel dat er uit voortkomt kan worden gepakt door Olaf.

 

Licht overwicht G.V.V.V.

In de zesde minuut krijgt Ruben een gele kaart als hij bij een sliding zijn tegenstander enigszins meeneemt. Een vrije trap zou hier toch echt voldoende zijn geweest. Het tempo ligt tijdens de eerste 20 minuten vrij hoog en het spel golft op en neer. Tot veel kansen komen beide elftallen echter niet, wel is er een licht overwicht van de thuisploeg. De blauwen komen heel goed weg als een speler van HEDW zomaar de zestien binnen kan lopen en voor kan zetten op een teamgenoot die twee meter voor de doellijn staat. Hij krijgt het voor elkaar om de bal van die afstand over het doel te mikken. Even later krijgt ook de tegenstander van Ruben geel. Ook hier was de kaart nogal overdreven.

 

Succesvolle tactiek

Er volgen nog een paar mogelijkheden voor Joey, die een ware plaag is voor de verdediging van de Amsterdammers. Hij vuurt een goede vrije trap af die door de keeper kan worden gevangen en bij een mooie uitbraak door het midden schiet hij rakelings naast. De wedstrijd zit een beetje vast, dus de trainers besluiten iets te gaan proberen om de patstelling te doorbreken. Ze vragen Rens en Jaidy te wisselen van positie. Enkele minuten later zien we al dat de positiewissel werkt. Na een goede balovername snelt Jaidy zijn tegenstander voorbij en geeft voor op Hamza, die de doelman op zijn weg vindt. G.V.V.V. wordt duidelijk sterker. Kort voor rust is het bijna 1-0 als een schot van Hamza wordt gekeerd en de rebound via Joey op de paal gaat. De verdiende voorsprong voor de blauwen komt er toch nog, net voor rust. Een afvallende bal uit een corner belandt midden voor het doel voor de voeten van Sem. Deze haalt hard uit en de bal gaat recht door het midden de goal in.

 

Rode kaart WV-HEDW

In de rust komt Anthony het veld in voor Rens. Het overwicht van G.V.V.V. wordt groter en er komen meer kansen. Een schitterende solo van Jaidy, die meerdere spelers het nakijken geeft, eindigt met een schot uit een lastige hoek die net over het doel gaat. Bilal en Maurits komen het veld in voor Hamza en Soufyan. G.V.V.V. blijft kansen krijgen om de score te verdubbelen, maar een doelpunt blijft uit. Er zijn kansen voor Jaidy en Joey, maar hun pogingen eindigen naast of er staat een speler van HEDW in de weg. Een klein kwartier na rust gaat Bilal bij een goede actie neer in de zestien, maar de scheidsrechter vindt het geen overtreding. HEDW komt niet verder dan enkele speldenprikken, maar de marge is klein dus de spanning loopt, ondanks het blauwe overwicht, behoorlijk op. Na een klein uur spelen wordt door HEDW hands gemaakt, net buiten het strafschopgebied. Sem legt aan voor de vrije trap. De bal vliegt richting de kruising, maar de uitstekend spelende keeper van HEDW weet hem buiten zijn doel te tikken. Uit de corner kopt Robin naast. Even later deelt de scheidsrechter weer een gele kaart uit aan HEDW voor een overtreding op Ruben. Meteen daarna krijgt een speler van HEDW zijn tweede geel wegens commentaar op de leiding, dus moeten de gasten met 10 man verder.

 

In het slot

Er blijven kansen komen voor G.V.V.V., maar de keeper van de Amsterdammers is steeds een sta-in-de-weg. We moeten tot de 74e minuut wachten op de bevrijdende 2-0. Deze komt van Anthony, uit een strakke voorzet van Jaidy. Amper twee minuten later gaat het slot definitief op de wedstrijd als Jaidy de rebound van een schot van Joey binnenschiet. De drie punten blijven dus in Veenendaal. Het resultaat is dat G.V.V.V. stijgt naar de zevende plaats op de ranglijst en aanhaakt bij de middenmoot. Volgende week speelt de JO17-1 uit tegen de nummer 5, Sparta Nijkerk. De aftrap is om 12.15 u.

 

Tekst: Luc Scholtus