Ouders en begeleiders benoemen JO9-4M tot KAMPIOEN!!

24 mei 2019

Bij G.V.V.V. horen de meiden er helemaal bij. Bij bijna elke leeftijdscategorie zijn één of meerdere teams actief. Zo ook in de jongste leeftijdsklasse, de JO9-4M. Een enthousiast team met 8 meiden.
 

De meeste meiden kwamen dit seizoen voor het eerst op voetbal en dat was best een beetje lastig. De allereerste wedstrijd was in het kader van de beker en werd met zeer grote cijfers verloren van de jongens van Oranje Wit. Maar elke week werden de meiden beter.
Er werd met de steeds kleinere verschillende verloren, er werd gelijk gespeeld en er werd overtuigend gewonnen. Gedurende het seizoen waren er soms wat verschuivingen in het team, doordat er meiden stopten of doorschoven naar en ander team.
 

De selectie
Na de winterstop stonden de volgende meiden elke zaterdag enthousiast aan de aftrap: Maaike Grootheest, Myrthe de Goeij, Fem van Son, Suze van Dijk, Ismay Budding, Milou Veenstra, Saar Olsthoorn en later voegde Lois Andes zich ook bij het team.

Ismay was misschien de kleinste van het stel, maar in het doel stond ze haar vrouwtje, ze was niet bang en dook voor elke bal en was als keepster vaak belangrijk voor het team.

Maaike stond elke week als een rots in de branding achterin, vele tegenstanders heeft ze behendig de bal afgepakt en passte de bal naar voren.

Ook Suze was de vaste verdedigster bij de JO9-4M. Met haar snelheid en harde schot kwam ze vaak ook mee naar voren, met tegen Jonathan een schitterend afstandsschot in het doel als beloning.

Milou begon het seizoen wat ongelukkig, voor de eerste training brak zij haar elleboog. Ontzettend balen als je al zo lang op voetbal wilde. Maar na de winterstop kon zij eindelijk haar wedstrijden gaan spelen. Milou was binnen het team multifunctioneel inzetbaar, zowel in de verdediging als in de aanval deed ze wat er van haar verwacht werd. Vooral in overspelen naar teamgenootjes is Milou erg goed.

Myrthe is wel een beetje de clown van het team, altijd even een grapje uithalen, maar ondertussen ook haar stinkende best doen. Regelmatig pikte Myrthe ook een doelpunt mee. Op middenveld bleef ze maar rennen.

Fem is de bulldozer van het middenveld, elke week ging ze vol voor de bal. Fem was erg goed in het helpen verdedigen en in het helpen aanvallen en heeft dit seizoen ook vijf keer gescoord. 

Lois kwam er als laatste bij, stond meestal in de spits. Lois moest erg wennen, maar ging elke wedstrijd beter spelen en wist bij DVSU zelfs te scoren. 

Saar is de super spits van het team. Met maar liefst 72 doelpunten is zijn de topscorer van het team. Saar is een snelle spits, loopt alle tegenstanders eruit en staat vaak op de goeie plek om te scoren, hier kan menig puntspeler nog wat van leren.


Trainster Brenda Dekker (r.) met haar 'kampioenen' vastgelegd op de gevoelige plaat.

 

Mooi slot
Afgelopen zaterdag werd de laatste competitie wedstrijd gespeeld tegen Vreeswijk uit Nieuwegein. Zoals best vaak dit seizoen, vertrokken de meiden om 07.15 uur al naar Nieuwegein. Ondanks de vroegte hadden de meiden er zin. Wel moesten de meiden het helaas stellen zonder Suze.
De spelbegeleider van Vreeswijk legde vooraf nog even de officiële spelregels uit, dat was even wennen, maar de meiden waren klaar om te gaan starten. Al snel keken ze tegen een 1-0 achterstand aan. Vreeswijk speelde goed over en G.V.V.V. JO9-4M moest nog even wakker worden. Maar niet veel later wist de topspits Saar het net van Vreeswijk te vinden en stond de gelijkmaker op het scorebord. De JO9-4M kwam steeds beter in het spel, soms was er nog wat onnodig balverlies, maar Ismay stond als een muur in het doel en stopte alle ballen.
Ook Maaike blonk erg uit deze wedstrijd, achterin kwam niemand haar voorbij. Door nog twee doelpunten van Saar werd de wedstrijd gewonnen met 1-3.
Lois was op haar verjaardag nog dichtbij een doelpunt, maar helaas ging de bal er net niet in. De meiden hebben met het hele team een super prestatie geleverd.

Hoewel de KNVB ervoor heeft gekozen om geen standen en uitslagen bij te houden in deze leeftijdscategorie, hebben de ouders en begeleiders van het team hen benoemd tot KAMPIOEN!!

 

Trotse trainster,

Brenda Dekker.