Selectiebeleid

15 februari 2019
G.V.V.V. streeft ernaar om op korte termijn één van de regionaal gecertificeerde jeugdopleidingen van Veenendaal te worden waarbinnen iedereen de kans krijgt om zich gericht te ontwikkelen tot het niveau waarop hij/zij thuishoort en zich thuis voelt.


 
G.V.V.V. is een voetbalvereniging die ervoor gekozen heeft om prestatie en recreatie beiden binnen de vereniging een duidelijke plek te geven. Natuurlijk kunnen beide niet zonder elkaar. Maar de selectie-elftallen van zowel de senioren, de junioren en pupillen zijn nadrukkelijk prestatieteams en bij alle andere teams is het recreatieve aspect het belangrijkst.
Het streven is om de jeugdselectieteams in de landelijke divisies te laten spelen om het maximale uit de opleiding te halen en de doorstroming van spelers naar het 1e en 2e elftal van G.V.V.V. te optimaliseren binnen een sportief, veilig, pedagogisch en sociaal klimaat. Alleen binnen dit klimaat kan de ontwikkeling (beter maken) van individuele spelers (m/v) gedijen.
Het voetbaltechnisch opleidingsplan zorgt voor een “blauwe” draad door onze voetbalopleiding heen. Dit plan geeft richting aan de opleiding van onze jeugdselectiespelers en in blokken worden voetbalonderwerpen passend bij de G.V.V.V. speelwijze behandeld. Dit binnen een uitstekend leerklimaat met trainers met een pedagogische achtergrond.