Dadendrang JO11-1 kent geen genade!

17 november 2019

Wat er aan vooraf ging
We gaan niet wéér over het weer beginnen, anders is het op zaterdag altijd weer hetzelfde liedje in november. Koud, guur, nat, winderig. Gelukkig waren de zojuist genoemde laatste vier niet van toepassing, zodat het alleen maar lekker fris was. Voor de herschikking van onze competitie hadden wij, door onze resultaten in de beker, wederom DOVO en VRC ‘geloot’ én hoewel dit lekker is qua reistijd, zijn andere tegenstanders ook weleens leuk.

Maar goed...de beleidsbepalers in Zeist weten wat ze doen. Een flink aantal weken kwamen we stadsgenoot De ‘Veenendaalse Racing Club’ ook al tegen in de beker en dat duel eindigde in een vermakelijke 3-3. Genoeg tegenstand te verwachten dus. Voorafgaand aan dit duel wisten we dat VRC zich in een enigszins netelige positie bevond. Verloren met 4-2 bij DEV en thuis verloren met 3-6 van DOVO.
Kregen we een ploeg tegenover ons met het mes tussen de tanden, of bevonden zij zich nog in de negatieve spiraal? 

 

Klasbak
We begonnen scherp aan dit duel en dit leverde ons veel balbezit op. We hoopten op een snel doelpunt om het duel open te breken. En die kwam er wel degelijk. Na amper 180 seconden konden de boys de handen heffen. Na goed verdedigend werk kwam de bal rondom het middenveld terecht bij spelverdeler Akram. Die passte de bal naar voren omdat hij op zoek was naar Dylan die dan vaak op scherp staat. De bal werd niet goed ingeschat vanuit de ‘racers’ en dit zorgde ervoor dat Dylan, flink wat meters kon maken richting het doel. Hij week wat uit richting rechts, maar kwam weer goed uit voor het doel en liet de VRC-goalie volstrekt kansloos door de bal in de linkerhoek te rossen. 1-0.

De zeer goed spelende Bram speelde zich vandaag in de kijker van de scouts. Een afvallende bal op het middenveld kwam, door goed inschatten van Bram, voor zijn voeten terecht. Hij moest echter eerst de bal controleren via zijn borst. Hij deed dit met dusdanig veel elegantie zodat de bal precies met een fijne stuiter voor zijn rechtervoet kwam. De robuuste verdediger bedacht zich echter niet en haalde VOL uit. Tot ieders verbazing, maar niet die van Bram, vloog de bal van grote afstand tegen de touwen. Bram; “Ik voelde bij de aanname al dat hij erin ging”. Wat een klasbak die gozer! O ja....2-0 en pas elf minuten onderweg. Vóór die 2de goal waren er nog kansen voor Marinos (naast) Oscar (lat) en Jaylen (keeper pakt). 


Oscar heeft de 8-0 in het net gewerkt.

 

Timmermansoog
De Blauwen komen op een riante voorsprong in de twaalfde minuut. Wederom is het Akram als aangever. Hij stuurt Oscar weg en die schiet de bal betonhard via de handen van de sluitpost in de linkerhoek. 3-0. Tot dan toe hoefde Liam niet handelend op te treden, maar bij een diepe bal in de dertiende minuut kwam hij oog in oog met de VRC-aanvaller. Ons slot-op-de-deur, was een fractie eerder bij de bal en vloog er op z’n ‘Duits’ in. Fair, maar hard, kwam hij als overwinnaar uit dit duel.  

Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart waren er nog schoten van Dylan en Oscar die goed gepareerd werden door de ‘man met de handschoenen’. Soms is het jammer dat er een rustmoment is, omdat je gewoon voelt, dat je ‘erop en erover’ moet gaan.
Vandaag klopte alles bij iedereen. Scheidsrechter J. uit Veenendaal had alweer gefloten voor blok twee. Onze druk bleef hoog en VRC kreeg geen grip op onze boys. Hoewel Oscar geheel vrij stond voor het doel, koos Dylan, nadat hij een goede solo had, om voor zijn eigen kans te gaan. Dit pakte prima uit en Dylan schoot de bal beheerst in de korte hoek, achter de verbouwereerde doelwachter. 4-0. Nu kwamen de twee ‘minutes of fame’ van Svennie.
Het speeltuig was aan de rechterkant over de zijlijn gerold. Sven mocht de intrap nemen. Hij werd niet gehinderd en dribbelde de bal kort in. Zijn timmermansoog had al lang in de gaten dat de keeper klein was, de zon laag en de afstand dusdanig dat hij met zijn fantastische traptechniek hier voordeel uit kon halen. Na de korte dribbel zwaaide hij zijn rechterbeen ferm naar achter en plaatste de bal over en achter de beteuterde doelman. Wat een wereldgoal! En wat is het hem gegund! 5-0. En wat is lekkerder dan één goal maken? Juist twee goals maken. Wederom was het Sven die uit een strak genomen corner van Akram mocht scoren. Hij liep ‘in’ en schoot de bal hard onder de lat binnen 6-0. Het is sneu om te zeggen, maar onze toppers waren op alle fronten scherper. Salman ook weer heerlijk bezig vandaag, tot zeer grote trots van zijn zonnebloempit etende vader. 

VRC was even toe aan een langer pauzemoment. Onze mannen wilden vooral doorknallen. Twee schoten vanuit ons kwamen niet verder dan de achterlijn, omdat we af en toe wat overmoedig werden, maar ach wie maalt daar om? Het zijn mini incidenten die zelfs bij een grote multinational niet eens worden geregistreerd in de bedrijfsannalen. VRC kwam er niet aan te pas. De VRC boys wilden écht wel voetballen en met vlagen konden ze ook enkele combinaties op de mat leggen, maar het was hun dag niet. 


Salman heeft verwoestend uitgehaald en maakt het dozijn treffers vol.

 

Beetje vreemd

Kort na de rust was er een kleine mogelijkheid voor VRC, dit schot ging naast ons doel. Sven had wederom een grote rol bij het volgende doelpunt. Zijn dribbel gevolgd door een voorzet kwam bij de eerste paal terecht waar Oscar ‘als een duveltje uit een doosje’ iedereen vóór was en de bal hard en prachtig binnenschoot. 7-0. En hoe vaak komt het voor dat je twee bijna identieke goals achter elkaar maakt? Nou Oscar kan dat hoor!
De geel-blauwen hadden voor dit doelpunt nog een kans, een schot op doel, en die werd onschadelijk gemaakt door Liam. Maar terug naar Oscar dus. Ditmaal een corner van Akram aan de rechterkant, strak voor, Oscar loopt in, zelfde duvel ander doosje. 8-0 in de 42e minuut. Hoewel de wedstrijd zo goed als gelopen leek, was de dadendrang van onze witbroeken nog niet gestild. Marinos mocht via een grappige scrimmage voor het doel via een soort-van-hakje, de 9-0 binnen tikken.
Jaylen werd regelmatig in stelling gebracht door een teamgenoot of door zichzelf. Helaas kon hij zichzelf vandaag niet belonen met een treffer. Hij heeft in ieder geval weer lekker aan zijn conditie gewerkt. Het blijft altijd bijzonder om tegen je oude club te scoren, maar ook een beetje vreemd. Wij denken vooral dat Mees blij is met de 10de treffer, maar vooral omdat hij gelanceerd werd met zijn sterke linker.  


Eendacht maakt macht.

 

Één team, één taak!

Met nog vijf minuten op de iPhone van de scheidsrechter volgden er toch nog wat goaltjes. We gaan nog even toewerken naar goal nummer 13. Marinos stond nogmaals aan het roer. Hij ving de slecht verwerkte bal op en dribbelde richting de goal. Paar heupbewegingen erbij á la Euvgenia Parakhina, oftewel voor onze Russische volgers: Евгения Парахина en boemsáké de 11-0 op de borden. Salman maakte de 12-0 door middel van een lekkere afstandspegel. En dan moeten we langzaam gaan afronden naar de laatste treffer. En hoe mooier kan het zijn dat dé man op het middenveld, de lijnenzetter, de passer, de stylist, de dienaar de eindscore mag zetten op 13-0.
Nadat Jaylen enigszins onrechtmatig werd gevloerd, “hij is soms ook veel te snel voor een ander, “werd er een vrije trap toekend op circa 12 meter van het doel. Met zijn fluwelen traptechniek schoot Akram, want daar hebben we het over, het leren knikkertje in de linkerbovenhoek.

Sjappoo! Ik had de spelers gezegd; "blijf werken voor elkaar" en ik constateerde focus en tegelijkertijd ontspanning in de kleedkamer, aldus Coach Jesper die zeer content was met het vertoonde spel en dit uitslag. 

 

Deze uitslag hadden we nooit van tevoren durven voorspellen. Er was sprake van één team, één taak!. En met militaire precisie werden de taken uitgevoerd. Ná ons duel werd de kraker DOVO – DEV gespeeld. Onze scouts wisten te vertellen dat dit duel in een 5-5 was geëindigd.
Dit biedt veel perspectief voor de zeer nabije toekomst... 

G.V.V.V. JO11-1 – VRC JO11-1   13-0

Scoreverloop: 3.  1-0   Dylan, 11. 2-0  Bram, 12. 3-0 Oscar, 17.  4-0 Dylan, 19.  5-0 Sven, 19. 6-0  Sven, 35. 7-0 Oscar, 42. 8-0 Oscar, 42. 9-0 Marinos, 55.10-0 Mees, 57. 11-0 Marinos, 58. 12-0 Salman, 60. 13-0 Akram. 

 

Tekst: Paul Verbaarschott