G.V.V.V. JO9-1 verslaat FC Utrecht JO8-1 met grote cijfers

10 december 2019

Al weken werd er door de jongens van G.V.V.V. JO9-1 uitgekeken naar de wedstrijd tegen FC Utrecht op trainingscomplex Zoudenbalch te Utrecht. Afgelopen zaterdag 7 december was het dan eindelijk zover.


Uitzicht vanaf de tribune op sportcomplex Zoudenbalch te Utrecht


Bespreking
Enigszins met gespannen koppies kwamen de mannen aan bij het sportcomplex van FC Utrecht. Na een kort bezoek aan de kantine, werden de jongens meegenomen naar de kleedkamers waar de voorbereiding startte voor het duel met FC Utrecht. Nadat alle mannen omgekleed waren voor het duel, riep de trainer Tom Ariesen de mannen bij elkaar voor de bespreking. Vanwege een tweetal zieken, bestond de selectie deze ochtend uit precies 6 man en dus geen wissels. Nadat alle spelers de trainer een stevige high five hadden gegeven, werd het strijdplan besproken en werd duidelijk wat de jongens vandaag wilden bereiken, namelijk een overwinning.Warming up
Onder begeleiding van de trainer, liepen de jongens via de spelerstunnel richting het veld, waar de warming up werd gestart. Ondanks de duidelijke wil om te winnen vooraf in de kleedkamer, verliep de warming up niet zoals de trainers Tom en Stefan hadden verwacht. Met name de afwerking tijdens de warming up was ongeconcentreerd. Veel ballen werden naast en of over geschoten. Net voor de start van de wedstrijd riepen we de mannen nog eenmaal bij elkaar en gaven we aan dat het in de wedstrijd beter en feller moet dan wat we in de warming up zagen. Vanaf minuut 1 maakten we de afspraak om FC Utrecht direct onder druk te zetten. Kort voor de aftrap werd er met de technische staf van FC Utrecht afgesproken om niet 4 x 10 maar 4 x 15 minuten te spelen. Ondanks geen wissels leek ons dit een goed idee, je speelt immers niet vaak tegen FC Utrecht en ook conditioneel een mooie test.

Goals als rijpe appelen
Wat er gebeurde direct vanaf de aftrap was fantastisch om te zien. Het strijdplan met volop druk zetten werd door de jongens tot in de perfectie als team uitgevoerd. FC Utrecht kwam ondanks de gigantische druk van G.V.V.V. op een 1-0 voorsprong. De jongens lieten de koppies niet hangen en gingen door waar ze mee gestart waren, namelijk met volop druk zetten. Dit leidde na de eerste 15 minuten tot een voorsprong van 6-1 voor G.V.V.V. en deze tussenstand was dik verdiend en niet eens geflatteerd. In de korte rust werd aangegeven om zo door te blijven gaan en dat gebeurde ook. FC Utrecht kwam er niet meer uit wat resulteerde in een 12-1 voorsprong naar 30 minuten voor G.V.V.V.Wegvloeiende krachten
De trainers Tom en Stefan zeiden al tegen elkaar (halverwege de tweede 15 minuten), deze manier van druk zetten, gaan ze niet nog een half uur lang vol houden. Dit bleek ook in het laatste half uur. De krachten vloeiden weg bij G.V.V.V. en FC Utrecht kwam wat beter in het spel en drong G.V.V.V. bij vlagen terug op eigen helft. Maar door als team te blijven vechten voor elke bal en fantastisch keeperswerk, kwam de overwinning voor G.V.V.V. geen moment in gevaar en werd het uiteindelijk 14 – 4 voor G.V.V.V. JO9-1. Deze wedstrijd was één van de beste wedstrijden van G.V.V.V. JO9-1 in dit seizoen.

Op naar de competitie
Na afloop werd er door de trainer van FC Utrecht de complimenten uitgedeeld voor ons goede veldspel. Vandaag bleek maar weer, dat wanneer wij de juiste wedstrijdinstelling hebben, wij van iedereen kunnen winnen. Ontbreekt de juiste wedstrijdinstelling dan kunnen wij ook van iedereen verliezen.
Nu gaan we onze jongens klaarstomen voor het laatste duel tegen Geinoord JO9-1, aankomende zaterdag, wat uit betrouwbare bron, de beste ploeg van deze afdeling schijnt te zijn.
Echter met deze wedstrijdinstelling van afgelopen zaterdag, is dit team onverslaanbaar en zijn wij voor niemand bang.De doelpunten tegen FC Utrecht werden gemaakt door Timme Roosendaal (7x), Joey Poot (4x), Julian van de Bovenkamp (2x) en Finn Jansen (1x).
Na 13 wedstrijden in de hoofdklasse staat de teller op 9 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 nederlagen.
Wij verwachten u allen op zaterdag 14 december om 9.30uur op Sportpark Panhuis voor de kraker G.V.V.V. JO9-1 – Geinoord JO9-1.
 

Tot zaterdag 14 december.
 

De trainers: Tom Ariesen en Stefan van de Bovenkamp