JO11-1 doet op tijd wat er gevraagd wordt

30 november 2019
Verslag GVVV JO11-1 – DOVO  JO11-1, Zaterdag 30 november 2019 

Nadat er de avond vooraf in de oudersapp nog gesproken werd over het vroege tijdstip en de tips om alvast de ballen klaar te leggen, het veld uit te zetten, koffie te bestellen en de boys alvast warm te laten lopen op die vrijdagavond, zodat iedereen nog even wat langer in bed kon blijven liggen, kwam er van al die gekke tips niets terecht. Dus gewoon, zoals altijd 45 minuutjes voor aanvang duel aanwezig. Zou dit laatste duel in de najaarscompetitie, wat absoluut niet om “des keizers baard” ging, afgelast gaan worden vanwege het bevroren veld? Na een zorgvuldige inspectie, bleek dat het ‘witsel’ op de groene velden?! Niet meer was dan een soort veredeld stuifmeel, dat doorging voor sneeuw. Het maakte het veld wel gladder, maar zeker niet gevaarlijk. Dus maakten we onze borsten nat voor een duelletje Blauw-Rood, waarbij de titel op het spel stond in de zojuist al genoemde najaarscompetitie van onze Koninklijke Voetbalbond. 
 
Ouderwets 
Bij een gelijkspel van ons en een zeer, zeer, zeer riante overwinning van DEV op CDW, later deze ochtend, kon ons het kampioenschap alsnog ontglippen. Kwestie van winnen dus. Tot de tenen toe gewapend met leggings en handschoenen traden de boys aan tegen DOVO. Natuurlijk waren de andere panhuisbewoners op de hoogte van onze grote overwinning van 2 weken geleden op de Veenendaalse Racing Club en daar tegenover stond de 2-2 van ons van vorige week tegen de grootste concurrent DEV Doorn, daar waar wij zomaar fiks hadden kunnen verliezen. Dat moet hen ook hoop hebben gegeven. Op naar de wedstrijd. De manschappen hadden de opdracht om het spel van de ‘rooien’ te ontregelen. Met een ijzersterk begeleidingstrio aan de zijlijn, zagen zij dat Dylan het eerste schot op doel ging lossen en dat deze niet al te ingewikkeld was voor hun keeper. Nipt een minuutje later een offensief vanuit DOVO. Dit schot ging naast het doel. We bevinden ons pas in de vierde minuut waarin Oscar lekker op doel kan schieten. Wederom een goede pakkans voor de man met de handschoenen.

Onze druk bleef hoog en hierdoor kwamen we ook vaak in balbezit. Marinos kwam in de zesde minuut op het middenveld in balbezit en ziet Dylan diepgaan. Ietwat gelukkig, soms zit het mee, gaat de bal nét over het bovenbeen van de laatste man. Dylan ging volle bak en schoot de bal daarna beheerst binnen in de linkerhoek. 1-0. Een lekker begin in een beladen duel. De intentie was er om vandaag weer lekker ouderwets te voetballen om het balletje zijn werk te laten doen. In tegenstelling tot vorige week, waren de afvallende ballen wél voor ons. Ook in de negende minuut was dit het geval. En op zulke momenten heeft een team een Oscar nodig. Hij bedacht zich dan ook geen moment op een metertje of 15 voor het duel en schoot de bal beheerst in de rechterhoek. 2-0. Kort hierna kon Ozzie zijn hoofd niet volledig tegen het kunstleer zetten om de derde treffer op het bord te zetten. Deze kans ging net naast. We hielden het prima dicht achterin en maakten veel gebruik van Liam om de bal eruit te halen en van daaruit weer op te bouwen. Toch was daar opeens het eerste tegendoelpunt. Een afstandsschot pakten we niet snel genoeg op en verdween pardoes ons doel in. 2-1. Minuutje 13 konden we weer opveren. Nog niet voor een doelpunt helaas, maar wel voor een mooi schot van Selim, die via een been en daarna via een prachtige reactie van de DOVO-doelman over de lat werd getild. De corner leverde niets op. 

JO11-1 supporter
 
Achterhoede 
Start van het tweede kwart begon vrij snel met een schot naast het doel van Jaylen. Toch was Jaylen hierna goed betrokken bij een doelpunt. Na goed aangeven vanaf het middenveld door Akram, die de goed vrijstaande Jaylen op rechts zag. Jaylen nam de bal aan en hield het overzicht. Hij schoot de bal richting de tweede staander, daar was het een koud kunstje voor Oscar om de bal via zijn knarretje tegen de touwen te koppen. 3-1. In de volgende minuten nog 2 mogelijkheden, daarin beloonden de boys zichzelf niet. Daar waar Jaylen de laatste weekjes ongelukkig was in de afwerking, kwam er nu voor het team, maar zeker ook voor hem de bevrijdende uitloop. Nu was Dylan de aangever vanaf het middenveld. Een wonderschone crosspass op de juiste snelheid, mocht Speedy afronden in een 1:1 met de keeper. Klasse! 4-1 in de 24e minuut. DOVO was tot dan toe niet bij machte om de GVVV defenders pijn te doen. Maar ja...onze achterhoede staat de laatste weken heerlijk te spelen, niet alleen verdedigend, maar zeker ook voetballend. Voordat Salman en Akram pech hadden met hun schoten, kwam de 5-1 in de boeken. Nu was het Dylan die op aangeven van Marinos de 5e treffer maakte. Dat is lekker rusten. 
 
Duo Jay-Os 
Als DOVO nog wat wilde beginnen, dan moesten ze de druk enorm opvoeren op ons. En daar gaven ze in de beginfase van het derde kwart direct gehoor aan. Binnen één minuut kwamen zij terug tot 5-2. Er volgde een golf van lichte mogelijkheden. Twee schoten naast doel, één schot op doel, goed ingrijpen Liam en een bal ruim aan de buitenkant van de kruising. De rooien voetbalden in dit kwart een stuk beter, gingen meer combineren, vandaar de mogelijkheden. Toch kwamen we niet echt in de problemen. In dit duel gingen zowel Sven als Bram tijdelijk naar de kant omdat zij zo gepassioneerd alle duels aangingen en licht gehavend eruit kwamen. Gelukkig zonder gevolgen. DOVO gaf in het laatste kwart goed gevolg aan hun betere spel en kwamen zelfs terug tot 5-3 met nog zes minuten op de klok. Aan de rechterkant komt Jaylen weer tot een goede actie. Oscar loopt zeer goed vrij, vraagt de bal, krijgt de bal en lift de bal heel fijntjes langs de uitkomende keeper. 6-3. Het duel is gespeeld, dat kan niet anders. DOVO krijgt nog een goede schotkans, maar kan Liam daar niet serieus mee verrassen. Slotakkoord is voor het duo Jay-Os. Weer een strakke actie van onze Ben Johnson (kent u hem nog?), maar dan zonder doping, Jaylen. Stukkie rennen, overzicht, luisteren, kijken, passen. Oscar aanname, BOEM! Diagonaal prachtig binnen geschoten.  
 
Scheidsrechter J. had de wedstrijd goed in de hand en beide teams maakten er een leuk duel van. Het publiek en onze boys de grote winnaar.
En het voorjaarskampioenschap in de pocket! Van harte gefeliciteerd boys.  

JO11-1 Najaarskampioen 2019
 
Statistieken: 
6e 1-0 Dylan 
9e 2-0 Oscar 
12e 2-1 DOVO 
19e 3-1 Oscar 
24e 4-1 Jaylen 
25e 5-1 Dylan 
31e 5-2 DOVO 
54e 5-3 DOVO 
55e 6-3 Oscar 
60e 7-3 Oscar 
 
Tekst: Paul Verbaarschott