Spelregelwijzigingen JO8 t/m JO12

25 juli 2019

Voor het komend seizoen heeft de KNVB een aantal spelregels voor de pupillen competities (JO8 t/m JO12) gewijzigd. 

 

De wijzigingen betreffen voor de JO8, JO9 en JO10 (6x6):

 

Achterbal: De achterbal wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal in te dribbelen, in te passen of in te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen. De tegenstander staat op minimaal 5 meter afstand. 

 

Let op: t.o.v. seizoen ‘18/’19 mag de keeper of een veldspeler vanaf het komende seizoen de bal voortaan ook in dribbelen.  

 

Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen, in te passen of in te schieten. In alle gevallen kan er gescoord worden door de speler die de hoekschop neemt. De tegenstander staat op minimaal 5 meter afstand. 

 

Let op: t.o.v. seizoen ‘18/’19 mag de speler die de hoekschop neemt in het nieuwe seizoen ook direct op doel schieten en scoren.  

 

En voor de JO11 en JO12 (8x8):

 

Achterbal: De achterbal wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal te dribbelen, in te passen of in te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen. De tegenstander staat op minimaal 5 meter afstand. 

 

Let op: t.o.v. seizoen ‘18/’19 mag de keeper of een veldspeler vanaf het nieuwe seizoen de bal voortaan ook in dribbelen  

 

Wilt u alles omtrent de wedstrijdvormen 6x6 en 8x8 nog eens rustig nalezen dan kan dat via de flyer van de KNVB door op de betreffende link te klikken. Op de site van de KNVB kunt u ook de volgende documenten vinden met betrekking tot deze wedstrijdvormen:

 

rol trainer/coach

rol ouder

sportiviteit

veldindelingen

 

Heeft u nog vragen hierover neem dan gerust contact op met een van de leden van VTZ van G.V.V.V. of via het mailadres jeugdwedstrijden@gvvv.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Gert van de Haar

Wedstrijdsecretaris Jeugd G.V.V.V.