A1 boekte derde zege op rij

22 maart 2014
Een wedstrijd waarin G.V.V.V. oppermachtig was, maar in de eerste helft niet wist te overtuigen. Zo kan de confrontatie tussen Nieuwland en G.V.V.V. wel omschreven worden. Aan de laan van de duurzaamheid gaf G.V.V.V. geen enkele serieuze kans weg en wist zelf vijfmaal tot scoren te komen.
 
Vooraf zou men zeggen dat de blauwen een monsterscore zouden gaan neerzetten. Dit is gebaseerd op de thuiswedstrijd in de eerste seizoenshelft. Op sportpark Panhuis werd Nieuwland namelijk met 10-0 opzij gezet. Al snel kwam G.V.V.V. toen op 4-0 en speelden de tricolores na een halfuur met 10 man. Maar de blauwen uit Veenendaal verkeren niet in grootste vorm en onderschatting lijkt nog steeds een grote tegenstander. 
Zoals al in het begin staat geschreven, was de eerste helft niet overtuigend. G.V.V.V. begon weer met de vorige wedstrijd goed spelende Mo in de spits. Maar echt gevonden werd hij niet in de eerste helft. Vooral in de beginfase was het rommelig aan de kant van G.V.V.V., ook de echte spirit ontbrak. Reden genoeg voor trainer Dick van de Steeg om Rob en Bilal van positie te laten wisselen. Rob schoof terug naar de laatste man positie en Bilal mocht als aanjager op het middenveld gaan spelen. Dit wierp al snel zijn vruchten af. De blauwen kwamen beter in hun spel, de opbouw werd verzorgder en op het middenveld kwam er meer diepgang en power. Het was eigenlijk wachten op de eerste treffer. Na een ingooi op links van Rik, wist Marwan met één simpele voetbeweging  drie man het bos in te sturen. Bilal werd uiteindelijk het eindstation. Hij kreeg de bal op de rand van de zestien en wist deze droog binnen te schieten. Die ene treffer van Bilal bleek uiteindelijk te zorgen voor de terechte 1-0 ruststand.
 
In de rust nam trainer Van de Steeg toch wel een serieus risico. Hij gebruikte direct zijn beide wissels. Boudewijn, die zoekende is naar zijn goede vorm van de eerste maanden, werd vervangen door Niels. En Richard mocht Wilco, die onzichtbaar was in de eerste helft, komen vervangen. Het bleek net als vorige week een goede zet. Met de beide invallers kwam er meer beweging en initiatief in de ploeg. Dit leidde al binnen 2 minuten tot een kans voor G.V.V.V. Maar de tweede kans werd uiteindelijk verzilverd. Richard wist op rechts door te breken en maakte goed gebruik van zijn snelheid en tekende voor de 0-2. Nieuwland was in de tweede helft machteloos. In alles was G.V.V.V. beter. Niet dat het een goede wedstrijd was, maar op het lastig bespeelbare veld was G.V.V.V. wel verreweg de bovenliggende partij. 


Omkleden op het veld vandaag in Nieuwland!
 
Het was wachten op de derde treffer van G.V.V.V. zijde. Nieuwland werd niet echt gevaarlijk vanuit uitgespeelde aanvallen. Het enige waaruit ze mogelijk iets konden creëren was uit de spaarzame corners en een vrije trap. Maar echte een serieuze poging om het G.V.V.V. moeilijk te maken bleef uit. Het wachten op de derde treffer van G.V.V.V. bleek de moeite waard. Misschien wel de mooiste treffer van de blauwen dit seizoen werd gemaakt door invaller Richard Schoeman. Een afgeslagen corner nam hij net buiten de zestien ineens op zijn linker en zag het leer strak in de winkelhaak belanden (0-3). 
 
Niet veel later was de andere invaller, Niels van Unen, trefzeker. Een aanval die hij zelf artistiek opzette met een hakbal in de lucht, belandde bij spits Mootje. Die wist de bal geduldig vast te houden en wachtte op de opkomende Niels. Hij prikte de bal met een bekeken punter net langs de uitgekomen keeper van Nieuwland (0-4). In de slotfase had de score nog veel groter uit kunnen pakken.. De familie Kampert die niet bekend staat om de scorende voetballers scoort wel tegen Nieuwland. Want in de thuiswedstrijd scoorde Justin enigszins gelukkig, maar de 5-0 in Nieuwland was meer een ‘bewussie’. Een vrij trap van Amine op zo’n 25 meter werd perfect bij de tweede paal neergelegd. Dit was voor Justin een koud kunstje die beheerst met de binnenkant van de voet de bal binnen schoot.  Eigenlijk had de eindstand in de slotfase op 0-6 moeten komen. Marwan die driemaal de keeper op zijn weg vond, kon ook de bal de goal niet inlopen. De ‘bijna inwoner’ van Arnhem eindigde ongelukkig met de bal aan de voet aan de verkeerde kant van de paal. 
 
Al met al een prima pot van G.V.V.V. wat vooral in de tweede helft wist te overtuigen. Ze houden op deze manier de druk op koploper V.R.C. die met 6-2 wisten te winnen van VVZ’49. Het puntenverschil blijft 2 punten in het voordeel van de Veenendaalse Racers. Volgende week staat voor G.V.V.V. de thuiswedstrijd tegen VVZA op het programma. De uitwedstrijd werd in de eerste seizoenshelft ongelukkig met 1-0 verloren. Reden genoeg voor the boys van de A1 om volgende week iets recht te zetten. 
 
Opstelling G.V.V.V.: Marco van Kooten; Ap Snoussi, Justin Kampert, Bilal Hakam, Rik Schoeman; Amine Benncar, Boudewijn van Doorn, Rob van Eem; Wilco Homan, Mohammed Issaoui, Marwan van Heugten.
 
Scoreverloop: ’33 Bilal Hakam, ’47 Richard Schoeman, ’75 Richard Schoeman, ’78 Niels van Unen, ’87 Justin Kampert.