A1 Hard onderuit en koploper af!

25 februari 2014

Vaak zijn er zaterdagen bij waarbij je voor de wedstrijd de spanning bij de spelers in de kleedkamer voelt. Na 11 verliespunten in de laatste 4 wedstrijden (waarvan 1 voor de winterstop), toch nog bovenaan staan met 1 punt los en dan komt de lokale nr. 2 van de competitie op bezoek. G.V.V.V. A1 beleeft niet de beste periode en dan zorgt een dergelijke derby tegen VRC A1 als een geweldige uitdaging. Wellicht de ommekeer.

 

Met de absolute de prachtige opgave om de 3 punten op het Panhuis te houden, met veel passie, duelkracht en voetballend vermogen te spelen, begonnen de spelers aan deze zo beladen wedstrijd. In balbezit spelen en rustig opbouwen was het credo. VRC daarentegen kwam ook met een missie op bezoek en was het met een rustige opbouw niet eens. De geel/blauwen zette volop druk op onze verdediging. Met een kleine wijziging achterin, Bilal in het centrum en Justin op de rechtsback, lukte dat rustig opbouwen niet echt en werd het zogenaamde Kick en Rush voetbal gepresenteerd. Dit zorgde voor onverzorgd en chaotisch voetbal van beide kanten. G.V.V.V. probeerde het vooralsnog wel, maar VRC schoot gewoon alles blind naar voren. Niet negatief bedoeld, want onze mannen hadden het er aardig lastig mee.

 

Het spel was de eerste helft wel in het voordeel van G.V.V.V. Helaas wisten we dit niet in doelpunten uit te drukken. In de 4de minuut was het Bilal die vanuit een corner van Rob in de draai met links kon uithalen, maar hij raakte de bal slechts half. Door goed druk zetten van Richard kon hij vrij de zestien in lopen, maar zijn voorzet belandde niet bij een blauwe. Kort daarna was het VRC die een scherpe bal voorgaf. Gelukkig voor Marco en de overige verdedigers ging de bal voorlangs.

Niet kort daarna was de grootste kans van de wedstrijd te noteren voor Boudewijn . Wederom bij goed druk zetten omspeelde hij de keeper, zag wat VRC verdedigers richting op goal rennen, maar had nog vrij de ruimte. Zijn krachtig schot verdween hoog in het zijnet.

 

De warrig fluitende scheidsrechter kreeg vanaf half eerste helft de hoofdrol. Na vele verkeerde beslissingen en foute keuzes voor beide ploegen, kon hij het gezanik van de nr. 9 van VRC niet meer aanhoren. Terecht, dus geel. Nog geen 10 minuten later was het wederom de nr. 9 die begon te kletsen tegen de man in het zwart…en ja, speler had wellicht gelijk, maar gelijk halen kon je niet bij deze scheids en dus voor de 2de maal geel … dus er af met ROOD!

We stonden tegen 10-man. En zo gingen we ook de rust in.

 

In de 2de helft werd het spel van beide ploegen er niet veel beter op. Wilco kwam er in voor Richard om wat meer spirit op de rechtsbuiten te brengen. Met zijn rushes kon hij wellicht de boel openbreken. Omdat VRC met 10-man speelde kwamen ze in eerste instantie niet meer uit de verdedigende stellingen. Toch bleven ze in de aanvallende omschakeling verschrikkelijk gevaarlijk. Bij de lang gespeelde ballen waren er continu 4 tot 5 spelers die de kleine maar balvaste spits kwamen helpen. Een lesje omschakeling voor de G.V.V.V. middenvelders. De 2de bal ging opvallend genoeg vaak naar de VRC spelers. Vooral de spits van VRC maakte het voor Bilal en Robert erg lastig. Ze dekte niet kort, pakte de hoge ballen niet op en dat zorgde voor veel onrust achterin. Je zag aan de manier van voetballen dat G.V.V.V. geen echte vuist meer kon maken. Te moeilijke keuzes, slecht ingespeelde ballen en de wanhoop in het veld was goed te zien. Het draaide gewoonweg niet. G.V.V.V. kwam zelfs nog goed weg na een hard genomen vrije trap die Marco nog net uit het doel wist te werken.

Ook wij kregen nog wat kansen; een grote kans voor Marwan van 1 op 1 met de keeper verdween tegen de knieën van de goalie. Een wanhoopsschot van Rob verdween ver naast, corners werden niet gevaarlijk en een lange, zeer hoge bal van Mootje was op maat voor Marwan, maar die aanname begreep werkelijk niemand. De bal vloog recht omhoog de lucht in, waar een mooie aanname voor een bijna doelpunt had kunnen zorgen.
 

G.V.V.V. bleef druk houden op de goal, veel kansen werden niet gecreëerd en gevaarlijk werden we ook niet. Voorzetten waren zonder richting en/of bedoeling. Ondanks de overtal van de blauwen was het VRC die, weliswaar met enig geluk, op voorsprong kwam. Daar was wel een overtreding op de eigen zestien voor nodig. Uit de genomen vrije trap verdween het eerste schot hard in de muur. De afvallende bal werd daarna tergend langzaam langs de muur tussen een wirwar van benen doorgeschoten en de verraste keeper was niet op tijd toen bal de hoek in rolde. Nog aanvallender dan maar. Linksback Rik er uit en en Bobby van de Haar van de B1 mocht de aanval gaan helpen. Het was alles of niets. De hoge ballen voor de pot moesten via de zijkanten komen, maar alles werd via centraal ingebracht. Daarmee werden de 2 lange VRC verdedigers op hun wenken bediend. Met gemak werd alles weggekopt.

Ook Appie moest er nog in, want Marwan kon niet meer. Ook Appie met zijn lengte maar de spits in. Hopende op een vallende bal zodat iemand met een blauw shirt de bal tegen de voet kon zetten voor de 1-1.

 

De verwachting bij een dergelijk scenario kon worden uitgetekend. Met een welgeplaatste counter kon VRC in de laatste minuten van de wedstrijd een aanval opzetten. Wederom met een goede omschakeling van VRC zijde kon deze worden verzilverd met een intikker in het lege G.V.V.V.-doel.

 

Hiermee verloor G.V.V.V. A1 ook de 3 punten tegen de runner-up van de competitie. VRC neemt met deze winst de leiding over en heeft nu 2 punten voorsprong. Nog 7 wedstrijden te spelen, dus nog steeds van alles mogelijk. Er is nog niets verloren. Toch zullen de blauwen uit een ander vaatje moeten tappen en de draad weer op moeten pakken van de wedstrijden voor de winterstop. Toen liep het goed. Vertrouwen putten uit deze goede periode, te beginnen op 8 maart uit tegen Valleivogels A1. Dan halen ze vanzelf de 3 punten weer binnen.

 

G.V.V.V. A1 – VRC A1  0-2

 

Opstelling G.V.V.V. A1: Marco van Kooten, Justin Kampert, Bilal Hakkam, Robert van 't Foort, Rik Schoeman (Bobby van de Haar), Amine Benncar, Rob van Eem, Mo Issaoui, Richard Schoeman (Wilco Homan), Boudewijn van Doorn, Marwan van Heugten (Abdelilah Snoussi)

 

Voor een fotoverslag van deze Veense derby klik hier