A1 hard onderuit in Soest

16 februari 2014

Zaterdag 8 februari waren ze al bij afslag Soesterberg toen het telefoontje van G.V.V.V. roet in het eten gooide. De wedstrijd werd op het laatste moment afgelast en de junioren konden daarom weer huiswaarts.

Een week later stond een inhaalronde op het programma en zoals verwacht werd de wedstrijd tegen SO Soest ingepland. Opnieuw de bus in om de nodige 3 punten op te halen in de race om het kampioenschap. Want daar mag inmiddels wel hardop over gesproken worden als je na de winterstop met 4 punten los bovenaan staat. De concurrentie moet vooral komen van de Veenendaalse Racingsclub. De blauw-gelen blijven in de buurt van G.V.V.V. en lijken het grootste obstakel. Maar de ‘Van de Steeg brigade’ is niet in goede doen. De laatste twee wedstrijden leverde maar 1 punt op en daar moest verandering in komen. In de basisopstelling geen verrassingen deze zaterdag, alleen ontbrak gifkikker Rob van Eem i.v.m. vakantie. Zijn plaats werd logischerwijs ingenomen door Mootje.

Een hobbelig bijveld veld aan de Bosstraat-Oost werd het toneel van een doelpuntrijke wedstrijd. De blauwen begonnen zonder passie aan de wedstrijd. Er was geen overtuiging te bespeuren en de opbouw stokte al in de eerste fase. De tegenstander was, met alle respect, te vergelijken met een Engelse 3e divisionist. Hard werken, niet verzaken en kick and rush voetbal. En dat bleek ook nog eens resultaat te hebben, want na een halfuur spelen stonden zij dan ook met 2-0 voor. Een miscommunicatie tussen Marco en Justin zorgde voor de 1-0 en een droge knal van zo’n 18 meter verdubbelde de score.

Ja daar sta je dan als trotse koploper tegen een terechte achterstand aan te kijken. Het was wel een prikkel voor de blauwhemden, want het bleek toch iets los te maken bij ze. Er werd meer strijd geleverd en kleine kansen gecreëerd. Marwan had een tweetal kansen die ook maar zo een gelijke stand hadden kunnen betekenen. Een gelukkige treffer voor rust gaf G.V.V.V. een wat gunstiger vooruitzicht voor de tweede helft. Een corner van Boudewijn die door de wind werd gevangen draaide ineens achter de doelman van de Soestenaren. Met een 2-1 ruststand in het voordeel van de thuisploeg konden ze aan de thee.

G.V.V.V. startte de tweede helft met een betere instelling dan de eerste. Er werd meer energie in het spel gelegd, maar echt verzorgd voetbal werd door de tegenstander en de omstandigheden onmogelijk gemaakt. Toch werd de gelijkmaker snel gemaakt. Door goed doorzetten van Wilco op rechts wist Richard uiteindelijk af te drukken (2-2). G.V.V.V. leek weer helemaal terug in de wedstrijd en eigenlijk verwachtte iedereen dat ze erop en erover zouden gaan. Maar niets bleek minder waar, nog geen 5 minuten later keken de blauwen weer tegen een achterstand aan. ‘Stormram Appie’ ging al warmlopen om iets te kunnen gaan forceren. Ook deze achterstand werd weggepoetst, door aanvoerder Robert. Robert die vandaag veel strijd leverde, wist de bal tegen de touwen te krijgen en gaf G.V.V.V. het duwtje in de juiste richting.

Tenminste zo leek het. De strategie van Soest bleek uiteindelijk het meeste rendement te hebben. Met de lange ballen wisten ze G.V.V.V. uiteindelijk flink pijn te doen. Waar G.V.V.V. in het hele seizoen slechts 6 tegentreffers kreeg, eindigde het vandaag in 5 goals tegen in één wedstrijd. Een flinke tegenslag voor de A1, met de naderende wedstrijd tegen concurrent V.R.C. Want volgende week staat de topper op het programma.

G.V.V.V. heeft een week de tijd om de teleurstelling om te zetten in een positieve drive om zo de naaste belager V.R.C. van zich af te schudden. Zaterdag 22 februari moeten ze weer een driepunter behalen om de eerste plaats te behouden. De wedstrijd begint om 12.30 op veld 2.

Opstelling G.V.V.V.: Marco van Kooten; Bilal Hakam, Justin Kampert, Robert van ’t Foort, Rik Schoeman (75 Rick van de Steeg B1), Mo Issaoui, Amine Benncar, Boudewijn van Doorn; Wilco Homan (60 Ab Snoussi), Richard Schoeman, Marwan van Heugten.