A1 pakt een punt, maar verliest ook

5 april 2014
Afgelopen week stonden de trainingen in het teken van de ontmoeting tegen Roda’46 A2 uit Leusden. Deze ploeg werd gezien als één van de best voetballende tegenstander in de competitie. In de vorige ontmoeting in Leusden werd een 1-3 overwinning uit het vuur gesleept. Met de achterstand van 2 punten op koploper VRC moest er weer gewonnen worden om uitzicht te houden op wellicht een mooi slot van de competitie.
 
Het elftal moest het vandaag zonder de geschorste Bilal doen. De bonkige middenvelder was de laatste weken vaak doorslaggevend. Door zijn instelling, fysieke gesteldheid en goede vorm was hij een dragende kracht in het elftal van de blauwen. G.V.V.V. won de laatste 4 wedstrijden en het elftal speelt goed. Tijdens de warming up hoorde we dat de koploper VRC 2 punten had laten liggen tegen CJVV en dus lag er een kans om de koppositie terug te pakken. 
 
Je zou zeggen dat dit voor de blauwen een teken zou moeten zijn om er vanaf het eerste fluitsignaal als team op te vliegen en de tegenstander direct onder druk te zetten. Helaas bleek het tegengestelde waar te nemen. Niet dat G.V.V.V. niet wilde, maar met de lopende mensen op de vleugels en middenveld van Roda’46 werd er als team niet op de juiste manier druk gezet. Continu bleek er een rood-hemd vrij te staan om de bal in de ruimte te ontvangen. In de elfde minuut was het de beste speler van Roda‘46 (Nr.15) die volledig vrij stond. Opengedraaid kon hij eenvoudig door het centrum een 1-2 aangaan en kwam plots alleen voor de keeper. De bal werd hard en strak via de lat ingeschoten. Onhoudbaar voor keeper Marco die uit zijn vel sprong door deze verdedigingsfout. 0-1
 
Met wat kleine speldenprikken, met een schot van Rob op de keeper en een geweldige lange bal van Justin bal op Mo, probeerde G.V.V.V. wat terug te doen. Roda’46 had nog steeds de volledige controle en voetbalde er rustig op los. G.V.V.V. had er geen grip op en stond continu op 5 meter te dekken. Met een loopactie van de ijverige nr. 10 van Roda’46 werd een aanval door het centrum opgezet. Een Roda’46 speler kon volledig vrij in de zestien uithalen. Marco pakte de bal nog knap,  maar alweer een speler met een rood shirt was attenter en sneller bij de bal om hem in de lege goal te koppen. Zo stond het na 18 minuten 0-2 op het bord. Als G.V.V.V. nu nog niet wakker was dan moest dat nu wel het geval zijn. Het kon een minuut later ook weer 1-2 zijn. Een diepe bal van Robert werd met de borst door Amine goed meegenomen en hard ingeschoten. Alleen de sluitpost van Roda’46 lag in de weg en dus geen aansluitingstreffer.
 
Trainer Van de Steeg moest optreden. Het middenveld stond niet goed en het centrale duo leek een off-day te krijgen. Met het inbrengen van Boudewijn in de spits en door Mo op het middenveld te laten spelen kon G.V.V.V. het middenveld weer terugwinnen. G.V.V.V. kreeg hierdoor meer druk naar voren, creëerde ook een aantal kansen (Marwan kon tot 2x toe uithalen op 5 meter, maar beide keren was wederom de keeper van Roda de winnaar in het duel) maar de overtuiging ontbrak en bovendien het geluk ook een beetje. Omdat G.V.V.V. meer druk zette op de helft van de tegenstander werd de lange bal van Roda steeds gevaarlijker. Robert moest in minuut 39 optreden bij een doorgang van plaaggeest nr. 15. De tackle in de zestien had zomaar bestraft kunnen worden met een pingel en rood, de leidsman zag het (als enige) gelukkig anders en besloot tot het geven van een hoekschop. Daar kwam Robert en G.V.V.V. zeker goed weg.
 
De 2de helft moest er echt uit een ander vaatje getapt worden. Een donderspeech van de trainer met de melding om korter te dekken en als team te gaan verdedigen starten we de 2de Helft. Richard kwam er in voor de onzichtbare Wilco en Justin werd vervangen door Bobby. Hierdoor zakte Mo, de beste van het veld tot nu toe, terug naar de verdediging en ging voor Robert op het middenveld voetballen. Door Mo voor de verdediging te laten ballen werd het direct 1 op 1, met alle risico’s van dien. Een ware invasie op het doel van de mannen uit Leusden was het gevolg. Een actie en voorzet van Mo werd bij de 2de paal net weggehaald. Anders had Marwan in de 48ste minuut de gelijkmaker al in kunnen koppen. Niet lang daarna werd een hoog gegeven bal van Rob door de keeper verkeerd verwerkt en de aansluitende boogbal van Boudewijn ging net over het doel. Bij een afgeslagen corner ging de halve omhaal van Amine net naast.
 
Ondanks de vele scrimmage momenten voor de goal van Roda’46 was het nog steeds goed opletten. Marco moest optreden bij een uitval van Nr. 15. Hij kwam 1 op 1 maar redde de situatie. Robert moest tot 2x toe optreden om de sprintende rechtsbuiten de doorgang naar de goal te versperren. Beide keren met een gevaarlijke sliding in de eigen zestien. Zo ook moest Appie dit ook een keer voorkomen, waardoor hij de gele prent kreeg voorgeschoteld van de wederom belachelijk fluitende scheidsrechter. Die had vanmorgen bij het wakker worden besloten vandaag voor beide partijen oneerlijk te fluiten, maar dit ter zijde.
 
In de 71ste minuut was het even schrikken. Marco lag op het veld en zei last te hebben van de borst. De sluitpost is hiervoor reeds onderzocht en heeft hier al wat langer last van en moest direct worden vervangen. Amine nam zijn plaats in en Michiel ging naar het middenveld. Het was nog steeds alles of niets. De druk bleef groot op het doel van Roda’46. Ondanks de afgelopen training op donderdag had Marwan veel moeite met zijn voorzetten. Deze kwamen vaak niet goed voor of verdwenen over de achterlijn. In de 86ste minuut lukte dat wel goed. Uit een mooie trap met links draaide hij in de 86ste minuut de bal voor. Michiel kwam goed inlopen, sprong hoog en kopte de bal knap in de kruising. BAM, 1-2. Zou het dan toch nog ……? G.V.V.V. schakelde nog een tandje hoger. Drie minuten later kwam de bevrijdende bal. Een voorzet van Robert werd bijna in eigen doel gekopt door Roda’46. De bal belandde bij Mo die de bal weer in de zestien bracht. Deze kwam tegen de arm van een Roda’46 speler. De scheidsrechter floot direct voor een penalty. Robert verzilverde het kadootje en de stand was 2-2.
 
Aangezien er vele blessure- en krampmomenten waren geweest werden er nog extra minuten op de reguliere speeltijd geteld. De kans om nog 3-2 te maken was dus ook nog aanwezig. De wil van G.V.V.V. en Roda’46 was zo groot dat een opstootje in de zestien volgde. Er was een springende, slaande beweging te zien van de nr. 6 en Robert was er ook bij betrokken. Door het vele duwen en trekken werd de sprintende assistent trainer Peter ook nog omver geduwd, maar de scheidsrechter had niets gezien (???). Nummer 6 had donkerrood moeten krijgen. Niet kort erna floot hij af en was 2-2 de eindstand. 
 
G.V.V.V. verdiende hierdoor in de laatste minuten nog een punt, maar greep tegelijkertijd naast de kans om een greep naar de koppositie te doen. De achterstand op koploper VRC blijft met 2 punten in stand en is het voor G.V.V.V. hopen op nog een foutje van de Racers uit Veenendaal. Met nog 2 wedstrijden te gaan (IJsselmeervogels Uit en VVZ’49 thuis) blijft het dus een ongemeen spannende competitie en is er nog steeds niets beslist. 
 
G.V.V.V. A1 – Roda’46 A2 2-2 (0-2)
 
Opstelling G.V.V.V.: Marco (Michiel), Appie, Justin (Bobby), Robert, Rik, Amine, Rob, Niels (Boudewijn), Wilco (Richard), Mo, Marwan.
 
Scoreverloop: 
‘11. Roda‘46 0-1
‘18. Roda’46 0-2
‘86. Michiel 1-2
‘89. Robert 2-2 (strafschop)

Voor foto's van deze wedstrijd, klik hier.