A1 verplettert ‘De Vogels’

12 april 2014
Voor sommige wedstrijdverslagen ga je graag zitten en voor sommige niet. Deze is er één van de laatste categorie. Dan is de verwachting dat er iemand het verslag schrijft die niet tegen zijn verlies kan, of flink de balen heeft over de inzet van het team. Maar met een 2-10 eindstand is dit totaal niet het geval. Een wedstrijd die geen wedstrijd werd en een tegenstander die bij voorbaat al had opgegeven was de realiteit. 
 
Na de teleurstelling van vorige week, de kans op plaats 1 werd vergooid, was afgelopen zaterdag IJsselmeervogels A2 de tegenstander. De nummer één na laatst van de eerste klasse is al gedegradeerd en heeft maar liefst 102 doelpunten moeten incasseren. Al na 20 minuten stond het 0-3 in het voordeel van de blauwen. Bilal kon in de 11e minuut ongehinderd binnen koppen uit een corner van Amine. Marwan van Heugten scoorde van afstand en Mo klopte met enig geluk de ‘rooie’ doelman. Kort na de 0-3 was het Bilal die nogmaals het doel trof, maar zijn treffer werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. Dit terwijl de grensrechter dit niet eens aangaf. Maar zo waren er wel meerdere beslissingen van de arbiter uit Amsterdam. Hij blonk uit in vreemde beslissingen en wilde graag zijn stempel op de wedstrijd drukken. 
 
Het was de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer op De Westmaat. G.V.V.V. had langdurig balbezit en ‘De Vogels’ hadden totaal geen wedstrijdbeleving. Op zich niet heel raar wanneer je meer dan 100 goals om je horen hebt gehad en een titelkandidaat op bezoek krijgt. 
 
Nog voor rust wist G.V.V.V.  met 2 afstandsschoten de score uit te bouwen naar 0-5. Eerst was het Mootje die de bal in de verre hoek wist te draaien. De laatste treffer van de eerste helft werd gescoord door Marwan. De nummer 11 scoorde na goed druk zetten van Amine en Mo. 
 
In de rust werden 2 wissels toegepast door trainer Dick van de Steeg. Bilal die op scherp staat, werd vervangen door Boudewijn van Doorn. En de kersverse inwoner van Arnhem, Marwan, werd gewisseld voor Richard Schoeman. Al na 5 minuten in de tweede helft werd de score uitgebreid. De 0-6 werd door invaller Boudewijn van Doorn gemaakt na een dubbel één tweetje met Mo. Toch deed IJsselmeervogels nog iets terug. In de 51e minuut kon één van de middenvelders door de as doorkomen en na een combinatie met de spits drukte hij af (1-6). Een snurkmomentje van G.V.V.V.  kan dit zeker genoemd worden. Nog geen 10 minuten later was het wederom Boudewijn, die prima inviel en de 1-7 mocht binnenschieten. De 1-8 was een ware tikkie-takkie aanval. Combinaties tussen Amine, Boudewijn, Mo en Rob werd door laatstgenoemde van zo’n 18 meter fraai binnen geschoten. 
 
Met nog een klein halfuur te gaan, bleef G.V.V.V.  aandringen. Maar twee blauwe doelpunten en één voor de thuisploeg zorgden voor de 2-10 eindstand. Spits Mo schoot zijn derde van de dag binnen na goed voorbereidend werk van Richard. Twee penalty’s in de slotfase waren de laatste notities van deze ‘wedstrijd’. Appie versierde de blauwe 11-metertrap en werd door Rik Schoeman loepzuiver verzilverd. 
 
Helaas wist concurrent V.R.C. de avondwedstrijd tegen SO Soest met 4-0 te winnen. Dit betekent dat G.V.V.V.  ook voor aanvang van de laatste competitiewedstrijd afhankelijk is van de concurrentie. V.R.C. staat met twee punten meer aan kop en ontvangt op zaterdag 3 mei hekkensluiter VVZA. G.V.V.V.  mag het diezelfde dag proberen tegen VVZ. Niets is onmogelijk, dus hopen blijven de boys van G.V.V.V.  A1. Wanneer het zaterdag 3 mei niet lukt, moeten de blauwen het gaan proberen om via de P/D wedstrijden promotie af te dwingen. De eerste periode werd ruim gewonnen en geeft recht op deze nacompetitie. Promotie blijft het doel voor G.V.V.V.  A1.
 
Opstelling G.V.V.V. A1: Marco van Kooten; Ab Snoussi, Justin Kampert, Robert van ’t Foort ©, Rik Schoeman; Bilal Hakam (’46 Boudewijn van Doorn), Amine Benncar, Rob van Eem; Wilco Homan, Mo Issaoui, Marwan van Heugten (’46 Richard Schoeman).
 
Gele kaart(en): ‘7 Mo Issaoui
 

Scoreverloop 2-10 (0-5)

‘11 0-1 Bilal Hakam

’16 0-2 Marwan van Heugten

’20 0-3 Mo Issaoui

’43 0-4 Mo Issaoui

’44 0-5 Marwan van Heugten

’50 0-6 Boudewijn van Doorn

’57 1-6 VVIJV

’60 1-7 Boudewijn van Doorn

’62 1-8 Rob van Eem

’76 1-9 Mo Issaoui

’86 2-9 VVIJV (penalty

’89 2-10 Rik Schoeman (penalty)
 

Klik hier voor een link naar de foto's van deze wedstrijd.