A1 weet in 2e helft pas te overtuigen tegen DOSC

15 maart 2014
Vorige week werd er in een vechtwedstrijd gewonnen van de Valleivogels en leverde dat de broodnodige drie punten op. Want er kan toch wel gesproken worden van een zwakke fase voor G.V.V.V. A1. Inmiddels is V.R.C. de koploper en heeft de Van de Steeg-brigade het niet meer in eigen hand. De enige manier om nog kampioen te worden is alles winnen en hopen op een misstap van V.R.C.

Zaterdag 15 maart moest DOSC aan de zegekar gebonden worden. Een tegenstander waar we eerder dit seizoen met moeite van wisten te winnen. In de uitwedstrijd in Den Dolder was het G.V.V.V. tegen de lokale handbalvereniging. Tenminste dat was het speltype wat zij hanteerden. Met z’n allen voor de pot hangen en hopen op een uitval om daar gevaar uit te stichten. Gelukkig wisten Bou en Wilco daar te scoren om de drie punten mee naar Veenendaal te nemen.

De tactiek van DOSC bleek geen incident te zijn geweest. Ook dit weekend speelde ze met het merendeel van de spelers op eigen helft. Het was duidelijk dat ze wederom op de counter gingen spelen. In een afwachtende 4-4-2 formatie met lopende middenvelders maakten ze het de blauwhemden vooral in de eerste helft knap lastig. Zelfs zo lastig dat ze uit een uitval wisten te scoren. Maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren, buitenspel was er geconstateerd. G.V.V.V. was gewaarschuwd en wakker geschud. Het spelbeeld in de eerste helft was erg rommelig en was voor de toeschouwers misschien zelfs niet om aan te zien. Kansen waren er ook niet veel in het eerste bedrijf. Toch was de tweede kans voor G.V.V.V. wel raak. Nadat Wilco het aluminium had geraakt, maakte Mo hem in de 21e minuut wel. Marwan begon met een actie op links en wist Mo te bereiken. Hij passeerde de keeper en wist van zo’n 8 meter van de goal de bal tegen de touwen te krijgen.

Ondanks de bevrijdende treffer veranderde het spelbeeld niet. Het bleef rommelig, de opbouw van G.V.V.V. liep niet en DOSC bleef het met de lange bal proberen. Kort voor rust kwamen de blauwen nog eens goed weg. Uit een vrije trap aan de zijkant van het zestienmeter gebied, veroorzaakt door aanvoerder Robert, raakte DOSC het aluminium. Robert kwam weg met een reprimande van de leidsman en G.V.V.V. kon gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust werden twee wijzigingen doorgevoerd. Trainer Van de Steeg was duidelijk niet tevreden over de manier van spelen.  Hij slachtofferde Boudewijn en Amine voor Michiel en Bobby. De beiden invallers moesten het middenveld meer power en voetballend vermogen brengen. Door deze wijziging schoof Mo door naar de spitspositie, de enige plek waar hij (m.u.v. het doel) dit seizoen nog niet had gestaan. Al na 3 minuten was de Marokaanse Mandzukic (zo noemt hij zichzelf graag) trefzeker. Na een ingooi van Rick op links, wist Rob van Eem de nieuwe spits te bereiken die voor de tweede keer vandaag de keeper wist te passeren.

In de tweede helft werd er duidelijk uit een ander vaatje getapt. De verdediging was beter georganiseerd, het middenveld had meer grip en G.V.V.V. kwam meer aan voetballen toe. In de 50e minuut was het Robert die met een fraaie pass van achteruit Wilco wist bereiken. Hij had aan een wippertje over de keeper genoeg om de derde treffer van de middag aan te tekenen.

De Bonkige spits van de Den Doldernaren kwam nauwelijks meer in het spel voor. Maar ook de ijverige middenvelders kwamen er niet meer aan te pas. Bilal en Michiel leverde veel strijd op het middenveld en Bobby zorgde met zijn voetballend vermogen voor veel combinaties met Mo. Helaas wist Bobby zijn goede spel niet te bekronen met een treffer, want dat was het enige wat ontbrak. Ondanks dat G.V.V.V. de regie in handen had, wist DOSC wel tot scoren te komen. Vanuit een corner wist Marco in eerste instantie de bal te stoppen maar vanuit een scrimmage werd hij toch gepasseerd.

De vierde treffer van de blauwen was er een om in te lijsten. Robert zag dat Mo uit de spits was gekomen en er ruimte lag voor Bilal die erover heen kwam. Met een perfecte pass wist de captain Bilal te bereiken, die met een simpele aanname de keeper wist te passeren. In de blessuretijd was er nog een corner voor G.V.V.V. Wilco draaide de bal voor en de keeper van DOSC ging onder de bal door. Uiteindelijk een koud kunstje voor Brian om zijn eerste doelpunt bij de A1 te maken en de eindstand te beslissen in 5-1.

Uiteindelijk een prima overwinning van G.V.V.V. A1 op de nummer 3 van de ranglijst. Helaas bleek later deze middag dat V.R.C. ook had gewonnen en dat daarom het gat nog steeds 2 punten is op de Veenendaalse racers. Volgende week mag de A1 om 14.30 aantreden in en tegen Nieuwland.

Opstelling G.V.V.V. A1: Marco van Kooten, Ab Snoussi, Bilal Hakam, Robert van ’t Foort ©, Rick Schoeman; Amine Benncar (46 Michiel Schouten), Mo Issaoui, Rob van Eem(75 Brian Schot); Wilco Homan, Boudewijn van Doorn(46 Bobby van de Haar), Marwan van Heugten.

Doelpunten:
’21 Mo Issaoui (1-0)