Bekerkansen voor F1 na overwinning op DOVO F2

19 oktober 2013
Met een gezonde wedstrijdspanning vertrokken de mannen van de F1 om 8.00 uur richting DOVO. Vandaag moest er voor de beker worden gestreden. De F1 doet het niet alleen in de competitie goed, in de strijd om de beker staan de heren zelfs aan kop.
 
DOVO F2 zijn we recent in de competitie ook al tegengekomen, waarbij de punten na een zware wedstrijd werden gedeeld. Het was de F1 dus duidelijk dat winst vandaag niet vanzelfsprekend zou zijn en dat slordigheidsfoutjes wel eens genadeloos afgestraft konden worden.
 
Om 8.30 uur klonk het fluitsignaal. DOVO F2 ging - zoals zij vorige wedstrijd ook deden - fel van start. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zodat onze verdedigers niet verrast werden.  ´Het Bastion` Cas en `El Nino` Nathan wisten in deze fase het achterveld goed dicht te zetten. Hoewel DOVO F2 in deze beginfase veel balbezit had, konden zij maar weinig kansen creëren. De spanning was bij beide clubs terug te zien in het spel. Het werd hier en daar wat rommelig, men miste structuur en rust om een aanval goed op te bouwen en af te maken. 
 
G.V.V.V. was in de eerste helft toch zeker de sterkere partij, mede doordat dit team het tussen de oren ook helemaal voor elkaar heeft.  Het feit dat het voor iedere speler vanzelfsprekend is dat  individuele kwaliteiten ondergeschikt zijn aan het teambelang maakt dat de F1 zeker op mentaal gebied eigenlijk niet te verslaan is. En dat was zeker ook te zien in de onderlinge duels. G.V.V.V. wist die vaker naar haar hand te zetten en wist vervolgens ook iets met de bal te doen doordat spelers goed op elkaar zijn ingespeeld. 
 
Nathan `El gato` Faber liet deze wedstrijd wederom zijn keeperstalent zien. Met zijn uitdagende flair weet hij zijn tegenstanders in opperste verwarring te brengen. Duidelijk is dat deze goalie een uitstekend spelinzicht heeft. De foutjes die hier en daar werden gemaakt werden door Nathan keurig weggepoetst.
 
In de tweede helft werd het verschil tussen G.V.V.V. en DOVO duidelijker. Net als in de vorige wedstrijd lukt het DOVO niet het hoge begintempo van de wedstrijd vol te houden. Het lukte de F1 om haar frivole spel op te pakken. Er werden diverse kansen gecreëerd. De tactiek om dit vanuit het middenveld op te bouwen wierp daarbij zijn vruchten af.  `The stylist` Bas en `the Machine` Koen probeerden in het middenveld de doorbraak te forceren. De goede verdediging van DOVO maakte het in eerste instantie moeilijk om het spitsenduo Rayan `Raynaldo` en Colin `TGV` goed te bereiken.  Wilskracht en teamwork werden de kernwoorden van de laatste fase. G.V.V.V. voelde dat een treffer in de lucht hing en voerde de druk op. Raphael `Pluisje` liet zich in deze fase goed terugzakken in de achterhoede en zorgde samen met Dinand `De stofzuiger` dat DOVO geen kans kreeg voor een rebound.  
 
Na goed combinatiespel wisten Rayan  en ‘Erendinho’ een gevaarlijke doelpoging te forceren. De meegereisde fans werden daarbij getrakteerd op haast Braziliaans spel. Helaas vloog de bal daarbij hard tegen de paal. Deze prachtige aanval wist onze boys goed te motiveren. De veel geoefende middencombinaties werden door straf spel goed uitgevoerd. Bas wist vanuit het middenveld fraai DOVO uit te spelen en kon zo gemakkelijk onze spits Rayan bereiken.  Rayan maakte de nodige meters naar voren en gaf beheerst  de bal strak voor aan Eren. Eren  wist met zijn rechtervoet de bal aan te tippen waarna DOVO het nakijken had. De 0 -1 was een feit.
 
In de slotfase wist G.V.V.V. nog een aantal keer gevaarlijk te worden. DOVO deed een paar gevaarlijke laatste pogingen op de gelijkmaker, maar was niet gewapend tegen de strakke verdediging. Tot de laatste minuut werd er aanvallend gevoetbald. De eindstand bleef uiteindelijk 0-1. Een verdiende overwinning, maar zeker niet cadeau gekregen. Door deze tweede overwinning op rij in de bekerkwalificatie staat G.V.V.V. F1 nu bovenaan. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar wederom heeft de F1 laten zien dat zij als team uitstekend  kunnen functioneren.  
 
klik hier voor een het fotoalbum van deze wedstrijd.
 
Isabelle Cox.