Beter G.V.V.V. D3 verliest toch van Jonathan

1 december 2013

Vandaag weer een competitiewedstrijd in Zeist tegen de nummer twee, Jonathan D3. De thuiswedstrijd werd destijds met 0-4 verloren. Vanwege dat feit en het slechte voetbal dat we vorige week tegen Candia te zien kregen, hadden onze jongens iets recht te zetten. We traden aan op een mooi kunstgrasveld en dat vinden de meesten van onze spelers wel prettig. Onze D3 startte met Brent en Maurits op de bank en Sam in het doel. Jay was er om een begrijpelijke reden niet bij, hij was die dag jarig. Jay, van harte jongen, namens het hele team!

Het was al de tweede wedstrijd van deze week, dinsdagavond is al een trainingspartij gespeeld tegen de MC1. De meeste van die dames zijn een paar jaartjes ouder dan onze boys, dus ook gemiddeld anderhalf hoofd groter. Dit fysieke voordeel wisten zij echter niet uit te buiten, want de meiden verloren met dubbele cijfers. Of de jongens hier zelfvertrouwen uit zouden putten wisten we niet, maar het wedstrijdje was wel vermakelijk om naar te kijken.

De wedstrijd ging vanaf minuut één stevig van start van beide kanten. Al in de tweede minuut ging er aan bal van Jonathan op de lat, na een corner. Maar ook G.V.V.V. liet zich niet onbetuigd en deelde direct een paar speldenprikken uit. Deze keer werd gelukkig wel scherp begonnen. Jonathan gaf redelijk veel ruimte weg en liet onze jongens goed in de wedstrijd komen. Dit goede begin werd beloond in de zesde minuut. Na een goede aanval kreeg Jaidy de bal aangespeeld van Bilal en wist de keeper te verschalken: 0-1 voor G.V.V.V.!

Het spel golft daarna op en neer. Een aantal minuten na de goal is het helaas alweer 1-1. Jonathan plaatst een flitsende aanval over de rechterkant. Zaïd kan de snelle spits niet bijbenen, Sam komt ver uit en de bal verdwijnt over hem heen in het doel. Jammer, want G.V.V.V. was op dat moment toch de bovenliggende partij.

Onze D3 laat zich gelukkig niet van de wijs brengen en gaat door. Jaidy vuurt vanaf de rechterkant een hoge bal af, die gemakkelijk voor de keeper had moeten zijn. De bal stuiterde echter net voor hem en over hem heen in het doel en de 1-2 voorsprong was een feit. Feestvreugde bij de spelers en ouders langs de kant, want op dit spelbeeld en deze tussenstand was niet gerekend.

Het is een wankele voorsprong. De organisatie van onze verdediging was in het begin vrij goed, maar begon weer wat terug te vallen in oude fouten. Toch wordt nog steeds sterk gespeeld, waardoor er kansjes ontstaan. Vooral Van Meegdenburg Jr. onderscheidt zich in deze fase van de strijd. Hij is een plaag voor de verdediging aan de rechterkant. Hij gebruikt steeds zijn lichaam goed, draait dan van de tegenstander weg en sticht hiermee veel gevaar. Robin mocht weer eens aanleggen voor een vrije trap. De afstand was groot, zijn schot was niet slecht maar ging helaas net over. Na 22 minuten werden Leon en Zaïd gewisseld voor Brent en Maurits.

De tweede helft begint met hetzelfde spelbeeld. Een wankel evenwicht tussen twee aan elkaar gewaagde teams, met een hard werkend G.V.V.V. en dat zien we graag. We zagen een mooie slalom van Bilal door het midden. Hij liet meerdere verdedigers zijn hielen zien en kwam zelfs vrij voor de goal, maar zijn inzet werd gepakt door de keeper. Twee minuten later lag de bal weer op een mooie plek voor een vrije trap. Ook deze keer raakte Robin de bal lekker, maar deze ging langs de verkeerde kant van de paal. Ondanks het harde werken en de kansjes trok Jonathan steeds meer het initiatief naar zich toe. Na 13 minuten spelen in de tweede helft kwam Jonathan tot scoren. Eén van hun snelle spitsen wist buitenspel net te ontwijken en scoorde 2-2.

Na de gelijkmaker brak een spannende periode aan. Helaas kon Jonathan al twee minuten later op voorsprong komen door een verdedigingsfout. Nadat Leon gewisseld was voor Jaidy werd zelfs de 4-2 op bijna identieke manier aangetekend. Deze keer waren we er langs de kant van overtuigd dat het buitenspel was, maar dat soort discussies horen er nu eenmaal bij. Na deze twee treffers was de ban voor Jonathan gebroken. Bij onze jongens gingen de koppies hangen en dat maakt het meestal erger. Door slap ingrijpen ging de 5-2 vanuit een moeilijke hoek het doel in en nadat Dennis en Connor gewisseld waren voor Zaïd en Jaidy ging vlak voor tijd zelfs de 6-2 er nog in.

Voor Jonathan betekent deze uitslag dat ze in punten gelijk zijn gekomen met koploper Houten. Volgende week mogen beide teams onderling uitmaken wie zich kampioen mag noemen. Onze D3 mag intussen weer haar wonden likken. We houden wel positieve zaken over deze keer. De uitslag gaf de verhoudingen in het veld niet weer. Er is gedurende driekwart wedstrijd uitstekend gevoetbald tegen deze sterke tegenstander. Jonathan was voetballend minder en moest het vooral van individuele kwaliteiten hebben. Onze jongens hebben zeker weer bijgeleerd!

Na de wedstrijd sprak ik nog even met Maurits, die ik prees vanwege zijn sterke spel. Hij vocht veel duels uit op het middenveld met een felheid waar menige andere D3 speler een voorbeeld aan kan nemen. Nadat hij mijn complimenten bescheiden in ontvangst had genomen, vroeg ik hem waar het volgens hem mis ging. 'Er gingen weer verdedigers achter Robin lopen', vertrouwde hij me toe.
Hopelijk kunnen onze mannen volgende week weer dezelfde strijdlust opbrengen in de uitwedstrijd tegen Roda '46.