D3 moet tweede plaats weer afstaan

16 mei 2014
woensdag 14 mei, 19.00 uur

Op deze doordeweekse avond moet eindelijk weer eens een wedstrijd worden gespeeld door onze D3. Het gaat om een inhaalwedstrijd in en tegen Soest SO D2. De laatste wedstrijd die onze jongens hebben gespeeld is al weer bijna vijf weken geleden. Soest is onze belangrijkste concurrent voor de tweede plaats, en die positie is één van de doelstellingen van coach Wiebe. Soest staat derde met 11 punten uit 9 wedstrijden, G.V.V.V.  staat nu tweede met 11 punten uit 8. Er zullen in de laatste twee wedstrijden dus nog minstens vier punten gescoord moeten worden om de tweede plaats te kunnen vasthouden.

Wiebe heeft zijn strijdplan voor vanavond duidelijk verteld: alles wat tot nu toe geleerd is toepassen. Omdat Naoufal niet aanwezig kon zijn vanavond hebben we de beschikking over een invalkracht: Wiebe Hendriks van de D1. Verder is ons team compleet. Maurits, Brent, Pim en Bilal beginnen op de bank.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd krijgt G.V.V.V. een corner. Deze wordt goed genomen door Leon, maar helaas gaat de bal aan iedereen voorbij. Daarna laat Soest in de eerste minuten al goed positiespel zien en dat levert onze verdediging aardig wat problemen op, want er wordt te voorzichtig begonnen door onze ploeg. Op een goede steekpass vanuit het middenveld komt er een kans voor Jaidy, maar zijn schot wordt onschadelijk gemaakt. Bij de tweede corner van G.V.V.V. probeert Joey te koppen. Helaas komt de bal meer in zijn gezicht terecht, met als gevolg geen goal en een beetje pijn. In de tiende minuut is er een grote kans voor Soest. Een hard schot wordt prima gepakt door Wiebe. Maar ook G.V.V.V. krijgt even later een goede kans als Leon alleen door kan gaan. Hij lost een goed schot met links, maar ook de keeper van Soest is wakker en weet net te redden.

Tot dan toe zijn de teams redelijk aan elkaar gewaagd en is het duel aardig om naar te kijken. Kort nadat Soest een bal net over de kruising schoot is het raak voor de blauwen. Leon gebruikt weer eens zijn welbekende snelheid en gaat aan de linkerkant zijn tegenstander voorbij. Zijn voorzet belandt bij Joey, die de bal eerst niet lekker kan controleren, maar hij weet zich snel te herstellen en schiet alsnog binnen: 0-1!

Helaas hebben we maar kort van deze voorsprong kunnen genieten. Door slap ingrijpen  van onze verdediging kan slechts twee minuten later een spits van Soest vrij doorlopen en afronden. Een drietal minuten later wordt het nog erger: doordat in deze fase het ene duel na het andere wordt verloren weet Soest met een fraaie goal op voorsprong te komen.

Tijdens de rust is er dus wel het een en ander te vertellen door Wiebe. Er zal meer strijd moeten worden geleverd dan we in de eerste helft hebben gezien. Er wordt niet kort genoeg op de tegenstander gespeeld en dat kunnen onze jongens beslist beter, zoals in de laatste wedstrijd thuis tegen Buitenboys bijvoorbeeld.

Na de rust zien we dat de aanwijzingen geholpen hebben. Er wordt strakker verdedigd waardoor G.V.V.V. wat sterker wordt. Het eerste deel van de tweede helft zijn de blauwen de bovenliggende partij, zonder al te veel kansen te creëren. In de dertiende minuut wisselt Wiebe Jay en Zaïd voor Maurits en Pim. Vlak daarna zien we een vierdubbele wissel van Soest en kan Jaidy voor de gelijkmaker zorgen. Op een strakke voorzet van Leon voor het doel van Soest langs komt hij bij de tweede paal net een stapje te kort om de bal binnen te kunnen tikken. In de twintigste minuut beslist Soest alsnog de wedstrijd, ondanks dat G.V.V.V. in deze fase sterker is. Er wordt de aanvallers van Soest bijna geen strobreed in de weg gelegd. Er wordt gekeken en meegelopen maar niet ingegrepen en daardoor kan de bal in het doel worden gewerkt: 3-1 voor Soest.

Meteen daarna kan Leon ons toch weer terug in de wedstrijd brengen. Hij komt helemaal alleen voor de keeper te staan, maar mikt helaas net naast. Als Bilal er net in gekomen is voor Jaidy krijgt hij nog zo'n kans. Dit keer vergeet hij even de goede raad om nooit naar de keeper te kijken als je op doel schiet en daardoor is het een vangbal.

Daarmee is de wedstrijd wel gespeeld. De laatste minuten gebeurt er niet zo veel meer en is Soest de verdiende winnaar vanavond, maar met wat meer geluk in de afronding was een punt zeker mogelijk geweest. De doelstelling om tweede te worden is nog niet helemaal verkeken. Als zaterdag thuis met minimaal 4 doelpunten verschil wordt gewonnen van Zwaluwen gaan we Soest alsnog voorbij. Het zal niet makkelijk worden, maar als onze mannen er hard voor knokken kan dat! Bij het verlaten van het veld stonden de gezichten van de jongens natuurlijk niet al te vrolijk. 'Gebrek aan wedstrijdritme' was desgevraagd de analyse van Robin, en hij kon best wel eens gelijk hebben...