D3 pakt verdiend een punt tegen Zuidvogels

16 februari 2014
Vandaag mocht thuis worden aangetreden tegen Zuidvogels D2 uit Huizen, voor een inhaalwedstrijd. Zuidvogels heeft nog geen enkele wedstrijd in deze competitie kunnen spelen, dus we kunnen moeilijk inschatten hoe sterk ze zullen zijn. Onze eerste indruk van de tegenstander bij de warming-up is in elk geval dat ze er fysiek sterk uitzien. De wedstrijd wordt afgewerkt op het hoofdveld. Het is droog, maar er staat  een harde wind dwars op het veld, we verwachten dat dit zeker invloed zal hebben op de wedstrijd. De thuisploeg moest het door ziekte en vakantie doen met slechts één wissel. We missen Pim, Jay en Maurits, Naoufal verdedigt ons doel. Vlak voor de aftrap wordt de opbouw nog eens goed geoefend onder leiding van Wiebe. Bilal begint op de bank.

Beide teams beginnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Twee minuten na de door Zuidvogels genomen aftrap levert de eerste G.V.V.V. aanval een schietkansje op voor Anouar. Kort daarna wordt er goed gecombineerd door Leon en Joey. Het schot van Leon wordt door de keeper gepakt. In de vierde minuut juichen de Huizenaren, want de bal wordt vanaf de rechterkant voorgezet en van dichtbij binnengeschoten. De scheidsrechter werd er echter door onze verdediging op gewezen dat de grensrechter met de vlag omhoog stond en na overleg tussen scheids en grens werd het doelpunt afgekeurd.

Het spel golft op en neer, net als vorige week zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. We zien enkele fraaie combinaties van de Blauwen en een aantal goede voorzetten van Brent. Ook Zuidvogels blijft er af en toe gevaarlijk uitkomen. In de elfde minuut is het dan toch raak voor de thuisploeg. Brent weet weer een mooie voorzet af te leveren die feilloos door Joey kan worden binnengekopt: 1-0 voor G.V.V.V.!

Er breekt een fase aan waarin onze jongens prima spelen. Toch krijgt Zuidvogels in de 20e minuut een grote kans. Eén van de spitsen weet handig weg te draaien bij onze verdedigers en haalt uit, maar mist op een haar na het doel.

Vlak voor rust krijgt G.V.V.V. een vrije trap, op ongeveer 25 meter van het doel. Robin schiet zo hard mogelijk, maar de doelman van Zuidvogels weet de bal te pakken. Wiebe hoopt vurig dat de voorsprong vast kan worden gehouden, want hij heeft de nodige aanwijzingen in petto tijdens de rust. Helaas lukt dat niet. Op slag van rust wordt bij een uitbraak van de Huizenaren matig ingegrepen door onze verdediging, waardoor een afstandsschot met een mooie boog over Naoufal het doel in vliegt. Mooie goal, maar we zijn weer terug bij af.

Na rust komt Bilal in het veld voor Connor. We maken ons op voor een spannende tweede helft. Er komen al snel grote kansen aan beide kanten. Na 2 minuten schiet Zuidvogels net naast, nog 2 minuten later schiet Joey een afvallende bal bij een corner tegen de lat. In de achtste minuut mag Robin weer aanleggen voor een soortgelijke vrije trap als in de eerste helft, ook deze is hard en binnen de palen maar de keeper let goed op en kan het schot keren.

Zuidvogels is een goede ploeg die je niet moet laten voetballen. Het eerste deel van deze tweede helft zijn ze sterker en G.V.V.V. heeft moeite stand te houden. We verliezen de grip op de tegenstander, er worden teveel duels verloren. Naar mate de tijd verstrijkt krijgen we steeds meer het gevoel dat de ploeg die nu scoort, de drie punten in de tas zal hebben. In de 22e minuut krijgt Zuidvogels een gevaarlijke vrije trap op de hoek van de zestien, omdat Naoufal de bal te lang vast zou hebben gehouden. Gelukkig voor ons gaat de bal hoog over het doel. Het laatste deel van de tweede helft krijgen we het heft weer wat meer in handen en het gelijkspel wordt over de streep getrokken.

Toen de stofwolken van deze superspannende partij waren opgetrokken kon iedereen tevreden zijn met dit gelijke spel. Het gaf de verhoudingen tussen de ploegen goed weer. Het levert ons de tweede plaats op in de competitie. Soest D2 staat eerste met evenveel punten maar een beter doelsaldo. De volgende competitiewedstrijd is over twee weken, uit tegen Buitenboys in Almere. Deze wedstrijd staat gepland om 9 uur, dus dat wordt vroeg opstaan!