D3 sluit competitie goed af tegen Roda '46

9 december 2013

In de laatste competitieronde treden onze jongens aan in een uitwedstrijd in Leusden tegen Roda '46 D5. Roda staat net onder ons op een vijfde plaats. De thuiswedstrijd eindigde destijds in de grootste nederlaag die de Leusdenaren deze competitie te verwerken kregen: 12-1. Aan de uitslagen daarna is af te lezen dat Roda zich heeft verbeterd. We spelen op één van de kunstgrasvelden van deze grote vereniging. Het is (weer) lekker voetbalweer, lekker fris maar droog. Jaidy, Pim en Connor beginnen als reserve en Naoufal staat in het doel.

G.V.V.V. begint weer eens scherp aan de wedstrijd. Roda wordt teruggedrukt op de eigen helft. Het leverde al snel een schietkans op voor Anouar, maar de bal ging helaas net naast. De eerste vijf minuten leveren behoorlijk strijd op. Roda is fysiek sterk en moet het daar vooral van hebben. G.V.V.V. is voetballend beter, maar krijgt niet erg veel ruimte. Na zes minuten wordt een terugspeelbal van Roda opgepakt door de keeper. De scheidsrechter floot voor een indirecte vrije trap in de linkerhoek van het strafschopgebied. Robin legde breed op Bilal, die een schot kon lossen, maar de bal kon worden weggewerkt door de Leusdense verdediging. Even later gebeurt bijna hetzelfde uit een vrije trap op de rechterhoek van het strafschopgebied.

G.V.V.V. begint daarna steeds meer vat op de tegenstander te krijgen, al laat Roda Naoufal in de 20e minuut nog wel flink schrikken door de bal hard op de paal te schieten. Twee minuten later, toen Jaidy, Pim en Connor inmiddels in het veld gekomen waren voor Bilal, Brent en Maurits, kreeg Joey een grote kans om de score te openen. De mooie voorzet van Dennis werd helaas net over het doel gemikt. In de volgende aanval is het wel raak. Joey wordt recht voor het doel aangespeeld door Leon. Joey draait schitterend weg van zijn tegenstander en schiet binnen: 0-1 en daar blijft het deze speelhelft bij.

De tweede helft verandert het spelbeeld niet. Een beter G.V.V.V. probeert ruimte te zoeken om aan te vallen en Roda zet fysieke kracht in om onze jongens af te stoppen. Het gevolg daarvan was dat er soms net iets teveel contact was, waardoor de overigens prima fluitende scheidsrechter regelmatig moest optreden. Zo ook toen Connor aan de linkerkant op weg was de achterlijn te halen. Zijn tegenstander kon hem dat alleen beletten door hem met een duw te vloeren. Dit leverde een vrije trap op, enkele meters uit de linkerhoek van het veld. Robin, die later verklaarde dat dit zijn favoriete plek is voor een vrije trap, wist de bal met een mooie boog achter de keeper in de verre hoek te krijgen en verdubbelde daarmee de score.

Intussen waren Maurits, Bilal en Brent het veld weer ingekomen voor respectievelijk Leon, Jay en Dennis. Kansen voor Roda zijn er nauwelijks meer. Na een kwartier spelen in de tweede helft weet Bilal goed de achterlijn te halen en terug te leggen op Maurits, die de bal feilloos langs de Roda-keeper schiet: 0-3 voor G.V.V.V.!

Bij deze stand zijn we natuurlijk in veilige haven. Wiebe past nog een driedubbele wissel toe en Dennis, Jay en Leon vervangen Robin, Anouar en Joey. Maar de koek is nog niet op. Maurits gooit er nog een mooie solo uit, wat een corner oplevert. Deze neemt hij zelf en bedient Jaidy, die vrij kan binnentikken en de eindstand op 0-4 brengt.

Al met al hebben we een hard werkend en naar omstandigheden goed voetballende D3 gekeken. We hebben weer kunnen zien wat je met inzet en strijdlust kunt bereiken. De verdediging stond goed en heeft deze keer bijna niets weggegeven.

Connor had een lekkere wedstrijd gespeeld, meldt hij mij na afloop. 'Mijn tegenstander was wel groot, maar kon me niet bijhouden. Ook liep hij steeds verkeerd en gaf mij teveel vrijheid', aldus onze nummer 4.

Een goede afsluiting dus van deze competitie. We eindigen op de plaats waar we al een tijdje staan: vierde. We hebben weinig moeite gehad De Bilt en Roda achter ons te houden. Het zou wel mooi geweest zijn als we een wedstrijd van Houten, Jonathan of DOVO hadden kunnen winnen en die kansen zijn er ook geweest. Langs deze weg feliciteren we Houten D2, die vandaag Jonathan met 3-0 wist te verslaan en terecht het kampioenschap binnenhaalde. Hopelijk kunnen we in de nieuwe competitie de goede lijn voortzetten en bovenin mee gaan draaien!