D3 sluit competitie spectaculair af!

18 mei 2014
zaterdag 17 mei, 9.15 uur
 
Na het verlies van Soest, afgelopen woensdag, was er deze ochtend nog één klein kansje op de felbegeerde tweede plaats. Zoals te lezen was in het verslag van woensdag waren er over deze twee partijen minimaal vier punten nodig voor onze D3 om Soest op de ranglijst achter zich te laten. De wedstrijd van vandaag is de allerlaatste, dus is alleen een gedeelde tweede plaats nog mogelijk. Om Soest alsnog voorbij te streven zijn geen vier, zoals ik vorige week schreef, maar zes doelpunten verschil nodig. En dat uitgerekend tegen de ploeg waartegen onze boys de spannendste wedstrijd van deze competitie gespeeld hebben: Zwaluwen Utrecht D2. Bij de zinderende uitwedstrijd gingen de drie punten op de valreep mee naar Veenendaal door een 3-4 winst. Nu winnen met zo'n groot verschil leek vooraf bijna onbegonnen werk. Wiebe sprak dan ook van tevoren met de jongens af niet teveel aan die doelpunten te denken maar voor de winst te gaan om dit seizoen mooi af te kunnen sluiten. En als de ruststand echt gunstig zou uitpakken (3-0 bijvoorbeeld), dat er dan nog altijd voor geknokt kon worden. Voor Wiebe is het de laatste competitiewedstrijd met de D3. "Ik zal ze nog gaan missen", verzuchtte hij, kijkend naar het stel terwijl ze het kunstgras van het hoofdveld betraden. 
 
Langs de kant wordt gehoopt dat we een beter startend team te zien krijgen dan woensdagavond. Ons team is compleet vandaag. Jaidy, Zaïd, Connor en Joey beginnen op de bank. De wedstrijd wordt geleid door Yoeri van Doorn.
 
De eerste aanval van G.V.V.V. ziet er goed uit. Er wordt mooi gecombineerd over de linkerkant maar de aanval levert helaas niets op. De blauwen ogen gelukkig wat scherper dit keer, maar er is ook behoorlijk tegenstand van de Zwaluwen. Dat verbaast ons niet, want dat ze gevaarlijk kunnen zijn hebben ze thuis wel laten zien. Na zes minuten opent G.V.V.V. de score. Onze snelle Dennis loopt zijn tegenstander eruit en kan loepzuiver voorzetten op Bilal, die vogelvrij staat en de bal achter de keeper kopt. In de tiende minuut volgt er een grote kans voor Maurits om de score te verdubbelen, maar na goed doorzetten door het midden schiet hij voorlangs.
 
Na twaalf minuten spelen moet Robin een corner weggeven. Deze wordt slim genomen door naar een vrijstaande speler achterin te passen. De bal kan worden voorgegeven en wordt keurig binnengeschoten. Nouafal is kansloos en het is weer gelijk. Tot dan toe was er een overwicht van de blauwen, maar die is weggeëbd doordat G.V.V.V. weer te gemakkelijk duels verliest en de tegenstander teveel ruimte geeft. Kort na de gelijkmaker krijgt Zwaluwen een vrije trap op een mooie positie, maar de bal gaat over. Meteen daarna zien we een vliegend schot hard op de paal gaan en komen onze jongens goed weg! Zo'n zes minuten voor rust kan Naoufal redden op een mooi uitgespeelde aanval van Zwaluwen. Even later wisselt Wiebe Jay en Pim voor Zaïd en Connor.
 
Er volgt weer een betere periode van G.V.V.V. Er zijn wat kleine kansen. Op slag van rust is er weer succes! Een prima genomen corner van Leon kan door Robin met een boogje achter de keeper worden gekopt: 2-1.
 
Na een aantal aanwijzingen van Wiebe in de rust beginnen onze jongens voortvarend aan de tweede helft en dat levert meteen mogelijkheden op. Een schot van Leon gaat voorlangs, een afvallende bal bij een corner wordt goed op doel geschoten door Brent, maar hij gaat net naast. Dan, in de tweede minuut, is het weer raak. Op een voorzet van Dennis kopt Joey de bal in de verre hoek. 3-1 en alle drie gescoord met het hoofd...
 
In deze fase zien we dat onze jongens erin beginnen te geloven dat een stunt mogelijk is. Als de 4-1 er ook in gaat binnen niet al teveel tijd zijn die zes doelpunten verschil in zicht. Er wordt nu veel op de helft van de tegenstander gespeeld, onze D3 wordt sterker en sterker. In de zevende minuut is er een hele grote kans, bij een aanval via Leon en Joey blijft de bal even vlak voor de doellijn liggen. Hij kan uiteindelijk ternauwernood worden weggewerkt. Er volgt nog een vrije trap, midden voor het doel. Robin probeert het vanaf zo'n 23 meter in een keer, maar de bal gaat net naast. Na tien minuten spelen is er dan toch de 4-1. Leon weet de bal over te nemen van een tegenstander, schiet en raakt hard de lat. Met de rebound weet Joey wel raad: hij schiet hem keihard in de touwen en het verschil loopt op naar 3. Het geloof dat het kan lukken is er nu bij iedereen. Bij de doelpunten rennen ze om de bal weer op de stip te leggen en de tegenstander wordt overrompeld. De ene kans volgt de andere op. Zoals in de twaalfde minuut, toen Brent met een goede pass Jaidy wegstuurde, die een mooie voorzet gaf op Joey. Diens kopbal verdween helaas net naast het doel. Jaidy, die op de paal schoot. Robin, die een vrije trap mooi voor het doel liet vallen, waarna de bal weer op de paal belandde en de rebound werd gepakt door de keeper. Jaidy die een cornerbal net naast kopt. En dit alles in een tijdsbestek van niet meer dan een zestal minuten!
 
Het was wachten op de 5-1 en die kwam er ook. Een prima voorzet van Jaidy werd tegendraads ingeschoten door Leon. Even is er aan de kant de angst dat we niet genoeg tijd hebben om tot het begeerde verschil van zes goals te komen. We zijn er nu zo dichtbij... wat als Zwaluwen scoort? Maar de blauwen denderen door. Na 20 minuten wordt een corner net naast gekopt door Connor. Twee minuten later zorgt Joey voor de 6-1: nog één doelpunt te gaan! Vijf minuten voor tijd wordt een vermoeide Leon gewisseld voor Bilal. Direct daarna ontploft de bank bij G.V.V.V.! Op een voorzet van Connor vanaf de linkerkant kopt Joey de verlossende 7-1 binnen. Vlak voor tijd zorgt Dennis voor het toetje. Hij stoomt op door het midden en besluit van een meter of twintig te schieten. De keeper verkijkt zich op dit schot en ziet de bal over zich heen binnenvliegen. Schitterende goal en de eindstand is 8-1. Dit had niemand verwacht en iedereen verlaat glunderend het veld. Er zijn mooie complimenten van de toeschouwers en ook van de leiders van Zwaluwen, die nu pas begrijpen waarom we zo blij zijn. Zij hadden zich uiteraard niet gerealiseerd dat het doelsaldo voor ons team zo belangrijk was. De tweede plaats is definitief binnen!
 
Een hele mooie afsluiting dus van een leuk D3 seizoen. We zijn trots op onze jongens, ze hebben veel geleerd dit jaar en hebben prima gepresteerd. Langs deze weg bedank ik Wiebe en Evert alvast, namens iedereen rondom onze D3, voor alle inspanningen om de jongens te laten genieten van hun sport. Ik weet zeker dat ze het allemaal goed naar hun zin hebben gehad.