D3 strijdend naar overwinning in Utrecht

29 maart 2014
Voor veel jongens van ons team staan deze weken bol van het voetbal. Na een oefenwedstrijd afgelopen donderdag in Amerongen, tegen de D1 van DVSA (2-7 winst) hebben een aantal boys vrijdagmiddag een schoolvoetbalduel moeten spelen en vandaag moesten we al weer vroeg uit de veren. De wedstrijd tegen de Zwaluwen Utrecht 1911 D2 begon namelijk al om 9 uur. Het is dezelfde tegenstander die we vorige week thuis hadden moeten treffen, maar deze pot ging niet door omdat het veld onverwacht werd afgekeurd. Gelukkig blijkt Zwaluwen bereid om die wedstrijd binnen enkele weken alsnog plaats te laten vinden op een woensdagavond. Zwaluwen bezet op het moment van aftrappen de laatste plaats in de competitie met slechts 1 punt. Het is echter wel zo dat ze twee keer hebben weten te scoren tegen koploper Buitenboys, hetgeen ons niet is gelukt en ze hebben gelijk gespeeld tegen Soest en dat is ook geen slechte prestatie. We zijn dus benieuwd hoe het vandaag gaat lopen.


De warming up.


Wedstrijdbespreking.

Onze keeper Sam is ziek, verder is ons team compleet. Naoufal zal deze wedstrijd dus keepen. Brent, Levi, Bilal en Maurits starten op de bank.
 
De scheidsrechter, die een professionele indruk maakt, laat iedereen netjes opstellen en handen schudden,waarna de Zwaluwen aftrappen.


Netjes handjesschudden met de tegenstander van vandaag.
 
Er ontbrandt al snel een flinke strijd op het middenveld. Zwaluwen laat zien dat ze plannen hebben het onze jongens niet gemakkelijk te zullen maken en dat heeft na twee minuten al resultaat. Balverlies op het middenveld zorgt ervoor dat één van de Utrechtse spitsen alleen door kan. Hij passeert Zaïd op snelheid en kan binnenschieten: 1-0. Weer twee minuten later krijgt Zwaluwen nogmaals een grote kans, maar we zien de bal gelukkig tegen de lat gaan.
 
Zwaluwen maakt G.V.V.V. het voetballen en dus in het eigen spel komen lastig. Ze bijten zich vast in de tegenstander en verdedigen fel. Maar langzaamaan komen onze mannen beter in het spel. De storm aan Utrechtse kant gaat wat liggen. In de negende minuut wordt de stand weer gelijk getrokken. G.V.V.V. krijgt een vrije trap op het middenveld. Op aanwijzing van de kant kiest Robin ervoor deze snel te nemen en dat verrast de thuisploeg. De bal komt in de voeten van Leon, die zijn snelheid gebruikt om los te komen van zijn verdediger. Hij kan de achterlijn halen en keurig voorzetten op Joey, die slim de keeper op het verkeerde been zet en in de korte hoek binnenschiet.
 
De strijd gaat verder, vooral op het middenveld. Na 12 minuten krijgt G.V.V.V. een corner, waarbij een Zwaluw hands maakt. Dit is de scheidsrechter niet ontgaan en die kan niets anders dan een penalty geven. Zoals gewoonlijk wordt deze genomen door aanvoerder Anouar. Helaas schiet hij de bal recht op de keeper, echter wel zo hard dat hij de bal terug het veld in werkt. Er volgt opnieuw een schot van Joey, deze bal wordt ook weer gekeerd en dan komt hij voor de voeten van Jaidy, die de bal wel langs de keeper weet te schieten. Curieus moment, maar het belangrijkste is dat de achterstand is weggewerkt en we dus 1-2 voor staan.
 
Dat is natuurlijk een mentaal tikje voor de Utrechters,maar die laten zich niet zo snel uit het evenwicht brengen. De voorsprong blijft wankel, de Zwaluwen komen er af en toe gevaarlijk uit, zoals in de zestiende minuut, toen Naoufal een bal van de lijn moest boksen bij een corner. Toch bouwen de blauwen de voorsprong voor rust verder uit. Bij een aanval over de rechterkant kan de bal teruggelegd worden door Jaidy, die Leon bedient. Hij schiet G.V.V.V. vervolgens beheerst naar een 1-3 voorsprong. Dat lijkt comfortabel, maar het is het niet. Het lijkt erop dat de jongens moeite hebben met het grasveld, dat er toch zeer acceptabel bij ligt. Maar misschien is het meer de vechtlust van de thuisploeg die de jongens niet helemaal in hun spel laat komen. Een vijftal minuten voor tijd past Wiebe een aantal wissels toe. Pim en Leon verlaten het veld voor Levi en Bilal. Even later komen Brent en Maurits erin voor Jay en Jaidy.
 
Op slag van rust heeft Bilal de vierde treffer op zijn schoen. Hij omspeelt de uitgekomen keeper maar die weet het hem net lastig genoeg te maken waardoor de bal naast gaat.
 
We gaan dus rusten met een 1-3 voorsprong. Toch is er langs de kant het besef dat de buit nog niet binnen is. Het was voelbaar dat de wedstrijd nog niet in de tas naar Veenendaal zat, en dat zou blijken in de tweede helft.
 
Na rust zien we weer een fel strijdend Zwaluwen, maar we zien al snel dat ze nieuwe energie hebben opgedaan waardoor ze wat sterker worden. Wel krijgen we een vrije trap aan de rechterkant van het veld, net buiten het strafschopgebied. De bal kan ingekopt worden door Anouar, maar hij mikt iets te hoog. Na vier minuten spelen krijgt Zwaluwen een vrije trap, op zo'n 20 meter recht voor het doel. Hij wordt goed ingeschoten, belandt op de lat en kan in de rebound langs Naoufal worden getikt: 2-3.
 
Hiermee is de spanning dus weer terug en Zwaluwen zet nog meer aan. Leon en Pim komen weer in het veld voor Connor en Zaïd. In de elfde minuut zien we weer een kansje voor G.V.V.V.: Leon legt een bal terug op Joey, die een mooi schot lost, maar de bal zeilt helaas net over de kruising. Na een kwartier spelen in de tweede helft gebeurt waar we al bang voor waren geworden: onze verdediging wordt uitgespeeld en Zwaluwen schiet de gelijkmaker binnen door met een mooie boogbal Naoufal het nakijken te geven. Wiebe besluit Anouar en Joey te wisselen voor Jay en Jaidy.
 
Tien minuten voor tijd brak Leon door de Utrechtse verdediging. Hij probeerde te schieten, maar raakte een verdediger waardoor de bal richting de keeper rolde. Deze pakte de bal op. De scheidsrechter beoordeelde dit onterecht als een terugspeelbal, waardoor G.V.V.V. een indirecte vrije trap kreeg toegekend, vlak voor de penaltystip. Uiteraard werd een muur met veel spelers opgetrokken in de kleine ruimte tussen stip en doellijn. Na kort overleg tikte Jaidy de bal heel kort naar rechts, waarna Robin kon uithalen. De bal ging door de benen van een Zwaluw en onder een aantal opspringende (of opvliegende?) Zwaluwen door en verdween in het net: 3-4 voor de blauwen!
 
De laatste minuten van deze wedstrijd horen bij de spannendste die ik onze jeugd ooit heb zien spelen. De spanning is om te snijden. Er is nog een tien minuten te gaan en het kan nog alle kanten op. De strijd gaat verder en wordt hartstochtelijk gevolgd op de bank door zowel uw amateurverslaggever, coach Wiebe als de wisselspelers. Ook zij schreeuwden hun teamgenoten allerlei aanwijzingen toe, want de drie punten moesten en zouden mee naar Veenendaal! Er gebeurde van alles op het veld. Zwaluwen voelde dat een gelijkspel misschien nog mogelijk was en ging daar vol voor. Wiebe werd zelfs bijna weggestuurd door een emotionele reactie, toen de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter negeerde bij duidelijk buitenspel van de Utrechters.
 
Zonder strijd geen overwinning, en dat was zeker van toepassing op deze wedstrijd. Onze mannen hebben gestreden voor wat ze waard waren tegen deze vechtersbaasjes en konden de 3-4 stand over de streep trekken. Door deze uitslag staan we stevig op de derde plaats in de competitie en is er uitzicht op de tweede stek, want Soest heeft slechts 1 punt meer dan wij. Volgende week weer een pittige wedstrijd, uit tegen de nummer vier, Vriendenschaar.