D3 strijdend ten onder tegen Soest SO D2

8 maart 2014
Onder een meer dan heerlijk lentezonnetje op deze warmste 8 maart ooit treden we aan op het eigen hoofdveld tegen Soest SO D2. Gezien hun resultaten verwachten we dat de teams aan elkaar gewaagd zullen zijn. Soest blijkt ook een blauw shirt te dragen, zodat besloten wordt dat onze jongens het roze (!) uitshirt moeten aantrekken. Iedereen die onze D3 volgt kent hun yel, die voor elke wedstrijd wordt gedaan: 'we are blue, we are white, we are (...) dynamite!'. Maar ja, vragen de boys zich af, wat rijmt er nou op 'pink'? Besloten wordt de standaard yel er maar gewoon uit te gooien, zoals altijd.

Ons team is compleet, behalve Leon die er niet is vanwege familieomstandigheden. Maurits, Brent en Connor beginnen op de bank, Sam staat in het doel.

De wedstrijd gaat van start en Soest laat meteen al zien dat ze gekomen zijn om aan te vallen. Al in de tweede minuut is er een doelpunt voor Soest, maar er is gevlagd door grensrechter Bram en dat feest gaat dus niet door. De eerste vier minuten speelt Soest constant op onze helft, onze spelers komen niet onder de druk uit. Het resulteert in drie corners achter elkaar, en bij de derde corner is het dan toch raak voor de gasten: 0-1. Even later krijgt Soest weer een grote kans, maar het schot wordt goed gepakt door Sam. In minuut negen redt hij weer ternauwernood op de lijn. Tot de 13e minuut is het eenrichtingsverkeer richting het doel van G.V.V.V.. Maar bij de eerste aanval van de thuisploeg is het raak! Jaidy gaat via de rechterkant op snelheid langs zijn tegenstander en weet van een flinke afstand feilloos raak te schieten: 1-1.

Na bijna een kwartier spelen moet Jay het strijdtoneel geblesseerd verlaten en komt Connor voor hem in het veld. G.V.V.V. begint wat uit haar schulp te kruipen. In de 17e minuut weet Jaidy weer door te komen aan de rechterkant en bedient Joey, die heel goed op doel kopt, maar helaas stond de keeper van Soest op de goede plaats en redde de situatie. Twee minuten later moeten we jammer genoeg weer buigen bij een hele goede aanval van Soest en we staan weer 1-2 achter. Er volgt weer een wissel, Maurits komt in het veld voor Levi. Nog voor rust maakt Soest de marge zelfs nog groter en scoort 1-3. Onze verdedigers hebben weer het nakijken. G.V.V.V. laat deze tegenstander de eerste helft vrijuit voetballen. Er wordt te weinig druk gezet en duels gaan te makkelijk verloren.

Wiebe spreekt de jongens in de kleedkamer toe tijdens de rust en vraagt om meer druk op de bal. Ook moet strakker op de tegenstander worden gespeeld. Brent komt in het veld voor Bilal. Onze jongens hebben geluisterd, blijkt al gauw. Druk van G.V.V.V. levert meteen twee keer achter elkaar een corner op. Deze stichten het nodige gevaar, maar er wordt niet gescoord. Het ziet er aan de G.V.V.V. kant wat beter uit de eerste vijf minuten, toch scoort Soest weer. Via weer een mooie aanval wordt onze verdediging uitgespeeld en gaat de 1-4 erin. In de negende minuut zien we een goed opgezette aanval van onze jongens, maar randje buitenspel dus deze wordt afgefloten. Bij deze aanval raakt een speler van Soest geblesseerd, hij wordt van het veld gedragen.

In de elfde minuut kunnen we toch weer juichen. G.V.V.V. krijgt een vrije trap aan de rechter kant van het veld, ongeveer 20 meter van het doel. Robin slingert de bal hoog voor en Joey kopt feilloos binnen: 2-4. Er volgt een betere periode van G.V.V.V., want uit het doelpunt wordt moed geput. Jaidy wordt gewisseld voor Bilal, Jay en Levi spelen weer voor Zaïd en Dennis. In de 22e minuut maakt de keeper van Soest een grote fout. Hij neemt de bal niet goed aan waardoor deze te ver voor hem uit terecht komt. Joey pikt de bal attent op, omspeelt de keeper en heeft alle tijd de bal in het open doel te tikken: we zijn terug in de wedstrijd, want het is 3-4!

Hier worden de spelers van Soest toch wel nerveus van, en G.V.V.V. vat nog meer moed. Er wordt enorm gestreden om de gelijkmaker te scoren. Dan krijgt Soest SO 4 minuten voor tijd een vrije trap na een vermeende overtreding van Maurits, vlak langs de lijn aan de linkerkant. Soest is zo slim om de bal niet daar, maar een meter of acht dichter bij het strafschopgebied te leggen. De (de hele wedstrijd al zwak fluitende) scheidsrechter vergeet hier op te letten en laat de vrije trap nemen. Deze wordt keurig op het hoofd van een medespeler gelegd en binnengekopt. Deze 3-5 betekende het einde van het offensief van de thuisploeg en ook de eindstand van de wedstrijd.

We zijn blij dat de ploeg zich heeft kunnen herstellen van een zwakke eerste helft. In de tweede helft hebben de jongens alles gegeven om het resultaat om te buigen en dat is nog bijna gelukt ook. Al met al was het een aardige en sportieve wedstrijd om naar te kijken. Volgende week spelen we weer uit, in Huizen tegen Zuidvogels D2.