D3 verliest, maar levert topprestatie tegen Buitenboys D2

12 april 2014
Voor de wedstrijd horen we dat concurrenten Soest en Vriendenschaar verloren hebben vanochtend. Buitenboys is sinds vorige week kampioen en heeft tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. Wie het vorige verslag gelezen heeft weet dat coach Wiebe nog twee doelstellingen heeft: de tweede plaats halen en winnen van Buitenboys. Gezien de andere uitslagen zou een punt ook al een mooi resultaat en een geweldige prestatie zijn. 
 
We spelen op het natuurgrasveld 3. Hopelijk kunnen onze jongens het opbrengen alles te geven vanmiddag. Joey moet de wedstrijd vanaf de kant bekijken, hij heeft helaas een liesblessure opgelopen. Het valt hem zwaar, maar de fysio heeft een week rust voorgeschreven dus het is niet anders. Zaïd is ziek, dus hebben we maar twee wissels. Dat zijn er overigens nog altijd twee meer dan buitenboys, want die zijn slechts met zijn elven naar Veenendaal gekomen. Vandaag staat Sam in het doel. Brent en Bilal starten op de bank.
 
G.V.V.V. begint scherp aan de wedstrijd. De eerste aanval van Buitenboys leidt tot een corner, maar deze levert niets op. In de tweede minuut krijgen we een kansje, via een vrije trap halverwege het strafschopgebied en de middellijn. Robin schiet, maar de keeper weet de bal te pakken. De wedstrijd golft direct op en neer. We zien een goede aanval van de blauwen over de rechterkant, via Dennis en Maurits. Deze geeft een prima voorzet op Jaidy, die een goed schot lost maar ook nu staat de keeper op zijn post. Na 8 minuten komen we goed weg bij de derde corner van Buitenboys. De bal vliegt namelijk in een keer over Sam, belandt tegen de tweede paal en stuitert het veld weer in. Daar kan hij verder door onze verdediging worden weggewerkt. Meteen daarna is er een grote kans voor Leon. Hij komt goed inlopen om een voorzet van Jaidy binnen te kunnen schieten, maar hij krijgt een onbestraft duwtje van een verdediger waardoor hij de bal net mist. Een vijftal minuten later zien we een goed afstandsschot van Jaidy maar weer vindt hij de goede keeper van de gasten op zijn weg.
 
In de veertiende minuut is het raak voor Buitenboys. Onze verdediging heeft het erg moeilijk met de enorm lange vleugelspeler aan de rechterkant. Is hij eenmaal voorbij de tegenstander, dan is hij niet meer te achterhalen. Onze jongens hebben hem een kwartiertje af kunnen stoppen, maar deze keer lukt dat niet en hij schiet zelf de bal in de verre hoek binnen: 0-1.
 
Er wordt overal op het veld volop gestreden. G.V.V.V. geeft alles, maar is daardoor soms wat gehaast. Connor heeft  het zwaar met een van de boomlange tegenstanders tegenover zich, maar ook hij gooit alles in de strijd. Het lukt steeds redelijk om het spel van de jongens uit Almere te ontregelen. In de 23e minuut zien we een kopie van de eerste goal van Buitenboys, de lange speler is weer te snel en scoort opnieuw.
 
Maar ook bij deze 0-2 achterstand geeft G.V.V.V. het niet op. Maurits knokt voor wat hij waard is en verdient de eerste corner. Deze wordt goed genomen maar levert helaas geen kans op. Af en toe komen we er best gevaarlijk uit, maar we missen soms ook net het geluk wat soms nodig is om te kunnen scoren. Na de tweede goal heeft Wiebe ingegrepen. Hij heeft Pim en Dennis van plaats laten ruilen. We zien al snel dat dit resultaat heeft, hierdoor krijgt de verdediging het iets makkelijker. Net voor rust schiet Leon nog net naast.
 
Na de rust zijn Brent en Bilal in het veld gekomen voor Pim en Maurits. Het spelbeeld blijft hetzelfde. De verdediging staat wat beter en dat heeft na 3 minuten resultaat! We spelen meer op de helft van Buitenboys. Na een ingooi haalt Leon goed door, werkt zich richting het doel en kan de bal in de verre hoek schieten: 1-2 en de spanning is weer terug!
 
Helaas weet Buitenboys de marge al na vijf minuten weer op 2 te zetten, als de bal bij een corner simpel over Sam in het doel wordt gewerkt. Maar vandaag laten onze boys de koppies niet hangen bij een tegenslag. Ze blijven keihard werken en dat is een groot compliment waard. Het resultaat is er na een paar minuten al weer: bij een aanval van G.V.V.V. wordt hands gemaakt en wijst de jonge, goed fluitende scheidsrechter naar de stip. De klus moet worden geklaard door Jaidy, wiens vader we dat al met regelmaat succesvol hebben zien doen. Zijn pa schiet meestal links, strak in de hoek en dat doet junior ook. Helaas is het schot net iets té strak, want de bal knalt op de paal maar kan in de rebound beheerst worden binnengeschoten door Leon: 2-3.
 
Twee minuten later is er weer een grote kans voor Buitenboys, maar de bal verdwijnt naast het doel. Halverwege de tweede helft heeft Bilal een goede kans op de gelijkmaker, hij draait en schiet goed maar weer weet de keeper de bal te keren. Een minuut later kunnen we hard juichen, want de gelijkmaker wordt gescoord. Op een voorzet van Leon lobt Connor de bal met een fraaie boog over de keeper in het doel en het is 3-3! 
 
Aangezien Buitenboys tot aan deze wedstrijd nog maar 8 tegengoals in 7 wedstrijden heeft geïncasseerd, is het nu al een geweldige prestatie. Het is ook te merken dat de mannen uit Almere dit niet gewend zijn, want de paniek slaat een beetje toe. Een punt, die volgens ons wel verdiend was na dit harde werken krijgen we helaas niet. Bij een counter wordt de bal strak in het hoekje van het doel, net buiten bereik van Sam binnengetikt. In de 21e minuut wordt een moegestreden Dennis vervangen door Pim. Er is alleen vlak voor tijd nog een kansje als we een vrije trap krijgen midden voor het doel en een meter of 5 voor de middellijn. Robin probeert het in een keer maar de bal gaat over. Als de reguliere speeltijd verstreken is moet Connor het veld verlaten wegens een rugblessure, opgelopen bij een duel, hij wordt vervangen door Maurits.
 
De scheidsrechter fluit af, eindstand 3-4. Jammer dat de punten toch weer meegaan naar Almere, maar onze jongens konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Er is kei- en keihard gewerkt en we hebben het toch maar voor elkaar gekregen drie keer te scoren en Buitenboys aan het wankelen gebracht. Jongens, we zijn trots op jullie! En nu nog Soest verslaan, de volgende tegenstander op 3 mei.