Daverende overwinning van de D3 op De Bilt

25 september 2013

Zaterdag 21 september 2013, 11.30 uur.

Onze D3 wist het verlies van de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Houten (2-3) recht te zetten in de wedstrijd tegen De Bilt D3. En hoe! Onder heerlijke weersomstandigheden werd het in De Bilt maar liefst 0-17…

Op het verst afgelegen veld van de zeven stuks die deze vereniging rijk is werd wat laat afgetrapt, onder andere door de afwezigheid van een bal. Toen deze eenmaal gevonden was ontspon zich de strijd voorzichtig en wat rommelig. Opvallend was dat de opkomst van toeschouwers van de thuisploeg kleiner was dan die van ons. Ook zagen we dat De Bilt het zonder wisselspelers moest stellen. Na vijf minuten werd een grote kans voor De Bilt maar net gemist, door te laat ingrijpen van onze verdediging. Kort daarna kon de keeper een goed schot van Joey vanaf de rechterkant keren. Na 8 minuten was het dan toch raak voor G.V.V.V. Een vrije trap op ongeveer 20 meter, recht voor het doel, kon door Robin via de binnenkant van de paal hard worden binnengeschoten.

Na 11 minuten was de ban definitief gebroken doordat Joey de rebound kon intikken van een goede schotpoging van Leon. Na een kwartier spelen en de gunstige stand voor onze jongens werd zichtbaar dat De Bilt er steeds moeilijker uitkwam. Onze D3 kwam daardoor steeds beter in het spel. Het was even wachten op de 0-3, maar in de 18e minuut was het dan toch raak voor Leon, die de rebound van een schot van Connor kon verzilveren. Inmiddels stond De Bilt al met 10 man door een blessure. Na een paar gemiste kansen van Anouar en Jaidy kon de 0-4 worden aangetekend door Jay, die een perfect aangesneden corner van Bilal helemaal vrij tegendraads kon inkoppen. Net voor rust waren we getuige van de mooiste goal van deze wedstrijd: Anouar wist, na een mooie solo over rechts, de bal prachtig over de keeper in het doel te krullen: 0-5.

Na rust gingen de aanvalsgolven van G.V.V.V. door en was de tegenstander helemaal gevloerd. Het spelen met een man minder door het gebrek aan wissels brak De Bilt steeds meer op en de ene bal na de andere moest uit het net worden gevist. Toen na 5 minuten in de tweede helft via Leon, Jaidy en Joey de teller al op 0-8 stond, was er eigenlijk geen sprake meer van een wedstrijd. Voor G.V.V.V. was het alleen nog zaak de concentratie vast te houden, wat bij een dergelijke stand niet makkelijk is. Via Connor (mooi hard schot door het midden) en twee keer Joey liep de score op naar 0-11. Toch kreeg De Bilt nog een grote kans op een eretreffer. Er mocht een vrije trap dicht bij het doel worden genomen, maar deze werd gekeerd door de G.V.V.V.-muur. Leuk moment even later was een goede voorzet vanaf de rechter kant van Jaidy. Joey en Leon probeerden allebei tegelijk met een omhaal te scoren, maar ze misten de bal allebei. Weer een afstandsschot van Connor zorgde voor 0-12 en Leon schoot de 0-13 binnen. Een goede dieptepass van Brent zette Joey alleen voor de keeper: 0-14. De 0-15 was weer voor Leon, de 0-16 voor Jaidy en de score werd afgesloten door Brent, die zijn harde werken deze wedstrijd daarmee beloond zag.

Deze uitslag is natuurlijk goed voor het doelsaldo. GVVV D3 neemt nu de derde plaats in, achter Houten en Jonathan. Volgende week staat een ongetwijfeld lastigere wedstrijd op het programma, thuis tegen Jonathan D3.