De blauwen gaan terecht kopje onder bij de rooien

8 december 2013

DOVO A2 - G.V.V.V. A1: 1-0

De eerste helft van de competitie zat er op en vandaag begonnen de revanche wedstrijden. Waar G.V.V.V. de competitie startte in een thuiswedstrijd tegen DOVO A2 was vandaag het moment van de return aan de andere kant van het Sportpark Panhuis.

G.V.V.V. startte offensief en in minuut 1 was Marwan die met een hard schot probeerde snel de 0-1 aan te tekenen. De keeper dook goed in de hoek en hield de bal knap. Wat al snel bleek was dat G.V.V.V. voor het spel moest zorgen en dat DOVO met snelle uitvallen gevaarlijk werd. De achterste linie kwam door de hoge trappen naar voren wel steeds onder druk, maar zonder echte doelrijpe kansen voor De Rooien.

In minuut 20 was er helaas een harde overtreding nodig op de tot dan goed spelende Rob. Met een harde schreeuw ging hij naar de grond. Ondanks verwoede pogingen van hem om door te gaan moest hij in de 24ste minuut toch het veld verlaten. Rik ging op de linksback positie en Mo schoof door op het middenveld.

Ondanks strakke inspeelpassen van Robert in het eerst half uur was het spel slordig. Amine maakte continu verkeerde keuzes en de aannames van de voorhoede waren ronduit slecht. Hierdoor kregen we amper kansen en kon DOVO makkelijk staande blijven. Zelfs bij een prachtige diepe bal van Robert op de van links aanstormende Marwan kon door Fransesco en Boudewijn niet worden verzilverd.

Zo bleef het op figuurlijk scorebord de brilstand aanwezig.

De tweede helft gaf het zelfde beeld als de eerste. Marwan sneed de eerst 15 minuten veel door de verdediging van de rooien. Legde de bal prima terug op Boudewijn maar die verprutste de kans door een slechte aanname. Ook een uitstekende breedte bal op Fransesco op de 5-meter lijn werd behoorlijk matig afgerond. Reden om de bonkige spits te wisselen voor Niels. Kijken of hij een klein kansje wel kon verzilveren. Na 2 minuten in het veld kreeg Niels een geweldige kans vanaf de zestien. Vrijgespeeld door Boudewijn kon hij makkelijk uithalen. Helaas kon ook hij de bal niet op doel krijgen. Te veel tijd nodig en de tegenstander stak er letterlijk een pootje voor. En dan komen er voetbalwetten naar voren die iedereen kan opnoemen: “Wanneer je de kansen zelf niet maakt komt er wel een uitval en krijg je de deksel op je neus” En zo gebeurde dat ook op veld 2 aan de verkeerde zijde van het Panhuis.

Bij wederom en lange bal maakte de zéér ijverige nr. 9 van DOVO een enorm gretige indruk. Ondanks goed uitkomen van Marco bleef door het duel tussen hem en de nr. 9 de bal in de zestien hangen. Een mee gelopen speler kon de bal eenvoudig binnenkant voet intikken. Deze achterstand was werkelijk niet nodig was geweest. De daarop volgende 15 minuten probeerde G.V.V.V. nog wat uit. Appie kwam er in voor Justin. Bilal ging met z’n lengte de spits in en alle ballen naar voren. “Kick and Rush” in de slotfase. Veel strijd werd geleverd, halve kansen gecreëerd, maar een verlies met 1-0 tegen de buurman was door het fluitsignaal van de scheidsrechter definitief.

Na het verlies tegen het toenmalige nummer laatst van de ranglijst VVZA verliest G.V.V.V. nu van de buurman (plek 3 van onderen) met 1-0. Geen discussie mogelijk want volkomen terecht. Ondanks dat DOVO het spel volkomen over liet aan De Blauwen speelde G.V.V.V. te relaxed, zonder uitstraling en de echte wil om te winnen. Er is door het aantreden van de winterstop genoeg tijd om na te denken en ervoor te zorgen de draad in Januari weer op te pakken.

G.V.V.V. A1 staat nog fier bovenaan met 4 punten voorsprong op VRC A1. Nu hopen dat het KERST kampioenschap doorgetrokken wordt naar het einde!!!

G.V.V.V. A1: Marco van Kooten, Bilal Hakam, Justin Kampert (‘77 Abdelilah Snoussi), Robert van 't Foort, Mo Issaoui, Amine Benncar, Rob van Eem (’24 Rik Schoeman), Wilco Homan, Fransesco Maregrande (‘57 Niels van Unen), Marwan van Heugten.

Klik hier voor de foto's.