Doelpuntrijke oefenwedstrijd voor G.V.V.V. C2

2 september 2013

Vandaag moesten we een oefenwedstrijd spel tegen SVF Cothen. We begonnen sterk aan de wedstrijd en dat werd beloond door een doelpunt van Sijmen uit een hoekschop.

De hoekschop werd genomen door Jesper G. en Sijmen kon de bal intikken (0-1).
Een paar minuten later stuurde Robbert Sijmen weg aan de linkerkant van het veld. Sijmen gaf de bal voor, Rick miste de bal en die kwam bij Jesper, hij nam hem aan en schoot net over. Ongeveer 10 minuten na de 0-1 brak Sven door het middenveld heen en schoot op de paal, de bal ketste van de paal af naar de linkerkant van het veld waar Sijmen stond. Sijmen kon de bal voor open doel inschieten (0-2). We speelden sterk en fysiek.
Na een mooie combinatie tussen Stef en Doriano aan de rechterkant van het veld gaf Stef een steekpass op Doriano. Hij kwam oog in oog met de keeper, en schoot rustig in de rechterhoek (0-3). Vlak voor rust kreeg SVF een penalty na geklungel achterin. Een speler van SVF werd neer gehaald in het 16 meter gebied. Een speler van SVF nam de penalty hard in de linkerhoek (1-3). Twee minuten voor de rust gaf Sven een steekpass op Doriano die hem makkelijk in kon schieten (1-4). Toen was het rust.

SVF begon sterk aan de tweede helft waar wij een beetje van schrokken. Ze wonnen meer duels en waren voetballend veel beter. Doordat wij niet compact speelde lagen de linies te ver uit elkaar. Daar profiteerde SVF goed van, door spelers in dat gat te sturen. Daar hadden ze veel ruimte. Daardoor kwamen ook de (2-4), (3-4) en de (4-4). De 2-4 kwam door een man die binnendoor werd gestoken en vrij op de keeper kon afrennen. De 3-4 kwam door een fout van ons om een speler neer te halen net buiten het 16 meter. Ze kregen een vrije trap op ongeveer 18 meter van het doel. De speler van SVF schiet de bal met een curve links onder in de hoek. Via de binnenkant van de paal ging die erin. SVF begon er weer in te geloven en gingen met z’n allen druk zetten op ons. Daar hadden we wel wat moeite mee. Ongeveer een kwartier voor tijd werd een speler van SVF aan de rechterkant weggezonden. Hij kreeg alle ruimte en kon op het doel aflopen. Hij schoot hem in de rechter hoek. Het was 4-4. We hadden het weggegeven wat natuurlijk niet mag bij een 4-1 voorsprong. De trainer zette alles op alles om nog te winnen.  Hij  schoof Jesper van Laar door naar het middenveld. Daardoor kregen we weer wat kansen om op voorsprong te komen, maar de kansen gingen er niet in.

In de laatste minuut zetten wij nog alles op alles maar de keeper van SVF pakt hem klem en schoot de bal het veld in naar een middenvelder die er nog stond, nog wel op eigen helft. Hij schoot de bal hoog naar voren. Lennart twijfelde, de bal werd over hem heen geschoten. Gideon liep door naar de doellijn. De speler van SVF schoot de bal tegen Gideon aan, inmiddels was de rest van het team terug. Daardoor konden we de bal weg werken, dat deden we goed. De bal kwam bij Sijmen hij nam hem aan, we zaten net  in een aanval toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot. De eindstand was 4-4.

Door:  Jesper Gerritsen