Drassige topper op het Panhuis

16 november 2013

Vandaag stond de topper tussen G.V.V.V. en HDS op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het drassige grasveld van veld 3. Om aansluiting met de top te behouden moest er door de jongens van het altijd gretige F1 gewonnen worden tegen de sterke nummer 4 van de competitie.

Het eerste fluitsignaal had nauwelijks geklonken of de normaal gesproken zo alerte verdediging speelde slordig een terugspeel bal voor de goal langs. De enige dame uit het team van HDS maakte hier heel handig gebruik van en tikte de bal de goal in. Helaas leidde dit moment niet tot een wake-up call voor de blauwen. Ongetwijfeld speelde ook het drassige gras hierin een rol en onze boys hadden duidelijk moeite met de grasmat. De eerste minuten waren in het voordeel van HDS. Nadat G.V.V.V. de opstart problemen de baas was kwam Dinand knap voor de goal van de tegenstanders, helaas was zijn schot niet hard genoeg en trof geen doel waarop HDS met een hele snelle counter alles weer op scherp zette. De Grand Dame van de tegenpartij pikte deze counter op en ging alleen op de goal af. Ze had alleen niet op Dinand gerekend die vanaf het strafschopgebied van de tegenstander de inhaalrace inzette. Even leek het erop dat hij Miss HDS nog inhalen kon maar ze bleef koelbloedig en zette HDS op een 2-0 voorsprong. Keeper Nathan zat in de goede hoek maar haar schot was te scherp. De toon was gezet en G.V.V.V. moest alle zeilen bijzetten.

Onze blauwen kwamen steeds beter in de wedstrijd en Koen en Nathan P. deden er op het middenveld alles aan om de aansluiting met de voorhoede te behouden. Ondanks het harde werken van onze boys kwam HDS weer knap voor de goal van Nathan F. Dinand wist de bal op het nippertje uit de goal te houden en G.V.V.V. kon weer van achter uit opbouwen aan de aanval. Onze spitsen hadden grote moeite met de verdedigers van HDS, die bijna 2 koppen groter waren. De aanval werd dan ook gestuit en weer ging de dame van HDS ervandoor. Deze keer was het Nathan P. die beheerst ons blauwe doel leeg hield. Een tweede poging op de goal strandde in de sterke armen van Nathan F. die beheerst uitschoot. Bas nam de bal knap aan, hij houdt het overzicht en ziet vanuit zijn ooghoeken Collin langszij komen. De steekpass op Collin komt goed aan en Collin geeft voor aan Rayan die alleen voor de goal staat. Helaas raakt Rayan de natte bal niet goed en ook Collin krijgt de bal in de rebound niet in de goal. Wanneer de scheids fluit voor de rust kunnen we concluderen dat G.V.V.V. steeds beter in het spel raakt en dat gemiste kansen ze tot dusver parten spelen.

De tweede helft beginnen de blauwen gretig. Ze spelen snel en goed combinatiespel en HDS komt er in de eerste minuten niet aan te pas. Vanuit het middenveld wordt een mooie kans gecreëerd voor Raphael die helaas, helemaal in de lijn van de wedstrijd, mist. Deze keer wel door een knappe redding van de keeper van de tegenstanders.

G.V.V.V. blijft sterk in balbezit en de hardwerkende Cas speelt Rayan precies in zijn voeten en geeft goed voor aan Eren. Ook Eren krijgt de bal er niet in en schiet hard op de paal waarna de bal via het hoofd van Eren voor Raphael terecht komt. Raphael haalt hard aan maar de keeper redt knap.

HDS begint nu wakker te worden en speelt hun dame knap vrij in het strafschop gebied. Met een mooie lob kwam de bal net naast de goal van Nathan F. HDS ruikt weer kansen en ze spelen de bal mooi rond. HDS komt met 3 man sterk voor de goal van Nathan F. die tegen zoveel HDS geweld niet is opgewassen. De 3-0 is een feit.

Nathan P. bouwt samen met Bas een mooie aanval op en de pass op Eren komt goed aan. Eren passt naar Raphael die ook moeite heeft met de bal en het hobbelige veld en kan het helaas niet afmaken.

Het lag vandaag niet aan de vechtlust van de F1. De teamspirit hield ze knap overeind en het spreekwoordelijke balletje had ook de andere kant op kunnen rollen. Volgende week staat de return op het programma maar dan wordt er gevoetbald voor de beker. De jongens van de F1 zien deze wedstrijd dan ook met vertrouwen tegemoet.