Een wedstrijd met twee gezichten

23 september 2013

De titel zegt al veel over de wedstrijd tussen G.V.V.V. A1 en S.O. Soest A2. De eerste helft speelden ‘de blauwen’ (overigens spelend in oranje) prima verzorgd voetbal en creëerden ze vele kansen, maar in de tweede helft was daar weinig meer van over.

Bij G.V.V.V., waar Marco van Kooten zijn eerste basisplaats had, was duidelijk te merken dat ze vol voor de winst wilden gaan. Zo was het Bilal die in de eerste minuut vrij over rechts op kon komen en een prima voorzet afleverde. Helaas kwam de bal net iets te ver voor de vrijstaande Wilco waardoor een vroege goal uitbleef. Maar daar bleef het in de openingsfase niet bij, want in de derde minuut was er een grote mogelijkheid voor Boudewijn die de bal vanuit een ingooi kreeg. Vrij op de rand van zestienmetergebied schoot hij, maar de bal draaide net naast de verkeerde kant van de paal. Nog geen twee minuten later was het wel raak voor ‘Bou’. Marwan kreeg de bal op links en kon met een simpele, maar goede pass Boudinho vrij voor de keeper zetten. Hij faalde niet en zorgde in de vijfde minuut voor de vroege voorsprong voor G.V.V.V.

G.V.V.V. was duidelijk de betere ploeg op het hoofdveld van de Veense topklasser. Na een goede actie van Wilco op rechts probeerde Rob het van afstand, maar helaas werd het schot gekraakt door een verdediger van Soest. Een aantal minuten later waren het twee schijntrappen van Boudewijn in de zestien die tot een vrije schietkans leidde, maar deze keer stond het vizier van Bou niet op scherp. Ook de vijfde kans van de wedstrijd was voor de Veenendalers, al was die van Rhenense makelij. Een actie van Marwan die daarmee in ‘the box’ vrij voor de keeper kwam, eindigde met zijn handen op zijn hoofd. Want waar de keeper al lag, schoof Marwan de bal in de handen van de sluitpost, waar hij beter had kunnen lobben. Pas in de 24ste minuut was er de eerste mogelijkheid voor de mannen uit Soest. Dit gebeurde door een riskante breedtebal van Rob, welke onderschept werd. De aanvallende middenvelder van Soest kon vrij uithalen, maar Marco hoefde niet in actie te komen. De bal miste precisie en ging net naast het doel van de lange G.V.V.V.-goalie.

Waar Marwan eerder een dot van een kans miste gingen in de 41ste minuut zijn armen wel de lucht in, nu was het dus wel raak. Een goede actie van ‘Willie’ op rechts zorgde ervoor dat hij nu wel mocht juichen. In de slotfase van de eerste helft was er nog een corner van Wilco welke werd over gekopt door Bou. Helaas geen derde goal in de eerste helft, maar wel een mooie voorsprong om mee te gaan rusten.

In de rust werd er bij G.V.V.V. één wissel doorgevoerd. Niels van Unen verving Marwan en nam zijn plekje over op de linksbuiten positie.  Zoals de titel van dit verslag al duidelijk maakt, was er een duidelijk verschil tussen de twee helften. Zoveel balbezit in de eerste helft, zo weinig dominantie in deel twee. Er leek weinig meer over van de beleving en overtuiging uit de eerste helft. SO Soest kwam beter in de wedstrijd, maar creëerde geen grote kansen. Daartegenover stonden welgeteld twee mogelijkheden voor de oranjehemden. Een afzwaaier van Wilco in de 57ste minuut en een situatie waarin Amine één op één met de keeper kwam. Helaas wist Amine de trekker niet over te halen en bleef het 2-0.

In de slotfase werd het nog even spannend toen Bilal een overtreding maakte in het zestienmetergebied. Voor de scheidsrechter reden genoeg de bal op de stip te leggen. Gelukkig was Marco wel overtuigend en ging hij voluit de rechterhoek in en stopte hij de toegekende penalty. Overigens ontving Bilal een gele kaart voor zijn charge.

Uiteindelijk mag de ‘Versteeg-brigade’ tevreden zijn met de 9 punten uit de eerste drie wedstrijden. Samen met Roda ’46 voert G.V.V.V. A1 de ranglijst aan en zal het zaterdag aantreden tegen V.R.C. Gaat het ze lukken de  volle pond te pakken en op 12 uit 4 te komen? Zaterdag 28 september om 15.00 uur is het hoofdveld van V.R.C. het toneel van de Veense derby.

Opstelling G.V.V.V. A1: Marco; Bilal, Justin, Robert, Rik; Amine, Boudewijn (70. Richard), Rob; Wilco, Franceso, Marwan (46. Niels).

Peter van den Brandhof (Ass. Trainer G.V.V.V. A1)

Een fotoverslag van dit duel is te bekijken door hier te klikken.