Effectief spelend Jonathan vloert G.V.V.V. D3

30 september 2013

Na de monsterscore tegen De Bilt, vorige week, volgde vandaag een moeilijkere klus. We ontvingen de D3 van Jonathan uit Zeist. Deze ploeg bezet de tweede plaats en heeft al enkele stevige overwinningen geboekt.

Ook op deze zaterdag konden we weer genieten van een bijna strakblauwe lucht en een prima temperatuurtje voor de tijd van het jaar. Nadeel voor de spelers was de laagstaande zon. De toss (!) bepaalde dat onze jongens tegen de zon in moesten spelen, niet zo gunstig dus.

Het duel begon weer rommelig. Al snel bleek de kracht van de tegenstander, er waren al in een vroeg stadium enkele snelle en gevaarlijke uitbraken van Jonathan te zien. Na vijf minuten betaalde de kunst van het snelle omschakelen van Jonathan zich uit. Balverlies op het middenveld stelde één van de Jonathan spelers in staat een afstandsschot te lossen waar Sam geen antwoord op had: 0-1.

Helaas liet Jonathan geen ruimte voor onze D3 om goed in de wedstrijd te komen. Het voor G.V.V.V. normale niveau werd niet gehaald. Dat lag toch vooral aan de iets sterkere tegenstander, die heel goed met de kansen om wist te gaan. G.V.V.V. had daar meer moeite mee vandaag, er werden een aantal redelijke kansen gemist. In de 13e minuut werd een goed schot van Connor door de zeer goed keepende doelman gepakt en een goede poging van Leon met links verdween maar net naast het doel. In de 19e minuut kon vrij gemakkelijk van dichtbij de 0-2 worden aangetekend door niet fel genoeg verdedigen van G.V.V.V.

Het bleef niet lekker lopen bij G.V.V.V. Passes kwamen vaak niet aan en het positiespel was niet zo goed als we het van ze gewend zijn. Onze verdediging had vooral moeite met de snelle nr. 8 van Jonathan. Een drietal correcte, maar stevige slidings waren nodig om doorgebroken spelers alsnog van de bal af te krijgen.

Toch had de D3 nog een goede dag ondanks de nederlaag, ze mochten in de rust van G.V.V.V. - Spakenburg strafschoppen nemen bij reservedoelman Edwin van der Klift. En daarbij vielen toch wel een paar doelpunten.

Op slag van rust wist Jonathan de wedstrijd helaas al zo goed als te beslissen door uit een corner de 0-3 te scoren. Toch bleef aan de kant het gevoel aanwezig dat er meer in moest zitten. Het aantal echte kansen voor Jonathan was niet veel meer dan drie, maar die werden allemaal benut. We hoopten dan ook op een herstel in de tweede helft, en die begon voor onze D3 ook veel beter. Het spelbeeld was meer in balans en er kwamen meer kansen op een tegentreffer. Voetballend waren we de tweede helft zeker niet de mindere. Een bal op de lat, een kansje voor Bilal, een grotere kans voor Joey, maar scoren wilde maar niet lukken. Er werd wel constant op de helft van Jonathan gevoetbald. Vijf minuten voor tijd viel wel een doelpunt, maar helaas weer aan de andere kant. Op een aanval over links van Jonathan werd slecht gereageerd, waardoor de 0-4 kon worden binnengeschoten.

Al met al een verdiende, maar enigszins geflatteerde overwinning voor Jonathan. Hopelijk gaat het aanstaande zaterdag weer wat beter, want dan staat de derby uit bij DOVO op het programma. Het goede doelsaldo houdt ons voorlopig nog altijd op de derde plaats in de ranglijst.

Luc Scholtus.