F1 deelt dure punten met VRC F1

12 oktober 2013

De weergoden bleken ons F1 team gunstig gezind: hoewel de voorspellingen fikse regen aangaven, waren de omstandigheden op het uur “U” perfect! Blauwe lucht, lichtfrisse wind, kortom ideaal Hollands voetbalweer.

Volgens het programma moest vandaag de competitiewedstrijd tegen VRC F1 worden afgewerkt. Dit team zijn we al eerder in de beker tegengekomen. Hoewel er in die wedstrijd een 4-2 overwinning werd behaald, werd toen al meteen duidelijk dat dit een pittige tegenstander is.

Om half negen klonk het fluitsignaal en kon er afgetrapt worden.  G.V.V.V. F1 kreeg na een paar minuten al een fraaie kans door een uitbraak van Rayan. Hij verraste de verdediging van VRC, maar trof helaas geen doel. VRC liet zien dat zij door deze snelle speldenprik meteen wakker waren.  Het middenveld hielden ze in deze fase goed gesloten, waardoor G.V.V.V. moeite had een aanval op te bouwen. G.V.V.V. kon daardoor de wedstrijd niet naar haar hand zetten. Geheel tegen de trend van het Nederlandse voetbal in, bouwt de F1 bij voorkeur de aanval vanuit het middenveld op.  De aanvallers kunnen op die manier beter bediend worden door onze controlerende middenvelders.  In de vorige wedstrijden liet G.V.V.V. zien dat met dat spel wordt voorkomen dat er een eindeloze passing in de breedte plaatsvindt, waardoor de bal uiteindelijk toch bij de doelman eindigt.

Het lukte G.V.V.V. maar niet de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daarbij moet zeker opgemerkt worden dat VRC F1 een sterk en solide team is, dat zich niet makkelijk gek laat maken.  G.V.V.V. F1 liep daardoor vaak achter de feiten aan. Halverwege de eerste helft wist Rayan vanuit het middenveld  met fraai voetenwerk de bal te bemachtigen.  Met een hard schot trapte hij richting doel waardoor de doelman genoodzaakt was om uit te komen. De lijn van de bal liep schuin langs het doel, maar onze spelverdeler Raphael was vanaf de rechterkant in linie met Rayan in deze aanval  meegelopen en kon daardoor de 1-0 intrappen!

Vanaf de kant werd gehoopt dat dit doelpunt bevrijdend zou werken voor het team, waardoor er weer vrij en creatief spel kon worden getoond. Helaas bleek dat vandaag niet het geval.  Er werd slordig gespeeld, onnodig balverlies geleden en het ontbrak de mannen aan hun geliefde combinatiespel.  De keeperskunsten van Nathan F. werden in deze wedstrijd danig op de proef gesteld. Nathan F. heeft pas recentelijk besloten voorlopig het keepersshirt voor de F1 te dragen, en liet zien dat hij daar een geweldig talent voor heeft.  Naast zijn natuurlijke “shot-stopping”skills heeft hij ook een uitdagende flair over zich die doet denken aan de jonge jaren van ‘Gigi’ Buffon.

Dinand en Cas moesten als verdedigers vandaag aardige meters maken.  Zij lieten daarbij weer zien dat zij als duo in de achterhoede de boel goed dicht kunnen zetten. In de tweede helft werd het zwaar. VRC wilde koste wat kost naar voren en de combinatie verdediging/middenveld van G.V.V.V. had vandaag geen magie. Eren kwam na een mooie actie in samenspel met Koen en Rayan nog oog in oog met de keeper, maar koos helaas de verkeerde hoek.

Het goed op elkaar ingespeelde duo Bas/Colin probeerde in de tweede helft nog een tot een slinkse uitval te komen, maar stuitte daarbij helaas op de verdediging van VRC. De pittige tante die VRC daarvoor had opgesteld, stond zeker haar mannetje en maakte bepaald geen vrienden met onze spitsen. Nathan P. wist vandaag de nodige duels om balbezit te winnen, maar doordat de opbouw vanuit het middenveld stelselmatig gefrustreerd werd kon hij zijn sterke en precieze aanspeelmomenten vandaag niet ten etaleren.

G.V.V.V. F1 liet zijn vechtlust zien en bleef de aanvallen van VRC doorbreken. In de laatste spelminuut wist de gevaarlijke spits van VRC echter vrij te komen en probeerde met een alles-of-niets- schot de gelijkmaker op zijn naam te schrijven. Helaas voor G.V.V.V. was dit schot niet te houden en prijkte de 1-1 op het scorebord.  VRC was zeker in de tweede helft aanvallend sterker en liet zien dat het in voetbal pas afgelopen is als het fluitsignaal heeft geklonken.

Volgende week wordt er voor de beker weer gespreeld tegen DOVO F2. Weer geen wedstrijd waar lichtvaardig over gedacht mag worden!

klik hier voor een het fotoalbum van deze wedstrijd.

Isabelle Cox.