F1 in koppositie na knappe overwinning op Woudenberg

8 maart 2014
De F1 had na de overwinning van vorige week op CDW beslag gelegd op de tweede positie in het klassement.
Vandaag moest er tegen de koploper worden gestreden. Het team realiseerde zich dat zij bij winst de koppositie konden overnemen. Er moest voor eigen publiek gespeeld worden, wat een mogelijk voordeel is. De F1 was Woudenberg F1 al een keer eerder tegengekomen en werd toen naar huis gestuurd met een 0-4 nederlaag. Alle ingrediënten voor een straffe pot waren aanwezig!
 
Vandaag werd weer begonnen in de gebruikelijke opstelling: Nathan F. in het doel, Dinand en Cas in de verdediging, Raphael en Koen in het middenveld en Collin en Eren als spitsenduo. Bas, Nathan P. en Rayan waren eerste wisselspelers.
 
Om 09.15 uur floot de scheidsrechter af.
Woudenberg  nam resoluut de leiding en speelde ver naar voren toe. G.V.V.V. moest meteen vol aan de bak en leek  een beetje overrompeld door het felle spel van Woudenberg. Toch hield G.V.V.V. stand. Dinand en Cas waren oppermachtig in het achterveld en wisten de aanvallende spitsen van de bal te spelen.
 
G.V.V.V. besloot vervolgens zelf meer initiatief te nemen. Er werd goed overgespeeld, met een keurige opbouw vanuit het middenveld. Hierdoor konden de aanvallen nauwkeuriger opgebouwd worden.  Vanuit deze posities kwamen een aantal fraaie doelpogingen, welke helaas geen doel troffen. G.V.V.V. bleef wel hard werken, Woudenberg kon niet aan zijn eigen spel toekomen. Toch bleef Woudenberg alert en daardoor kwamen hun spitsen nog een aantal keer voor doel, maar zowel Nathan f. als de verdedigers bleven stabiel spel vertonen.
 
Het bleef 0-0 tot de rust. Inmiddels waren de wisselspelers ook ingezet. G.V.V.V. bleef pittig spel vertonen. Het was duidelijk te zien dat de F1 erg goed op elkaar is ingespeeld. Spelers wisten elkaar vandaag haast blind te vinden. Halverwege de eerste helft wist G.V.V.V. een corner te versieren. Corners worden bij G.V.V.V. F1 eigenlijk altijd door Raphael genomen, die zich heeft ontpopt als een echte cornerspecialist. Met een schot die zich het makkelijkst laat vergelijken met het doelpunt van Dennis van Meegdenburg tegen AZ, krulde hij de bal prachtig in één keer in de goal!  De 1-0 was een feit!
 
Zo'n eerste doelpunt in een belangrijke wedstrijd werkt toch altijd wat verlossend. G.V.V.V. bleef aanvallend spelen en maakte geen onnodige fouten.
Een aanval van Woudenberg werd mooi afgekapt door Dinand, die bal richting middenveld speelde. Bas pikte de bal mooi op en uiteindelijk werd de bal bij Rayan bezorgd. Rayan kon vandaag niet alles geven door een lichte blessure maar wist vanuit standpositie de bal keurig achter de keeper te werken. 2-0!!!
 
Hoewel er nog wat minuten gespeeld moesten worden, kon dit haast niet meer mis gaan. Gelukkig wisten de spelers dat het met voetbal pas is afgelopen als het eindsignaal klinkt.  Woudenberg kwam nog een paar keer voor doel, maar wist niet tot scoren te komen. 
G.V.V.V. wist deze wedstrijd uiteindelijk knap te winnen, zeker gelet op het eerdere resultaat tegen dit team. Daardoor nemen zij de koppositie van Woudenberg over. Er kan zeker nog niet achterover worden gezeten, want de komende wedstrijden zullen ook pittig zijn!
 
Bas vertelde na afloop over deze wedstrijd: voelt wel erg lekker zo'n belangrijke overwinning! Ik denk dat we de vruchten plukken van ons fellere spel. Vaak waren we toch te lief en lieten we ons soms makkelijk van de bal spelen. We durven nu meer en het resultaat laat zich zien! Maar we zijn er nog niet, komende weken zullen van cruciaal belang zijn. Flink knokken maar!