F1 pakt thuis 3 punten

15 februari 2014
Voor de mannen van de F1 was de voorjaarsvakantie dit weekend nog niet aan de orde: het competitieduel tegen CDW F2 stond op het programma. Aangezien de vorige wedstrijden geen punten hadden opgeleverd, moest er vandaag gewonnen worden om in de competitieronde serieus mee te kunnen blijven draaien.

Cas was gelukkig hersteld van zijn enkelblessure, maar Nathan P.  was helaas door ziekte afwezig. De weersomstandigheden waren deze keer iets beter dan vorige week, al had de harde wind zeker effect op de bal. Wind mee of wind tegen, daar moest met de speltactiek zeker rekening worden gehouden.

Nathan F. verdedigde weer trouw het doel. Met de snijdende wind niet echt een lekker plekkie, maar Nathan F. is bepaald geen softie!
G.V.V.V. ging na het startsignaal lekker van start. Er werd mooi overgespeeld en na een paar minuten volgde al de eerste doelpoging. Deze trof nog geen doel, maar het gaf wel een goeie boost voor het zelfvertrouwen.

CDW wist in deze fase verdedigend sterk te spelen, waardoor de spitsen van de F1, Rayan en Eren nog niet aan scoren toe kwamen. Een wat slordig weggewerkte aanval van G.V.V.V. kwam bij Cas, die vanuit het achterveld mooi was meegelopen. Cas had weer zin na zijn periode van afwezigheid en besloot eens zelf te schieten. Met veel kracht schoot hij de bal richting doel. De verdediging werd door die actie op het verkeerde been gezet en de bal vloog met een hoge stuit in het doel. De 1-0 was een feit!

G.V.V.V. kon na dit doelpunt de leiding in de wedstrijd houden. Er werd vooral voor het doel van CDW geacteerd. Uit deze spelsituaties kon G.V.V.V. een aantal maal een corner versieren. Een tweetal eerdere corners hadden tot niets geleid. Raphael besloot daarom de corner niet voor het doel te geven, maar passte verrassend kort naar Eren, die schuin voor het doel ongedekt was. Eren aarzelde niet en haalde uit. De bal rolde net de korte hoek in en de keeper had het nakijken: 2-0!

Ondanks de twee tegendoelpunten bleef CDW zijn eigen spel spelen en liet het koppie niet hangen. Een prima instelling, want in voetbal gebeuren wel gekkere dingen. Dinand en Cas wisten met hun overtuigende spel te voorkomen dat CDW aan scoren kon toekomen. Koen Bas en Raphael gaven leiding aan spel vanaf middenveld. Met deze spelwijze kunnen efficiëntere aanvallen opgezet worden dan vanuit een opbouw vanaf het achterveld.  Collin was met zijn snelheid een aantal keer gevaarlijk, maar stuitte helaas op de solide verdediger van CDW.

In een van deze opgezette aanvallen lukt het CDW niet om de bal netjes weg te werken. Rayan wist daardoor de bal alsnog mee te nemen en uit te halen. 3-0!

In de periode  daarna herpakte CDW zich even. G.V.V.V. werd wat slordiger en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Nathan F kon het schot van de spits helaas niet tegenhouden, zodat de stand bij rust 3-1 werd.

Na de rust moest G.V.V.V. met wind tegen spelen. Best even wennen, want de wind kreeg gedurende de wedstrijd steeds meer vat op de bal.
Toch bleef G.V.V.V. de overhand houden. Nathan F.  wist een aantal doelpogingen knap te verijdelen.

In de slotfase kon G.V.V.V. nog een keer domineren.  Het lukte de keeper van CDW niet een schot van Rayan goed te controleren. Bas was uitermate alert en tikte behendig alsnog de 4-1 in!

Kort daarna klonk het eindsignaal en waren de drie volle punten binnen.
Al met al een leuke en sportieve wedstrijd!
Eren vertelde na afloop over deze wedstrijd: " het was een lekkere pot. In de trainingen van vorige week hebben we nog geoefend op cornervariaties en het is dan toch mooi als je ziet dat dat dan ook meteen lukt en tot een doelpunt leidt. Toch denk ik nog dat we vandaag niet op ons allerbest waren. Het tempo van de wedstrijd was wat laag, en dan is er voor ons genoeg ruimte om vrij te spelen. Het is maar de vraag of andere tegenstanders in deze competitie ons ook zoveel ruimte gaan geven. We zullen volgende week zien of we ons daarin ook kunnen verbeteren"