F1 pakt winst in zinderende wedstrijd tegen DVSU

2 november 2013

Voordat de F1 zich kon klaarmaken voor de match van de dag, moest er eerst aangetreden worden voor een klein persmoment, want er zouden elftalfoto’s worden gemaakt in de nieuwe outfits. De sponsors Bouwbedrijf E. Brouwer en Olenz notarissen kregen daarbij een mooi bloemetje overhandigd. De mannen zijn inmiddels gewend aan wat belangstelling, dus de fotoshoot verliep uiterst professioneel. Toen kon de laatste voorbereiding voor de wedstrijd beginnen.

Om aansluiting te houden in het klassement moest er gewonnen worden. Dat zou geen gemakkelijke opgave worden, want vandaag moest er tegen DVSU worden gespeeld. Deze club stond tweede in de competitie en had nog maar één keer verloren. Een serieuze tegenstander dus, waarbij de kans groot is dat kleine onzorgvuldigheden genadeloos afgestraft worden. DVSU oogde zeer professioneel, er werd bij het warmlopen en inspelen een strak regime gevolgd. Gesteld kan worden dat de toeschouwers daar meer van onder de indruk waren dan de F1. Hun onbevangen en frivole spel heeft hen al ver gebracht.

Het credo van de F1 “beter een goed elftal dan elf goeie eentallen” maakt dat zij mentaal erg sterk zijn, een belangrijk aspect wat nogal eens onderbelicht blijft. De mannen hadden gewoon zin in een lekkere pot voetbal en straalde enthousiasme en werklust uit. Er zijn ergere beginposities te bedenken! Om 09.00 begon de wedstrijd. De F1 heeft meestal diesel-eigenschappen en begint wat traag. Vandaag hadden zij echter van coach Wim een duidelijke boodschap meegekregen: Fel erop en blijven doorgaan. Nathan F. was wederom goalie. Gelet op de sterke tegenstander werd het achterveld bewaakt met één van de sterkste verdedigingen van deze competitie: Dinand, Cas en Nathan P. De verwachting was dat zij vandaag straf aan de bak moesten. En in de beginfase moesten zij inderdaad een aantal maal corrigerend optreden. Hun koelbloedigheid in deze fase was bewonderenswaardig! DVSU is gewend het spel fysiek te spelen, terwijl de F1 over het algemeen wat lieflijker is. De F1 moest daardoor even een omschakeling maken. Het werd snel duidelijk dat DVSU technisch een erg begaafd team is, met een indrukwekkende stijl. Grappig genoeg was de F1 minder onder de indruk. Er werd kei en keihard gewerkt, waarbij het middenveld goed bespeeld werd door afwisselend Raphael, Bas en Koen. Deze middenvelders waren vandaag een klasse apart. Doordat zij bovenop de bal zaten, kon DVSU weinig ruimte creëren om aanvallend naar voren te gaan. En dat gaf de F1 een flinke boost.

DVSU kon in de eerste fase een aantal maal richting doel komen. Deze pogingen waren zeker goed opgezet, maar nog ongevaarlijk. Ons spitsentrio Rayan, Eren en Collin maakte het de verdediging van DVSU een aantal maal moeilijk. Vanuit het middenveld werden zij zoveel mogelijk toegespeeld. In paar prachtige duels wisten zij toch nog een aantal keer richting doel te schieten, maar het doel wisten zij niet te treffen. Halverwege de eerste helft kreeg de F1 een corner. Raphael, de cornerspecialist van de F1, legde de bal op de lijn en gaf voor het oog van de toeschouwers van de tegenpartij een prachtige voorzet. Deze voorzet kwam op de pantoffel van Koen die niet aarzelde en besloot zelf te schieten. Zijn poeier kwam op de onderkant van de lat en ketste met grote snelheid loodrecht naar beneden. Of de bal achter de doellijn kwam zullen we nooit weten, maar het leek er verdacht veel op. De doelman kon de bal echter niet vastgrijpen waardoor de bal weer voor het doel terechtkwam. Dat was precies het moment waar Cas op had gewacht, want met een krachtig schot wist hij de bal hoog in de hoek te schieten! De 1-0 was een feit!!! De F1 was weer helemaal in hun element en in de slotfase van de eerste helft zelfs nog even dichtbij een tweede treffer.

DVSU is echter geen team dat snel opgeeft en in de tweede helft werd het tempo hoog opgevoerd. Toch lukte het hen niet om de boel strak af te maken. In het eerste deel van de tweede helft wist G.V.V.V. hun spel goed te frustreren. In de laatste fase werd het bij G.V.V.V. wat lastiger. Tot overmaat van ramp kreeg DVSU een vrije trap op penalty-afstand. Een onwennige muur van twee man werd in stelling gebracht. De speler van DVSU schoot genadeloos hard door de muur heen, maar Nathan F. was in supervorm. Dit schot wist hij te stoppen en zelfverzekerd omklemde hij de bal. In deze eindfase moest Nathan F. alle zeilen bijzetten. De verdediging had moeite om de snelle spitsen tot stoppen te dwingen. Een aantal maal wist een spits hierdoor oog in oog met Nathan F. te komen, maar Nathan F. moest en zou zijn doel schoon houden. En dat lukt hem vandaag wederom. Tegen een tegenstander van dit formaat moet dat wel met kwaliteit te maken hebben. Fabertje, zoals hij door de fans wordt genoemd zei hier aan het einde van de wedstrijd over: “Ja, het was flink werken vandaag. Maar daar krijg je energie van. De spitsen van DVSU waren goed hoor. Toch heb ik deze wedstrijd geen moment van twijfel gekend. Dat doel moet schoon blijven en daar doe ik alles voor!” Er klonk een oorverdovend gejuich toen de scheidsrechter wedstrijd affloot. De F1 was door het dolle heen met deze overwinning. De 3 punten waren binnen! De F1 heeft in deze wedstrijd kennis kunnen maken met een andere wet van het voetbal: Het sterkste team hoeft niet altijd te winnen! Het is mooi om te zien dat de F1 krachten bundelt en vanuit het team wil werken. Door hun tomeloze inzet, maar vooral plezier in het spel zijn zij een team waar G.V.V.V. trots op kan zijn.