F1 pakte derde zege in Woudenberg

5 oktober 2013

Dat de wekker vanochtend vroeg stond, was voor de jonge mannen van de F1 geen enkel probleem. Ze hadden er zin in. Vandaag stond Woudenberg F2 op het programma.

Bas kon er deze wedstrijd helaas niet bij zijn, maar wenste zijn makkers vanaf Zoutelande veel succes. Op papier zou er gewonnen moeten kunnen worden, maar in voetbal kan het gek lopen. Coach Wim vroeg dan ook volledige inzet en concentratie van de spelers. Om 09.00 uur klonk het startsignaal op het mooie sportpark van Woudenberg. G.V.V.V. speelde vanaf de eerste minuut vrij en ontspannen. Men wist elkaar vandaag goed te vinden, waardoor G.V.V.V. het spel kon dirigeren. Vanuit een voorzet van Raphaël wist Rayan de bal goed over te passen op Collin, die strak de 0-1 opende.

Woudenberg liet zich door de eerste treffer niet uit het veld slaan en maakte een paar mooie combo's. Toch wisten zij de verdediging, wederom onder sterke coördinatie van Dinand en Cas niet te doorbreken. De 0-2 werd ingeleid door Rayan. Op fraaie wijze wist hij de bal voor te geven aan Eren. Die schoot hard op doel, maar trof een verdediger. In de rebound wist hij alsnog het doel te vinden door hoog in de hoek te schieten. De meegereisde fans kregen mooi spel te zien. De heren wisten de speelruimte goed te benutten. Nathan wist uit een actie de bal mooi breed naar Dinand te passen. In een een-tweetje wist Eren de bal goed voor te geven aan Raphaël, die met een heerlijk stiftballetje de 0-3 maakte.

In de rust gaf coach Wim een aantal nieuwe opdrachten door. Door het vrije spel van G.V.V.V. was er wat ruimte om nieuwe dingen uit te proberen. Dat leidde een aantal keer tot een paar ongelukkige situaties waar Woudenberg gretig gebruik van maakte. Toch bleef G.V.V.V. overheersen. In een mooie aanval onder leiding van Rayan wist Nathan de bal snel door te geven aan Eren die de bal voortikte aan Cas, die na een mooi schot de 0-4 op zijn naam kreeg geschreven. Onze goalie Nathan F liet in zijn nieuwe outfit zien dat de keeperstraining van G.V.V.V. een hoog niveau kent. Koelbloedig en beheerst wist hij het doel goed schoon te houden. Door zijn precieze en harde uittrap stond hij aan de basis van de 0-5. Hij wist de bal goed naar Rayan te schieten, die de bal hard inschoot.

De spitsen van vandaag konden met elkaar lezen en schrijven. Nathan zag Rayan goed vrij lopen, waarna Rayan de bal snel doortipte aan Eren. Eren nam de bal mee aan de voet en kwam 1 op 1 voor de keeper te staan. Met een mooie schijnbeweging wist hij de keeper op zijn verkeerde been te krijgen en schoot beheerst G.V.V.V. naar 0-6. Koen had vandaag voornamelijk de taak om samen met Collin en Raphaël het middenveld te domineren. Dat lukte vandaag uitermate goed. Er werden veel duels gewonnen, waardoor de voorhoede kon laten zien dat voetbal vooral een creatief spel is. Zo wist Koen in de laatste scorende aanval de bal op de lievelingsvoet van Nathan te spelen. Nathan volledig in zijn element vandaag kon daarom Rayan goed aanspelen, waardoor Rayan kon doen wat hij het liefst doet: scoren! 0-7 werd uiteindelijk de eindstand.

Hoewel dit een ruime zege is, kan toch niet onvermeld blijven dat Woudenberg F2 een mooi elftal is, die vandaag weliswaar niet aan scoren toekwam maar zeker gevaarlijk spel kon laten zien. Het is mooi om te zien dat G.V.V.V. bij de samenstelling van dit team niet alleen heeft gekeken naar individuele kwaliteiten, maar zeker ook naar de teamcohesie. Één speler maakt de wedstrijd niet, dat doet het team. Doordat G.V.V.V. F1 als team optimaal functioneert, is dit team gevaarlijker dan ooit! Bij het plaatsen van dit verslag is nog onduidelijk wat op dit moment de positie van de F1 in het klassement is. Naar alle waarschijnlijkheid moeten zij nu alleen nog Bunnik voor zich dulden met slechts 2 punten verschil.

klik hier voor een het fotoalbum van deze wedstrijd.