F1 toont cupfightersmentaliteit

23 november 2013
De F1 karavaan vertrok vandaag richting Leersum.  Na vorige week HDS thuis te hebben ontvangen voor de competitie, troffen beide teams elkaar vandaag weer voor de laatste poulewedstrijd in de beker. De F1 had eerdere wedstrijden in deze bekerfase tegen VRC en DOVO gewonnen. Het treffen van vorige week tegen HDS leverde een nederlaag voor de F1 op, dus er werd niet gerekend op vanzelfsprekendheden. Om door te gaan naar de volgende ronde moesten er punten mee naar Veenendaal worden genomen.
 
Omdat het treffen met dit team nog maar kort geleden was, was de F1 goed voorbereid op deze tegenstander. HDS kan omschreven worden als een sportief en getalenteerd team, die in de competitie al voor verrassende uitslagen heeft gezorgd. Het beloofde dus weer een goeie voetbalochtend te worden.
 
Om 10.00 uur werd er afgetrapt door HDS.  HDS besloot meteen aanvallend te werk te gaan en wist vlot  voor het doel te komen. Het inmiddels befaamde duo Dinand-Cas was alert en liet de spits niet tot schieten komen. G.V.V.V. was meteen wakker! De F1 had vandaag opdracht gekregen om fel te spelen en de spelers van HDS weinig ruimte te geven. En dat resulteerde in spel dat wij het liefst van de F1 zien. Er werden een aantal leuke combinaties opgezet, waarbij het vandaag goed lukte om vrij te spelen en zo aanvallend naar voren te gaan. Op het middenveld waren Raphael en Bas weer heer en meester. Zij zorgden voor doorvoer vanuit het achterveld naar voren, en wisten de spitsen Eren en Rayan goed  aan te spelen. Een paar doelpogingen werden door de keeper van HDS verijdeld.
 
Vandaag werd er ook tactisch gespeeld. Zo wist G.V.V.V. halverwege de eerste helft een corner te versieren. Cornerspecialist Raphael nam deze hoekschop. Omdat HDS vorige week ook al met zijn corners had kennisgemaakt, besloot hij vandaag de corner kort te spelen naar Eren, die vrij stond op 9 meter van de goal. Met een ferme trap – waarin kenners een “Koeman”achtige techniek herkenden – schoot hij richting doel en liet de keeper van HDS daarbij kansloos. De 0-1 was een feit! 
 
Na dit eerste doelpunt liet G.V.V.V. de teugels iets vieren en nam wat ruimte voor frivool spel. HDS liet zich echter niet gek maken en bleef naar voren duwen. Nathan P. stond vandaag ook weer in de verdedigerspositie. Niet voor niets, want met zijn alerte houding en scherp spel wist hij vandaag goed werk te leveren. De spitsen van HDS bleven echter fel en wisten uit een mislukte aanval een corner te slepen. G.V.V.V. had echter in een moment van onoplettendheid de tweede paal onbewaakt gelaten. Een team als HDS rook daarbij een kans en wist de gelijkmaker in te tikken.
 
Het psychologische effect van deze gelijkmaker was zichtbaar in het spel van G.V.V.V. Er werd weer wat slordiger gespeeld, en HDS kon daarbij wat initiatief tonen. Het spel speelde zich in deze fase vooral voor het doel van G.V.V.V. af. De bal kon maar niet vakkundig worden weggewerkt. Door een ongelukkige kopbal van G.V.V.V. moest zelf een eigen doelpunt worden geïncasseerd. Het stond 2-1 en met deze uitslag zou G.V.V.V. puntenloos huiswaarts moeten en wellicht afscheid moeten nemen van het bekertoernooi.
 
Dat kon de F1 niet verkroppen. Het team wist zich te herpakken en nu wisten zij HDS in de verdediging te drukken. Het middenveld met Koen en Bas kon weer zijn controlewerk doen en de voorhoede waarin Collin en Eren positie namen te bedienen. Dit leverde een aantal fraaie acties op, maar helaas zonder resultaat.
 
In de laatste minuten van de eerste helft was het breekpunt daar: HDS had een ingooi op haar eigen achterveld. Deze belandde op de voeten van een HDS verdediger. Deze verdedigster die vorige wedstrijd nog de plaaggeest van G.V.V.V. was, had Eren niet in de smiezen. Eren wist met knap voetenwerk de bal voor te tikken aan Rayan. Rayan liet zijn spitsenrendement weer zien en scoorde trefzeker de 2-2. 
 
Na een paar minuten rust werd deze thriller van een wedstrijd vervolgd. De F1 zorgde ervoor dat zij hun eigen spel konden spelen. Ondanks goed combinatiespel van Bas naar Collin en Eren lukte het niet te scoren. HDS gaf niet op en besloot de druk op te voeren. Dinand, Cas en Nathan P. moesten daarbij tot op het tandvlees gaan. In deze laatste fase was goalie Nathan F. weer op de top van zijn kunnen. HDS wist een aantal maal tot schieten te komen, maar Nathan F. wilde geen treffer meer tegen hebben. Hij wist een paar fraaie schoten vakkundig uit het doel te houden en door zijn alerte spel wist hij het team op de been te houden. Nadat er voor G.V.V.V. nog een laatste engel op de  zijkant van de paal had gezeten lonk het eindsignaal. Door het gelijkspel eindigde GVVV als eerste in de poule. Het kan niet ontkend worden dat G.V.V.V. F1 deze volgende ronde heeft afgedwongen met hun indrukwekkende cupfightersmentaliteit. 
 
Rayan zei, terugkijkend op deze wedstrijd: “HDS is een tegenstander waar we graag tegen spelen. Een leuk en uitdagend team, maar dan komen wij het beste tot ons recht. Ondanks de nederlaag van vorige week, hadden wij voor deze wedstrijd allemaal een goed gevoel. Het was alles of niets vandaag. Met die gedachte spelen wij het best en kan ik doen waar ik voor ben aangesteld: scoren!” 
 
 
 
Alsof de overwinning van vandaag nog niet genoeg was, was  de F1 vandaag ook nog eens uitverkoren als elftal van de week en mochten zij met de helden van het eerste het veld op in de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels. Al met als een TOP voetbaldag!