F3 kampioen voorjaarscompetitie 2014

6 april 2014
Vandaag, zaterdag 5 april, was het zover: een echte derby stond gepland in de competitie voor de F3. Om 9:30 zou er afgetrapt gaan worden en de bal gaan rollen tegen DOVO F12. Vorige week wisten onze mannen van VRC F3 te winnen.  Dat was al een heel  spannende wedstrijd.  Maar de wedstrijd van vandaag zou niet minder spannend gaan worden. Want als er gewonnen of gelijk gespeeld zou worden, dan zouden onze mannen van de F3 voorjaarskampioen zijn.

De afgelopen dagen was er veel over gesproken.  De voorbereidingen voor een eventueel kampioenschap waren begonnen.  Maar natuurlijk moest er eerst goed gevoetbald worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog even goed getraind. De jongens moesten natuurlijk scherp zijn.  Belangrijk was het natuurlijk om tijdens de wedstrijd niet al te veel te denken aan het mogelijke kampioenschap, maar om gewoon goed en lekker te gaan voetballen.  Tijdens de voorbereidingen werden de jongens op scherp gezet en werd hun positie nog eens goed uitgelegd.

En toen…. de wedstrijd begon.  Al vrij snel na het begin van de wedstrijd moesten onze mannen wel even wakker geschud worden.  De mannen van DOVO kwamen al heel snel en vrij gemakkelijk op voorsprong:0-1.  Dit was jammer  en zeker niet de bedoeling. Je zag de jongens denken: het zal toch niet…

Maar onze mannen wisten zich heel goed te herpakken.  Vrij snel daarna kwamen onze mannen terug op een gelijke stand.  En nu was het zaak deze gelijke stand zo snel mogelijk om te buigen naar een voorsprong en die dan uit te gaan bouwen.  En dat lukte heel goed. Bij rust was het door het maken van geweldige doelpunten al 6-1!

Tijdens de rust kregen de spelers de aanmoediging om door te gaan zoals ze bezig waren en om goed te blijven voetballen.   En dat wisten ze goed in de praktijk te brengen.   In de tweede helft kwamen er nog heel wat geweldige doelpunten bij. Uiteindelijk, aan het eind van de wedstrijd konden we de eindstand van 13-2 opschrijven!

En dat betekent: kampioen!  Dit werd uitbundig gevierd. Het feestje mocht er zijn! Een kampioenschap, compleet gemaakt met een echte beker voor iedere speler, een speciaal gemaakt t-shirt, echte (kinder)champagne, taart en blauw/witte confetti!  Er werd terecht een echt feestje gevierd! Uit de mond van de spelers klonk het luid en duidelijk: Alle blauwen vliegen!

We kijken terug op een geweldige competitie en een leuk kampioensfeest!  Dat het leuk was, dat laten de bijgevoegde foto’s duidelijk zien!!!