F5 blijft meedoen om kampioenschap

2 mei 2014

Op woensdagavond 30 april stond voor G.V.V.V. F5 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Scherpenzeel op het programma. Eerder tijdens het seizoen was in de uitwedstrijd net verloren van Scherpenzeel. Nu kon Scherpenzeel bij winst kampioen worden. Bij winst van G.V.V.V. zouden ze  weer meedoen in de titelstrijd. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld en er werd om 18,30 uur afgetrapt.

Direct vanaf de aftrap zette G.V.V.V. druk op de bal en werden enkele kleine kansen gecreëerd door Storm en Jeffrey. De spaarzame kansen voor Scherpenzeel in het begin van de wedstrijd werden door Job en Marc goed uitverdedigd. Een pass vanaf het middenveld van Storm werd door Jorran gekaatst naar Koen, die tweemaal een tackle van Scherpenzeel ontweek en de bal voor kon geven voor het doel. Helaas lukte het niet deze poging om te zetten in een doelkans. Salaheddien verdedigde een paar keer goed uit en Bas wist met zijn uittrappen de bal goed het veld in te krijgen. Zo ontstond in de eerste helft een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met een licht overwicht voor G.V.V.V. Jorran kon een hard voorgegeven cornerbal van Lars helaas net niet raken. Een uitbraak van Scherpenzeel werd door Job, Salaheddien en Diederik naar de zijkant gedreven en uitverdedigd.

In de rust nam Marc de keeperspositie weer over van Bas en gelijk na rust moest hij direct in actie komen. Bij een uitbraak van Scherpenzeel verkleinde Marc zijn doel uitstekend, keerde hij het schot van de tegenstander en dook bovenop de bal tot hij hem klemvast had. Een prachtige bal van achteruit van Lars naar voren leidde tot een vrije kans voor Jeffrey, Koen en Storm. Omdat iedereen de bal tegelijk wilde aannemen en er niet goed werd samengespeeld, ging de mogelijkheid echter verloren. Uit een volgende aanval van G.V.V.V. schoot Lars net naast.

Naarmate de tweede helft vorderde werd G.V.V.V. sterker en werd ook het aantal kansen groter.  Koen gaf de bal in een aanval goed af op Jeffrey, die even doorliep en de bal vervolgens langs de keeper schoot, 1-0! Even later gaf Lars weer een mooie bal vanuit de verdediging naar Jeffrey op het middenveld. Jeffrey speelde knap twee tegenstanders uit en zocht de vrije ruimte. Helaas kon Jeffrey de vrij voor het doel staande Koen niet bereiken en liep hij zich vast in de volgende twee verdedigers. Een schot van Jorran werd door de keeper tegengehouden en Storm, Koen en Jeffrey liepen weliswaar in, maar kwamen niet bij de bal voordat de keeper de bal klemvast had.

Op het middenveld ging Jorran goed door, veroverde de bal op zijn tegenstander en gaf een pass op Storm, die zijn tegenstander passeerde en afging op het doel van Scherpenzeel. Met ook Bas en Jeffrey nog in vrije positie waagde Storm zelf een schot op doel en schoot de 2-0 binnen. Vlak voor het eindsignaal gaf Diederik in een aanval een pass vanaf de zijkant voor het doel, waar Jeffrey, Bas en Koen in vrije positie stonden. Jeffrey kon de bal als eerste aannemen en bepaalde de eindstand met een schot op doel op 3-0.

Een belangrijke overwinning, waardoor ook de laatste twee wedstrijden van de competitie spannend blijven voor G.V.V.V. F5.