F5 op karakter langs VRC F8

16 maart 2014

Op het programma stond vandaag de wedstrijd tegen VRC F8, een zespuntenwedstrijd om de derde plaats op de ranglijst. Lars en Koen hadden zich afgemeld, Bas stond weer op doel.

G.V.V.V. begon voortvarend aan de wedstrijd en binnen een paar minuten stond het al 2-0. Eerst kreeg Jeffrey de bal van Jorran, kon de keeper het schot van Jeffrey in eerste instantie tegenhouden, maar schoot Jeffrey de bal in tweede instantie alsnog langs de keeper, 1-0.
Even later pakte Diederik de bal af op het middenveld en kwam de bal via Jorran weer bij Jeffrey terecht. Het schot van Jeffrey op doel kreeg de keeper niet klemvast, zodat Jeffrey de bal kon afpakken en hoog in de goal de 2-0 inschoot.

Een mooie solo van Storm vanuit de verdediging over het hele veld eindigde bij de allerlaatste verdediger, die er net een hoekschop kon maken. Een aanval van VRC was niet te stoppen en er werd 2-1 gescoord. Een bal die niet goed weggewerkt werd, belandde even later voor de voeten van een aanvaller van VRC en leidde tot de gelijkmaker.
Volgende aanvallen van VRC werden gekeerd door Bas, Job en Salaheddien. Het spel van G.V.V.V. werd wat minder goed en tot aan de rust ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd met veel strijd op het middenveld.

Een corner van VRC werd door Marc weggeschoten. Vanuit de tweede lijn bracht VRC de bal weer voor en nu belandde deze wel in het doel. En zo stond G.V.V.V. ondanks de voortvarende start achter bij rust. In de rust wisselden beide partijen van keeper. Marc ging op doel en Bas speelde de tweede helft als veldspeler. Direct werd de druk op het doel van VRC opgevoerd. Na een kans voor Jeffrey werd het doel van VRC belegerd door het hele team van G.V.V.V. De bal belandde voor de voeten van Salaheddien, die niet twijfelde en zijn eerste doelpunt scoorde, 3-3.

Een paar minuten later schoot Jeffrey na goed teamspel ook de 4-3 binnen. Uit een inworp kreeg Bas de bal. Zijn voorzet kon echter door de keeper worden gepakt. Een snelle aanval van VRC ging via de paal net naast het doel. De volgende aanval van VRC eindigde wel in het doel en de stand was weer gelijk.

Storm begon weer aan een goede solo over het hele veld, waarbij hij meerdere tegenstanders omspeelde. Aangekomen bij het doel van VRC ging zijn schot via de keeper helaas net naast het doel. Een tegenaanval van VRC werd door Job en Storm onschadelijk gemaakt. Als team speelde G.V.V.V. in de tweede helft beter samen en vooral op de helft van de tegenstander. Via Jorran kwam de bal bij Diederik, die de 5-4 in de touwen schoot.

Uit een tegenaanval schoot VRC hard en hoog op het doel, maar kon Marc met een goede redding een doelpunt voorkomen en kwam de bal tegen de paal in plaats van in het doel. Bij een volgende uitbraak van VRC verijdelde Job de kans door de aanvaller knap naar de buitenkant van het speelveld te dringen. Vlak voor tijd mocht Diederik een inworp nemen en kreeg Jeffrey de bal toegeworpen. Jeffrey schoot van een afstand de bal hoog op het doel. De keeper kon de bal net tegenhouden. Diederik wist de bal te ontfutselen van de keeper en scoorde de 6-4. Een mooie eindstand en zo werd de wedstrijd in de tweede helft op karakter gewonnen.