F5 wint ook laatste competitiewedstrijd van het seizoen

10 mei 2014
De laatste competitiewedstrijd van het seizoen was de uitwedstrijd tegen VRC F8. Salaheddien was er vandaag niet bij. Gelijk in de eerste minuut van de wedstrijd kreeg Koen een kans. De keeper van VRC kwam echter goed uit en pakte de bal van Koen af. Een aanval van VRC werd door Diederik op het middenveld naar buiten verdedigd en daarmee onschadelijk gemaakt. Een lange bal van Lars werd door de keeper verkeerd beoordeeld en ternauwernood tot corner verwerkt. 
 
Na een wissel mocht Jeffrey het veld in en hij stond koud in het veld toen hij de bal kreeg, op het doel afging en de bal langs de keeper schoot, 0-1. Marc, Lars en Job hielden de aanvallers in het eerste deel van de wedstrijd goed van de bal, zodat VRC geen echte doelkansen kreeg. Diederik zette druk op de verdedigers van VRC, veroverde de bal en kon doorlopen naar het doel. De keeper kwam uitgelopen en kon de bal net eerder raken dan Diederik, zodat de stand 0-1 bleef. VRC kreeg vervolgens een paar gevaarlijke kansen, die gelukkig niet leidden tot een doelput. Bas hield een schot van VRC tegen, bracht de bal naar het middenveld, waar Jorran deze oppikte en een kans creëerde voor Jeffrey. De bal ging helaas niet in het doel. 
 
In de rust nam Marc de plaats van Bas weer in op doel. Lars nam een corner en schoot hoog en indraaiend voor het doel. VRC wist de bal niet goed te raken en de bal belandde rechtstreeks achter de keeper in het doel. Zo stond het ineens 0-2. Marc hield een vrije trap van VRC tegen. Even later ging Levi door op de helft van VRC, omspeelde twee tegenstanders en schoot op doel. Met een rollertje langs de keeper kwam de stand op 0-3. Ook Job schoot van een afstand nog op doel. De keeper ging naar de grond en redde de bal. 
 
Toen Job en Lars beiden wissel stonden, hielden Bas, Levi en Diederik de verdediging in stand. Storm kreeg de bal en rende ermee naar het doel. Zijn schot ging net voorlangs. Koen zette druk op de keeper van VRC, die de bal niet meer weg kreeg en er een corner van maakte. Het schot van Lars kwam bij Storm, die aflegde op Levi. Zijn schot ging net naast. Uit een kans direct hierna scoorde Jeffrey de 0-4. 
 
Jorran en Lars probeerden een aanval van VRC te verstoren, maar konden niet verhinderen dat een schot werd afgevuurd op Marc. Marc hield het schot in eerste instantie tegen, maar VRC zette de afvallende bal alsnog om in een doelpunt, 1-4. Direct daarna ontstond er een min of meer vrije doorloop van VRC richting het doel van G.V.V.V. Marc kwam ver uit zijn doel en schoot de bal prima weg voordat VRC gevaarlijk werd. Zo bleef de eindstand 1-4 en won F5 ook de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.
 
Of het genoeg is voor het kampioenschap moet nog blijken. Het is afwachten welk resultaat titelconcurrent Scherpenzeel zal halen in hun laatste wedstrijd komende woensdag. Ongeacht die uitslag heeft F5 met een goede team spirit een leuke seizoenshelft gespeeld en veel progressie geboekt. Daar mag de F5 trots op zijn!