F5 wint overtuigend van Valleivogels

8 maart 2014
Na de nederlaag van vorige week tegen VRC was G.V.V.V. F5 gebrand op de overwinning tegen Valleivogels vandaag. Bas en Jorran waren afwezig, Marc nam de plek in het doel in. Direct vanaf het begin zette G.V.V.V  druk en al snel diende de eerste kans zich aan. Storm speelde twee tegenstanders uit, waarna Lars uit kon halen en op de lat schoot. In de rebound schoot Lars de bal alsnog in de hoek van het doel en was de 0-1 een feit. 
 
Bij Valleivogels liep een lange jongen in het veld met rugnummer 9, die bijna een kop groter was dan de meeste andere spelers (overigens liep bij Valleivogels ook nog een andere speler met rugnummer 9 in het veld). Deze nummer 9 slalomde door de verdediging van G.V.V.V. in de richting van het doel. Job en Storm konden niet voorkomen dat de speler van Valleivogels de 1-1 langs Marc in het doel schoot. 
 
Uit een korte corner van Jeffrey op Lars gaf Lars een voorzet voor de goal, die door Salaheddien net naast geschoten werd. Na kansen voor Koen en Jeffrey vond Lars vanuit de verdediging de ruimte en belandde de bal na een pass bij Jeffrey op het middenveld. Jeffrey schudde al rennend twee verdedigers van zich af en schoot met een prachtig schot de 1-2 in het doel. Nog geen minuut later kreeg Diederik een kans, die hij tegen de keeper aanschoot. 
 
Vanuit de verdediging gaf Storm een lange bal op Jeffrey. Jeffrey brak weer door richting het doel, maar zijn schot belandde deze keer op de paal. Een schot van Storm werd gekeerd door de keeper en belandde voor de voeten van Jeffrey, die deze buitenkans omzette in een doelpunt, 1-3. Een uithaal van Storm even later ging wel direct in het doel en daarmee werd het 1-4. Net voor rust werd bij een aanval van Valleivogels een tegendoelpunt voorkomen door Salaheddien en Marc en wist Job de bal vervolgens goed weg te werken. 
 
Na rust volgde een nieuwe bestorming door G.V.V.V. op het doel van Valleivogels. Eerst werd een hard schot van Lars gekeerd en even later omspeelde Jeffrey de laatste verdediger, waarna hij de bal langs de keeper in het doel kon werken, 1-5. Een pass van Lars werd aangenomen door Storm, die de 1-6 raak schoot. Diederik gaf een diepe pass op Storm, die weer richting doel ging, maar met een overtreding ten val werd gebracht. De toegekende vrije trap werd door Lars net naast geschoten. Een schot van Storm van afstand op het doel maakte alsnog 1-7.
 
De nummer 9 van Valleivogels omspeelde Job en Koen en ging op het doel af. Zijn schot belandde gelukkig op de paal. Even later veroverde Diederik de bal op het middenveld, passeerde hij een speler en schoot de bal voor het doel. De bal rolde echter net voor het doel langs en ook Jeffrey kon er net niet bij. Een aanval van G.V.V.V. over de flank van het veld kwam voor de voeten van Lars, die hard en hoog de eindstand bepaalde op 1-8. 
 
G.V.V.V. heeft vandaag een goede wedstrijd laten zien, waarbij iedereen mooi op z’n plek bleef. Marc heeft duidelijk gemaakt dat hij niet alleen kan voetballen, maar ook een prima keeper is.