Gehavend F1 moet meerdere erkennen in Woudenberg F1

7 december 2013
Voor de laatste speldag in de najaarscompetitie moest er worden aangetreden tegen Woudenberg F1. Helaas moest de F1 gehavend ten strijde trekken: Rayan werd vorige week overvallen door een blindedarmontsteking en moest onder het mes en ook Cas was overmeesterd door ziekte. Het team vertrok toch met zelfvertrouwen naar Woudenberg.

Om tien uur werd er afgetrapt. Het achterveld werd vandaag alleen door Dinand en Nathan P.  gecontroleerd. De middenas kon wel rekenen op de vaste spelers Bas, Koen en Raphael. De aanval moest vandaag komen van Eren en Collin en  Nathan F. bewaakte het doel.

G.V.V.V. begon gretig. Er werd aardig naar voren gespeeld en hier en daar wat leuke combo’s opgebouwd. Woudenberg F1 wilde voor thuispubliek echter schitteren en nam het initiatief van G.V.V.V. over. Onze ploeg raakte daardoor de regie kwijt, al wisten de spelers dat in deze fase van de wedstrijd uiteindelijk toch weer te herstellen. Over en weer werden een aantal doelpogingen gedaan, waarbij G.V.V.V. weer dankbaar kon zijn voor de latengel die een eerste tegentreffer wist te voorkomen. Een aantal maal wisten Collin en Eren gevaarlijk voor het doel te komen, maar hun aanvallen werden vakkundig gestopt door de keeper.

De strijd ging de eerste helft gelijk op.  Vlak voor het einde van de eerste helft had Woudenberg een keurige actie voorbereid voor het doel van G.V.V.V. Deze was door de topverdediging van de F1 efficiënt  weggewerkt. Bij een duel om de bal werd speelde G.V.V.V. fel, misschien iets te fel, want de scheidsrechter besloot een vrije trap te geven. Een slechtere plek voor een vrije trap was er vrijwel niet te verzinnen. Woudenberg deed goeie zaken want hun spits wist met een ferme trap de bal hoog in de hoek te schieten. Helaas moest G.V.V.V. zo met een achterstand de rust in.

In de tweede helft probeerde G.V.V.V. het tij te keren. G.V.V.V. F1 heeft een geheel eigen speltactiek. De spelers realiseren zich dat goed opbouwen eerder een verdedigende dan aanvallende actie is. Bij een goede opbouw zijn er altijd veel medespelers achter de bal. De middenspeler die op dat moment onze spitsen kan aanspelen heeft zo één of twee linies die rugdekking kunnen geven. In veel wedstrijden heeft dit op cruciale moment voor treffers gezorgd. Toch kon G.V.V.V. dit spel tegen Woudenberg niet uitbuiten. De fysiek sterke jongens van dit team wisten het tempo op te voeren en de aanspeellijnen van de F1 te dwarsbomen. Hierdoor werd de F1 gedwongen om soms weer breed te spelen, waardoor er niemand achter de bal staat. Woudenberg was daarbij vooral snel in de counters.

Halverwege de tweede helft wist Woudenberg vanuit een counter snel naar voren te spelen. Door fraai positiespel kon de spits van Woudenberg goed vrijkomen en schoot de 2-0 in. En hoe de jongens van de F1 ook vochten, vandaag wilde de bal maar niet het doel in gaan. Er waren ook geen geluks- of mazzelmomenten. Voor Woudenberg werkte de voorsprong bevrijdend. Ze durfden meer en probeerden  meer uit. G.V.V.V. moest helaas meer en meer achter de feiten aanlopen.  Uiteindelijk moest GVVV nog 2 tegendoelpunten incasseren en werd de eindstand 4-0.

Terugkijkend op deze wedstrijd vertelde Bas: Ja, het was aanpoten vandaag. Ik deed wat ik kon, maar mijn mannetje was metershoog. Later hoorde ik dat hij de reus van Woudenberg wordt genoemd! We hadden als team vandaag moeite om elkaar te vinden. Ja, je mist je vaste buddy’s Rayan en Cas ook, we spelen het liefst met zijn allen. Al met al hebben we wel een leuke wedstrijd gehad. Ook dit hoort bij voetbal, je gaat af en toe door een dal. We willen ons nu helemaal opladen voor volgende week. Dan hebben we de belangrijke bekerwedstrijd tegen DOVO F1. Dat wordt een mooi treffen, want zij zijn een getalenteerd team. Maar wij spelen op ons best als we in de underdogpositie zijn!