G.V.V.V. A1 alleen aan kop

7 oktober 2013

Na een uitgelopen wedstrijd van de B1 werd er uiteindelijk om 15.00 uur begonnen aan de vijfde wedstrijd van G.V.V.V. A1 in het seizoen 2013-2014. De vier voorgaande wedstrijden werden omgezet in winstpartijen en dat was ook de doelstelling van zaterdag. Gestoken in het nieuwe G.V.V.V. jeugdtenue moest de ongeslagen status worden voortgezet.

In de eerste helft was het Valleivogels die met veel passie en strijd de wedstrijd begon. Waar G.V.V.V. het meeste balbezit had, gebeurde dat in een veel te laag tempo. Hierdoor wisten de Valleivogels goed georganiseerd de boel dicht te houden. Dit resulteerde in de 13de minuut al tot een treffer van ‘de rooien’ uit Scherpenzeel. Een voorzet van rechts werd door de spits van Valleivogels beter ingeschat dan door de verdedigers van G.V.V.V. Één op één met doelman Marco faalde hij niet. In de 18de minuut was G.V.V.V. aan zet. Na een goede combinatie tussen Bilal en Marwan kwam de bal vanaf de achterlijn uiteindelijk bij Niels terecht. Hij wist het speeltuig tegen de netten te plaatsen, maar helaas werd de treffer afgekeurd. Vermeend buitenspel moest de reden zijn geweest, maar discutabel was deze beslissing zeker.

Echt veel kansen werden er verder in het eerste bedrijf van beide kanten niet gecreëerd, maar ook het spelbeeld veranderde niet. G.V.V.V. had balbezit, maar het tempo lag te laag waardoor Valleivogels eenvoudig kon organiseren. Hierdoor was de ruststand dan ook 0-1.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat de rollen omgedraaid zouden zijn. G.V.V.V. begon met meer beleving en een veel hoger tempo. Al in de 54ste minuut was het Wilco die op links zijn tegenstander doldraaide en goed voorgaf. De kans leek niet te missen, maar helaas wist Niels deze niet te verzilveren. Zo volgden er in de openingsfase van de tweede helft nog een aantal mogelijkheden waar G.V.V.V. meer mee had kunnen, of misschien wel, moeten doen. Het duurde tot de 62ste minuut voordat de gelijkmaker kon worden aangetekend. Bilal die de hele week al met de afrondingsvormen tijdens de trainingen alles met links deed, liet zien dat dit niet voor niets was geweest. Een droge knal met zijn linkerbeen van zo’n 18 meter eindigde onhoudbaar in de rechterhoek.

G.V.V.V. wilde duidelijk voor de winst gaan en bleef aandringen. Vooral Wilco op links was een plaag voor de defensie van de ‘Valleybirds’. Zijn dreiging zorgde ook voor de beslissing. Na weer een wervelende actie van Willie moest de verdediger wel een overtreding maken om hem af te stoppen. Alleen had hij dat beter een fractie eerder kunnen doen, een penalty was namelijk het enige wat de scheidsrechter kon beslissen. Deze werd door captain Robert cool ingeschoten. Een verdiende voorsprong gezien het spel in de tweede helft.

Deze voorsprong had nog groter kunnen worden als Richard zijn vizier op scherp had gehad. Richard kwam in het veld voor Niels en was een ware lastpak voor de Valleivogels. Trekken, sleuren, kappen en draaien zorgde ervoor dat hij één op één met de keeper kwam. Helaas voor Richard kon hij zijn invalbeurt niet bekronen met een welverdiende treffer, de inzet ging net voorlangs.

Doordat de marge maar één doelpunt was, kreeg G.V.V.V . het nog knap lastig. In de slotfase speelden de Scherpenzelers nog even alles of niets, en dat leidde tot nogal wat onrust voor de goal van Marco. Maar gelukkig bleef de stand in het voordeel van de blauwen en hebben ze het maximaal aantal punten behaald uit de eerste vijf wedstrijden en zijn ze trotse koploper.

Volgende week mag de A1 naar Den Dolder om deze mooie serie een goed vervolg te geven. DOSC met 7 punten uit 5 wedstrijden staat op de zesde plek, gemakzucht lijkt dus de grootste tegenstander.

Opstelling G.V.V.V.: Marco, Bilal, Justin, Robert, Rik (25 Boudewijn); Amine, Rob, Francesco; Wilco, Niels(75 Richard), Marwan.

G.V.V.V. A1 – Valleivogels A1 2-1 (0-1)

Scoreverloop: 13. Valleivogels 0-1, 62. Bilal 1-1, 70. Robert 2-1 (strafschop)

Voor een fotoreportage van de wedstrijd klik hier.

Peter van den Brandhof.