G.V.V.V. A1 doet goede zaken tegen Nr. 3

10 november 2013
Na het teleurstellend verlies van vorige week waarbij G.V.V.V. de drie punten simpel weggaf tegen de toenmalige één na onderste op de ranglijst, kon vandaag (9 november) revanche worden genomen tegen Roda’46. De ploeg uit Leusden staat op plaats 3 en dus kon deze wedstrijd een echte kraker worden.

Het was de bedoeling de wedstrijd om drie uur te laten aanvangen. Door een half uur uitloop van de wedstrijd voor ons en de (naar mijn idee belachelijke) nieuwe regel voor de scheidsrechters om de spelerspassen één op één te controleren begon de wedstrijd pas om 15:45 uur.

G.V.V.V. begon voortvarend. Na 2 minuten stond de stand al op 0-1 voor De Blauwen. Rob van Eem (vandaag weer volop in de strijd), zette direct druk op een inspeelpass op het middenveld, veroverde de bal en  haalde verwoestend uit vanaf een meter of 25. Met de wind in de rug verdween de bal snoeihard in de rechterkruising. (0-1). Nog geen 2 minuten later kreeg Boudewijn een geweldige kans om dit dunnetjes te herhalen. Hij pikte de bal zelf op en met een rush creëerde hij de 1 op 1 met de keeper. Helaas dacht onze Bou dat hij tijd genoeg had en kwam er een tegenstander tussen. Jammer, want dit was echt een mooie kans op 0-2.
De start van de wedstrijd was dus goed, dat beloofde veel. Maar vanaf dat moment werd Roda’46 sterker. Zij zorgde ervoor, door veel arbeid en energie in de wedstrijd te leggen, dat het eigenlijk een ‘vechtwedstrijd’ werd. Er waren veel overtredingen en na 24 minuten had de ploeg uit Leusden al 3 gele kaarten te pakken. In de 28ste  minuut kwam daar ook nog eens een Rode kaart bij. De spelers van Roda’46 leken geïrriteerd. In een fel duel met Robert van ’t Foort kreeg de speler uit Leusden een vrije trap mee, maar trapte ook na en kreeg verdiend rood. Robert had in dit duel eigenlijk ook geel verdiend, maar de warrig fluitende scheidsrechter sloeg vandaag de plank wel vaker mis. Tot aan de rust waren er aan beide kanten nog aardig wat kansen te noteren. Marco moest vaker optreden dan de wedstrijden hiervoor. Justin knalde de bal van 30 meter afstand nog een keer op doel, waarbij de bal op de lat bijna uiteen spatte. De ruststand werd uiteindelijk met een 0-1 voorsprong behaald.

Ook de tweede helft begon goed voor de G.V.V.V.-ers. In minuut 49 kopte Appie  (ingevallen voor Justin), uit een vrije trap van Wilco de bal bij de 2de paal in. Je zou zeggen, G.V.V.V. op rozen, 0-2 voorsprong en spelend tegen tien spelers van Roda’46. Helaas werd het spel alsmaar slordiger. Dat kwam ook omdat Roda’46 een prima wedstrijdmentaliteit op de mat legde en er helemaal voor ging. Desondanks waren de grootste kansen voor G.V.V.V. Een goal van Wilco, met een prima rush over links, werd voor buitenspel afgevlagd. Onterecht, maar goed!! Bij acties van onze voorwaartsen, Marwan, Wilco en Niels (inmiddels ingevallen voor Boudewijn) was vaak de eind pass net niet goed en gingen er aardig wat kansen verloren.
Roda’46 kwam met geluk op 1-2. Door een foute kaats van Appie kon een speler van Roda doorlopen richting onze keeper Marco. Hij schoot over, maar de sliding van Bilal zorgde er helaas voor dat de scheids een penalty gaf.  De wedstrijd werd alleen maar grimmiger en het spel golfde op en neer. Een schot van Rob ging net naast en de wedstrijd was bijna ten einde toen de bevrijdende 1-3 kon worden genoteerd. Een voorzet van Marwan kwam op de knie van Amine. De bal ging de lucht in en Niels kopte de bal weer terug in de zestien. Druk van Amine én Niels zorgde ervoor dat de speler van Roda geen kant meer op kon en de bal maar zelf in het doel schoot.

Al met al geen mooie wedstrijd, maar wel drie punten mee naar Veenendaal. Een uitslag beter dan de wedstrijd van vorige week, waarin je 90% beter was maar zonder buit naar huis ging. Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen de Vogels uit Spakenburg.

Score Verloop:
‘2 0-1 Rob van Eem
‘49 0-2 Appie Snoussi
’68 1-2 penalty Roda’46
’81 1-3 eigen doelpunt Roda’46

Opstelling G.V.V.V. A1: Marco van Kooten; Bilal Hakkam, Justin Kampert (45 Appie Snoussie), Robert van ‘t Foort, Rik Schoeman; Amine Bencarr, Rob van Eem, Boudewijn van Doorn (53 Niels van Unen), Marwan van Heugten, Fransesco Maregrande, Wilco Homan.

klik hier voor de foto's.